Close-up & Polariseringsfilter

...är mina nästa köp/önskning.

Close-up filtret kanske ni kan lista ut själva vad det är till för? Det är alltså till för att komma närmre ett litet föremål än vad kameran klarar av, det fungerar som ett förstoringsglas alltså :)

Och polariseringsfiltret tar bort oönskade reflexter i t.ex. vatten och glas det förstärker även kontrasten mellan himmel och moln. Mycket bra!

Så snart ja kan ska jag även köpa mig ett stativ, så lätt att landskapsbilder blir suddiga, plus att jag vill gärna kunna ta lite fräcka vattenbilder! Det är alltid bra att ha ett stativ nära till hands!

Nu undrar ni kanske varför jag sa detta? Jo för tänk att jag ville det! Har ingen betydelse men det fyllde "bara" upp bloggen lite ;) Ingen mening med detta inlägg, men jag har varit så dålig på att uppdatera så idag fick ni "hela" 4 inlägg! :) *Stolt* Nä nu ska jag sluta skriva för nu känns det som att jag bara skriver meningar utan mening ^^

Så go´ natt ha det gott!

/Fotoiblodet


Kattkalender

Gissa vems bilder som är med i en kattkalender? Jo mina :D



(jag har endast fotat de tre bilderna utan kryss)

det är visserligen gamla bilder och jag kan säga att jag har blivit bättre på att fotografera nu, men det vore ju konstigt annars ;)

Riktigt söt misse som är lyckligt lottad över att ha moster som matte :)



Och så köpte lilla mamma ett nummer av FotoGuiden till mig idag :) Dem är ruskigt dyra men ack så intressanta och bra.


Passar perfekt nu när jag helt plötsligt har blivit så intresserad av landskapsfotografering! Måste genast hitta ett bra landskap att fotahaha ^^


Ha en glad läskig halloweeeen BUUU! /Fotoiblodet

Bildbomb

Här kommer en liten bildbomb från dagens promenad i färg och svart/vitt idag också :) Och om jag får säga det själv så tycker jag att färg är finast, eftersom att det är höstbilder och hösten försvinner till något trist och ödsligt utan färg, men säg gärna va NI tycker :)











(kolla in det stora trädet till vänster, det ser ut som att man ha klippt in det i bilden eller gjort den till 3D men tro mig jag har inte gjort någonting med det :O)




Japp det var allt.

Hejdå sålänge lämmer in ett till inlägg snart.

/Fotoiblodet


Amor Vincit Omnia

...är ett fint ordspråk tycker jag :) Latinska och betyder Kärleken Övervinner Allt!

Usch idag gick jag mellansis och mamma 5 km, det var visserligen min idé men jag gör aldrig om det XD det var jobbigt ju! Visst har man min dåliga kondition så är ju det en självklarhet men ändå ;) Ska nog bättra på min kondition "en aning" Tog ju såklart med kameran runt, lägger upp lite bilder senare, nu ska här lagas mat! Maträtten jag har längtat efter i flera veckor, oxfilé rödvinssås och hasselbackspotatis! Mmmmh!


Snabb fotorunda

Tog en snabb fotorunda med moppen idag, blev inte många bra bilder men här kommer några i färg och svart/vit









Tävling snart

Hoho allihopa, nu ska jag snart dra igång med en liten bloggdesigntävling, kommer göra en fin bloggdesign med kodning och allt som jag sedan kommer lotta ut, tävlingen är inte igång ännu så ni kan inte anmäla er till tävlingen än, men håll utkik idag för det är idag den börjar.

Kommer även starta VECKANS BLOGG och jag ska se om jag kan göra en liten ruta i menyn :) Men till o börja med kommer veckans blogg få en plats lämgst ner i varje inlägg under en vecka.

Så vad tycker ni ska vi dra igång med veckans blogg redan nu?!

OBS! För att det skall bli någon tävling måste MINST 10 personer ha anmält sig till tävlingen!

Det går att anmäla sig direkt! Priset är länkning i form av ett kollage och en länk i varje inlägg i en vecka.


