Bloggdesign


([email protected])


Åvgångsår 2013!

Ojsan! Måste nog se till att jag får gå om ett år eller hoppa över ett år nu på gymnasiet för annars går jag ut år 2013! 13! HJÄLP! Snacka om otur att gå ut ett otursdatum! Vad kan det betyda? Faaaaaaast det är ju bara talet 13 som betyder otur inte 113, 213, 1013 och 2013 o.s.v.! Eller?

Ciao!


Bättre än originalet?


Skytte på förmiddagen!

Hejhopp! Som jag sa igår så skulle jag kanske inte uppdatera idag men så blev det inte! Här kommer ett litet inlägg iaf!

Jo som sagt, så var ju då jag och familjen i Värnamo på skyttegrejs idag. Man fick bl.a. testa på korthållsskytte (som jag dock redan har skjutit förut, på sk. äggaskjutning samt paketskjutning, kan berätta om det senare) isf, så då är det 65 (?) meters avstånd och man skjuter liggande. Inte så svårt tycker iaf jag. Hihi, samlade ihop 42 poäng så då fick jag en liten medalj ^^ happy!

Sedan så vart det 300 meters avstånd med ett 6.5 gevär (säger mig inte så mycket vad det är men iaf) där gällde det att verkligen ha hörselskydden på. Utan dem hade jag nog kommit hem döv! Man låg ner även här. Och det var MYCKET viktigt att man hade ändan på geväret mot axeln, har man det inte så kan man säkerligen bryta något ben! Det är en otolig kraft och jag kan ju säga det att det kändes i axeln efteråt^^ (geväret flyger ju bakåt när man skjuter vilket trycker till mot axeln). Även dem vuxna och stora skakade till rejält när dem avfyrade geväret så tänk då lilla mig, hehe.

Sist men inte minst så blev det luftgevärsskytte sittande på stol. Har skjutit med luftgevär förut både i vår stuga samt med M's morbror. Så det var inte heller något nytt. Men efter att ha skjutit med 6.5:an så...nej....alltså luftgeväret var riktigt mesigt jämfört med det alltså! Haha! Det enda som gjorde att man visste att man hade skjutit iväg skottet var det lilla "plinget" när skottet träffade tavlan. haha!

Har haft en jätterolig och trevlig dag! Det är verkligen kul med sådant här!

Haha, ifall ni undrar så gick jag upp kl. 07:00 imorse! På en LÖRDAG! Haha, det får man inte se mig göra ofta! Det borde nästan skrivas in i historian!

Tjingeling!

Medieprouktion Rörlig bild

Första lektionen idag var Medieproduktion, i hela TRE timmar! Först tänkte jag huuuh vad jobbigt det kommer bli men det kändes som kanske 30 minuter ist för 3 timmar! Det var första gången jag har haft medieproduktion (rörlig bild, har en annan medieproduktionslektion också men den går mer ut på lagar samt photoshop m.m.)

Det var hysteriskt kul och nästan direkt efter att vi kom in i klassrummet/"filmstudion". Så öppnade han ett skåp med filmkameror och sa ungefär såhär "Jahopp, nu får ni göra vad ni vill i 3 timmar" vi fick alltså bestämma lektionen själva om man säger så. Så min grupp tog en kamera och så satte vi gång o filmade på lite olika ställen som vi sedan började klippa och speeda och lite sådant! Vi är inte klara med filmen men den är redan hysteriskt kul! Kan verkligen inte sluta skratta! hehe!

Jaja det var lite update! Ni får nöja er med det idag! :)

Imon kommer jag föresten säkert inte uppdatera något alls för då ska jag och familjen på lite skyttegrejs som vi har blivit bjudna på, ska bli superkul! :)

Byebye! :)


Frost

Usch... eller? Nu kan jag säkert snart börja fotografera frost igen REDAN! Sommaren har precis slutat, men i morse när jag gick till bussen på väg till skolan så var det frost och allt! Usch! Men men... det är vacker med frost på gräs och löv osv. så why not liksom?!

EDIT: Haha, mamma säger att det INTE kan ha varit frost men jag kan svära på att det va det! Jag menar inte att det va mycket men liksom lite i buskarna och så! SÅ DET SÅ! ^^

Rasism

Nu ska jag vara lite seriös och ta upp ämnet Rasism. Jag respekterar verkligen inte rasistiska personer men jag respekterar absolut inte heller personer som är så överkänsliga att man tycker att man är rasist för att man tycker att det är fult med svarta byxor o.s.v.

Och varför är man rasist när man säger negerbollar men inte när man säger finska pinnar? Borde inte finländarna känna sig kränkta? Jo visst, vissa personer kanske känner så men dem ställer inte till med något ståhej för det.
Det står t.o.m. Negerbollar i kända receptböcker som t.ex. Sju sorters kakor.

Och främst vill jag nämna det här med vad ni med utländsk bakgrund kallar oss svenskar - svennej*vel. Då är väl ni lika rasistiska mot oss? Men icke då! Det är helt okej för er att springa runt o kalla oss svennar. Men är det OK för oss "svennar" att kalla er blattar? ÅÅÅH NEJ! Plötsligt blir man en rasist som snart har fått en smäll!

Jag har verkligen inget emot utländska personer. Det jag däremot är emot är överdriften och det att vi sk. "Svennar" bara är rasister men NI är det inte? Jo!

Självklart finns det svenskar som är rasistiska på riktigt! Men det är typ 1% av alla dem ni tycker är rasistiska! det vill säga att 99% av de som ni tycker är rasister är det INTE utan det handlar bara om överkänslighet...

Och som sagt, jag har verkligen INGET emot utländska personer, jag tycker verkligen det är jättekul och intressant att höra om allas historier och kulturer. Men japp... det här med rasism som inte är rasism börjar gå mig på nerverna.

Bara för att man har olika husfärger, religioner, vart man kommer ifrån o.s.v. betyder det inte att man måste bråka och kalla varandra saker. Varför inte bara vara sams? Det finns så himla många länder men alla finns på samma planet - jorden. Så vi kommer ifrån precis samma ställe allihopa!


[bild]

Någon som håller med? Vill höra ALLAS åsikter vare sig man råkar vara svensk eller utländsk! Så det så!!


Fler tutorials?

Jag har ju gjort några få tutorials som ni hittar i kategorin "Tutorials" men det var ett tag sedan jag gjorde någon nu. Så jag tänkte ifall jag skulle göra någon ny snart. Mina frågor till er är då följande:

Vad vill Du lära dig härnäst?!

&

Videotutorial eller i form av bilder?!


Rätt svar!

Första gissningen blev även rätt svar! Jag sa ju att det skulle vara lätt. Hihi!

Rätt svar: Egoina

Vinnaren - http://ida900.blogg.se/

GRATTIS!


Just nu...

....så håller jag på o laddar ner photoshop CS4 igen. Jag råkade ju radera det helt när jag skulle installera ps elements 6.0 igen efter att det hade försvunnit när jag laddade ner cs4 fösta gången (det låter rörigt jag vet) CS4 är ju en mycket nyare variant än elements 6.0 så cs4:an tog typ över platsen som 6.0 hade. Konstigt eftersom att det inte ens är samma sorts photoshop, hade ju förstått om det hade varit så att cs4:an hade tagit över platsen för typ cs3 eller liknande men icke då!

Så nu får vi väl se hur det blir. Är ju van vid elements 6.0 men cs4 har mycket mer att komma med så jag får helt enkelt ta bort 6.0 och försöka lära mig cs4 lika bra som 6.0 för jag orkar inte hålla på o installera