Something new

Har ni märkt något nytt? Hehe ja om ni inte har gjort det då vetetusan :P Ny bloggdesign såklart :D Är dock inte klar, ska lägga in flikar också men måste först klura ur hur man får flikarna att hamna OVANFÖR headern ;) Jaja huvudsaken är att bloggen inte ser ut som katastrof :)

Men jag kan fortfarande inte säga att jag är nöjd med designen ännu, måste finslipas lite först. Men ni får nöja er med den just nu :)

OBS! Kan ta ett tag för den o laddas då den är ganska stor, blogg.se klarade inte av storleken så jag fick ladda upp den i en annan server ;)

Go´ natt sålänge, ska se på film och sen är det nog dags för en debatt på svt 1 med Rosing och kissie ang. plastikoperationer det är ju ett MÅSTE att se XD HAHAHAH! Det ska bli riktigt intressant :P (Kl: 22:00)


Kort inlägg

Hejhej alla :D Idag kommer jag påbörja en ny bloggdesign, blev ju inte nöjd med den gamla ;) mörkare bloggdesign denna gången men fortfarande i grå nyans. Designen kommer nog inte upp idag, men man vet ju aldrig kanske så gör den det :)

Kom ihåg att ni kan mejla mig på [email protected] för att beställa GRATIS läskiga halloween bilder på er. Endast tills på söndag! Så skynda er :D

Ha de gott sålänge :)

/Fotoiblodet

Brinnande tacos

Nu kan jag kryssa av en till sak på min "Att se lista" Nu har jag sett riktig het tacos. Het är nog inte riktigt rätt ord, Brinnande... Mjoo. Tacos var dagen kvällsmat. Blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det började brinna i ugnen tacosen blev helt svart och allt, luktade ganska mycket rök efter det kan jag säga. Det var jag som upptäckte det, tyckte det lyste "lite" mer än vanligt i ugnen, trodde inte mina ögon först men visst brann det, ropade att det brann i ugnen och alla trodde jag skämtade först XD men jag har faktiskt gränser när det gäller mina skämt ;) Huset brann inte up som tur var, vi släckte elden snabbt så det blev "bara" kolsvarta tacosbröd ;)



DAGENS FRÅGA:

Vad åt ni till kvällsmat?!


Shihooo

Shihooo, tydligen så när man tar kontroll över en blogg så kommer prenumeranterna dit automatiskt även fast man inte är inloggad från samma konto! så jag behöver inte börja om!!! :D


bloglovin

Bloglovin

Hejhej alla, ny design, blev inte som jag hade tänkt mig men men ;) i all röra försvann min bloglovinknapp och jag har glömt lösen och allt så jag kan inte hämta en ny (det var min gamla gamla gamla e-mail adress jag använde då) så jag har fixat ett nytt konto, så nu får jag börja om att samla prenumeranter :'( 11 st hade jag innan *Stolt* inte så mycket men för en sån minibloggare som jag är det STORT :)

Så alla gamla och nya prenumeranter börja prenumerera på nytt, tack :')


/Fotoiblodet Följ min blogg med bloglovin

JULREA PÅ SARASFOTODESIGN


[klicka på bilden eller här för att komma till sarasfotodesign]


Julklappsproblem?!

Vill du vara ute i god tid att köpa eller göra julklappar? Börjar du få bråttom? Vill du ha allt klart redan nu? Ja men då har jag vad du söker!

Inom 3 dagar har du din julklapp klar och du har inte behövt lyfta ett finger!

Skaffa din alldeles egna unika julklapp till någon du tycker om väldigt billigt!

Gå in här för att skaffa dina julklappar snabbt och billigt!

Just nu: 10 % Julrea på sarasfotodesign (länk) och fotoiblodet (länk)

Snabbt och billigt inför jul, det är så det skall va!


Veckans 5 dissar

Jag dissar i ordning alltså den största dissen först.

Dissarna är i form av bilder men om bild ej finns står det text.


1.
 
Litet hål i tanden. :(


2.
Halloween nagellack från br-leksaker. - Värdelöst nagellack med 99%? vatten och 1 % mascara?färg klumpig och rinnig....


3.
  Studiebesök på gymnasieskola.


4.
Segt på blogg.se


5.
svininfluensavaccinering, riktigt svårt att bestämma mig :/


Bloggtoppen o Samarbete

Cha chaaa :D Nu har jag också reggat mig på bloggtoppen. Nu ser jag lite mer hur jag ligger till med min fotoblogg.

Har även blivit bloggsamarbete med kanskeenblogg.

Hinner inte skriva mer än detta lilla men kanske kommer det ett sista inlägg idag så håll koll :D

/Fotoiblodet

Annonsera på fotoiblodet

Vill du annonsera här på fotoiblodet? Du som mejlar ang. annonsering under vecka 43 får göra det gratis. Sedan kostar det 20 kr. (Gå till http://sarasfotodesign.weebly.com för att läsa hur man betalar m.m.)

Såhär kan en annons se ut:


det är du som bestämmer hur den ska se ut men om du vill kan jag knåpa ihop något fint. Annoserna är alltid lika stora!

Vill du ha en speciell plats vid sidan om bloggen? Då kostar det 100 kr och det är högst 5 som får annonsera där samtidigt. Det höga priset beror på att annonserna syns hela tiden där tills du vill ta bort dem och annonsen försvinner inte långt bort i ett inlägg som det gör om man endast betalar 20 kr.

under vecka 43 gäller INTE gratis-annonseringen på sidan av min blogg!

Uppdaterat 18/10-09: Just nu är det är 15-50 unika besökare här på fotoiblodet varje dag så du har ganska stor chans att få minst 1 klick om dagen härifrån. (denna meningen uppdateras varje månad då jag får mer besökare hela tiden)

/Fotoiblodet


RÖSTA?!

Hej bloggisläsare! :D Nu är det såhär att jag har gjort en annons på eniro-reklamfabriken till min Foto, Webbdesign och Scrapbooking sida (http://sarasfotodesign.weebly.com) och annonsen kommer automatiskt in i en tävling på eniro-reklamfabriken där första priset är en reklamfilm på bio till min hemsida! Och i potten ligger även 20 iphones! Och nu vet ni säkert redan vad min fråga är? ^^, Jo såklart om ni skulle kunna rösta? :) Såhär gör man:

1. Klicka på länken längst ner.
2. Tryck på "Rösta" som finns i en liten ruta brevid min annons som kommer upp när du kommer till sidan.
3. Skriv in din e-mail adress.
4. Rösta gärna med alla dina e-mail adresser! :D
5. TACK! :)

http://www.reklamfabriken.nu/vote/index/2193/1

/Kram fotoiblodet :') Och tack ännu en gång på förhand :')


Cha cha

Cha allihopa :D Nu har jag nått kul o berätta.

Jag blev en utav finalisterna i VECKAN BLOGG hos Lill-smeds. Nu behöver jag er hjälp! :D om du tycker att jag förtjänar att bli utsedd till veckans blogg så tycker jag att du skall rösta :)
Det gör du genom att skriva t.ex. "jag röstar på nr. 10" eller "jag röstar på fotoiblodet.blogg.se" i en kommentar i hennes inlägg.

Tack på förhand :D


Och sen vill jag säga en sista sak.

Jag kör en sista dag på 10% Startrabatten på min scrap/foto/webbdesign sida KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA DIT!

Och kom ihåg att min första kund får ett GRATIS scrapbookingkort på köpet efter hur DU vill att det skall se ut. Så skynda dig att bli min första kund! Passa på idag då det är sista dagen av 10% Startrabatt. Mejla till [email protected] för att beställa kort, tavlor, posters eller webbdesigner. Mejla även dit ifall du har några frågor.


 /Fotoiblodet :D

Chicco

Helluuu alla bloggisläsare :D Nu är jag äntligen klar med lilla Chicco i photoshop, har suttit ganska länge nu och pyssat med ett porträtt på pluttisChicco :D


Jag jobbade mycket på att han verkligen skulle likna Chicco och jag blev gaaanska nöjd med resultatet då det är Chicco jag ser i bilden. Öronen och nosen var nog det svåraste men det gick till slut :)

Hinner inte skriva mer nu (som vanligt) men ett sista inlägg kanske kommer ikväll :D

/Fotoiblodet


100 frågor - 100 svar

1. Ett namn jag lyssnar till: Saras inre
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Min ögonfärg
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Haha nästan allt
4. Detta är jag rädd för: Kryp
5. Tre saker jag vill ha varje dag: mat, sömn och bloggläsare
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Springa runt jorden, äta skolans mat och låta bli o sminka mig.
7. Detta tycker jag om att göra: Photoshopa, fotografera.
9. Bästa känslan: Lycka
10. Värsta känslan: sorg, hat
11. Egenskaper jag gärna vill att min partner har: snäll, omtänksam, rolig, snygg e ett +.
12. Är jag kär just nu? nopp
13. Jag vill gifta mig? Kanske
14. Följande saker vill jag göra innan jag dör: Lyckas som fotograf.
15. Mina käraste ägodelar: Datorn och systemkameran
16. Något jag vill ha i present: En del pengar till nytt objektiv, reflexskärm.
17. Detta har jag på mig just nu: Jeans (mörkblå) linne (svart/vitt) tröja (svart) strumpor (svarta)
18. Favoritkläder: Vill inte vara dum mot mina andra kläder så jag säger ingen speciell.
19. Favoritdjur: Katter
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: RNB, pop
21. Favoritlåt just nu: To night's gonna be a good night - Black eyed peas
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan: Matte/NO (tråkigast) Bild/Musik (roligaste)
23. Stjärntecken: Vädur
24. En bok jag älskar: Läser aldrig böcker
25. En film jag älskar: Freedom writers (måste ses av alla! Den är fruktansvärt bra)
26. Tv-program jag gillar (älskar): Andra avenyn
27. Favoritdoft: Vanilj, rosor och mat
28. Detta äter jag gärna: Köttfärssås och Spagetthi
29. Dricker helst: Cola <3
30. Favoritgodis: Djungelvrål (beroende)
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Italien
32. Färg på mina ögon: Blåa :)
33. Min längd: 169 cm (har jag för mig)
34. Jag tror på: inget :P
35. Jag spelar: ?! Inget typ
36. Person(er) jag beundrar: Åsa Petré (hon är en otroligt duktig fotograf anser jag)
37. Så här bor jag: I ett två-vånings-hus
38. Antal döda krukväxter i hemmet? Inga typ, men om jag räknar dem som var i mitt rum innan jag kastade dem för ett tag sen så hmmm. 5 st kanske.
39. Det här tänder mig: WHAT?! vad e detta för fråga!?
40. Det här gör mig avtänd: No comment...
41. Favoritfärg: Vit, babyfärger, limegrön
42. Favoritcitat: "What ever"
43. En hemlighet jag vet: säger jag inte :P
44. Bästa present jag fått: Hmm, svårt... Alla :D
45. Senast köpta skiva: *Host* Minns inte det va typ 5 år sedan lyssnar bara på datorn nu typ...
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är: Denna frågan var väl där uppe? O.o
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: Allt.
48. Udda förmåga/egenskap: Jag kan flyga.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: Katt för jag vill inte dö och katter har 9 liiiiv ;)
50. Vad lyssnar du på just nu? Miss lee - Ba Ba Ba
51. Vad har du gjort/ska du göra idag? Teater/utställning -Ett slag på käften med skolan (Ganska obehagligt vare faktiskt :/ )
52. Var är du född? Dalarna
53. Vad är det senaste du installerade på datorn? Spotify
54. Vilken är din favoritrestaurang? Fridolfs
55. När badade du i en pool senast? Länge sen! :P
57. Hur många barn vill du ha? 0, 1 eller 2
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Hård rock och dansbandsmusik
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Röstar inte :P
60. Vad har du för TV-kanaler? hum, inte tänkt på det så mkt på det.
61. Har du åkt moped någon gång? pfff, såklart. Näääääää jag har ett förarbevis men jag har aldrig suttit på en moppe! Dah.
62. Har du busringt någon gång? Men ofc!
63. Har du fått felparkeringsböter? Nopp
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump? ALDRIG I LIVET!
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Kanarieöarna
66. Har du en egen trädgård? Jao. Tyvär XD
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier? eeh?!
68. Kan du alla orden i nationalsången? Haha långt ifrån! Hur går den? x]
69. Badkar eller duschkabin? Badkar
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? Freedom writers!
71. Favoritpizza? Athena eller va den heter på Leksands pizzeria! Mmmmh.
72. Chips eller popcorn? Chips - OLW/Sourcream and sweet chilli!
73. Vilken färg på läppstift använder du? andvänder inge läpstift
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? HAHA ? Nae, vem gö det?
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Nope :S
76. Apelsin- eller äppeljuice? apelsinjuice ofc!
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Nåra vänner på McDonald's
78. Favoritchoklad? kaffechoklad
79. När röstade du senast? ?!
80. När åt du en hemodlad tomat sist? för typ 1 år sedan.
81. Har du vunnit en prispokal/medalj någon gång? 2 silver (medaljer) - kast med liten boll. Silverpokal i innebandy.
82. Är du bra på matlagning? Vill inte skryta meeeeen..... NEJ!
83. Klarar du att tanka själv? Jupp
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen de visar på TV? Nae vf skulle jag?
85. Pepsi eller Coca Cola? Coca cola
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nae
87. Vad var det senaste du handlade? Chips och nutella
88. Har du kräkts offentligt? Ja. För längesen på liseberg eller nått sånt. x]
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? spela roll
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Venne :/
91. Har du ringt något betalnummer? Nej
92. Kan man vara vän med sitt ex? ofc
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Privat
94. Hade du mycket hår som liten bebis: Normalt mkt.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Hon där tanten som pratar i allas som inte har ändrat.
96. Vad har du i din väska? Använder inte väska.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Gosar med missarna :)
98. Vad har du att vara tacksam för? Allt typ :P
99. Var hittade du den här listan? minns inte :P
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät: Alla!


Har tråkigt

Test Hur bortskämd är du egentligen? 


Du har:
[x] tv på rummet
[x] dvd på rummet
[x] dator på rummet
[] telefon på rummet
[x] en kamera
[] en videokamera
[x] din familj har en bil
[] din familj har fler än ett hus
[ ] din familj har fler än två hus
[ ] din familj har fler än tre hus
Antal: 5

Du använder dagligen:
[x] parfym
[x] smink
Antal: 2


Du ser på:
[] desperate housewives
[] grey's anatomy
[x] heroes
[] the oc
[] sex and the city
[] ugly betty
[] vänner
Antal: 1


Du har sett:
[x] just my luck
[x] john tucker must die
[x] titanic
[] moulin rouge
[x] high school musical
[x] high school musical 2
[x] high school musical 3
[]  epic movie
[] dude, where's my car?
[] the perfect man
[] legally blonde
[] not another teen movie
[x] bring it on
[] bring it on again
[] white chix
Antal:7
 

Du säger ofta:
[x] whatever
[x] oh my god!
[x] venne
[] cutie
[] sweetie
[x] nehe
[x] säkert
Antal: 5


Ditt resultat: 20
1-15 = ghettokid
16-23 = normal unge
24-34=bortskämd unge
35-41 = överklass-snobb


Bloggdesigner

Hejsan allihopa :D

Nu säljer jag bloggdesigner superbilligt BARA IDAG!

Priserna:

Lätt: 50 kr

Medel: 80 kr

Svår: 130 kr

Riktigt avancerad: 220 kr

Mejla: [email protected] för att beställa din aldeles egna och unika bloggdesign! Du bestämmer exakt hur den ser ut, exakt vilka färger och typer och hurmånga bilder du vill!

(Extrakostnad på 30 kr om mina bilder skall användas. Är det dina bilder ingår det i priset)

PASSA PÅ ATT BESTÄLLA IDAG! Det är INTE ofta man får så fina designer för så lite pengar! Priserna gäller ENDAST idag! Imorgon övergår priserna till dem vanliga!

25 % STARTRABATT PÅ SARASFOTODESIGN

Hejsan allihopa som ni vet så kom jag med glada nyheter igår och för att fira premieröppningen av http://sarasfotodesign.weebly.com så är det hela 25 % STARTRABATT på HELA Sortimentet. Scrapbookingkort, tavlor och posters och även WEBBDESIGNER! Ta chansen och köp superbilliga saker på http://sarasfotodesign.weebly.com

MINIFÖRETAG

Hejsan kära bloggläsare, jag har glada nyheter till er! Jag känner mig redan som en business woman varför? Jo för att ni har jag startat ett eget litet miniföretag! Som jag berättade igår skulle jag och syrran åka ner till skatteverket idag, och det hade ju en mening. Nu har ni chansen att köpa specialtillverkade eller färdiga SCRAPBOOKINGKORT i form av födelsedag, tack m.m. du kan också köpa BLOGG/HEMSIDE DESIGNER som du själv bestämmer hur dem ska se ut. ELLER varför inte köpa en vacker TAVLA eller POSTER med ett motiv som jag har fotat? Självaste fotoiblodet :) Det finns färdiga motiv men du kan även SPECIAL beställa bilder på ett motiv som just du vill ha :)

http://Sarasfotodesign.weebly.com
http://Sarasfotodesign.weebly.com
http://Sarasfotodesign.weebly.com
http://Sarasfotodesign.weebly.com
http://Sarasfotodesign.weebly.com
http://Sarasfotodesign.weebly.com
http://Sarasfotodesign.weebly.com


Skatteverket

Sorry att jag inte har skrivit på ett tag nu men jag är fullt uppe i ett stort projekt som jag inte avslöjar förns om någon/några dagar. :)

Jag har länge funderat på detta men har inte kunnat förns jag blir 18 men nu har vi löst det på ett annat sett.

Och imon skall jag och tapp-syrran åka till skatteverket och fråga om en liten sak som jag heller inte kan avslöja då jag kommer avslöja för mycket av min lilla hemlighet ;)

*spännande*


RSS 2.0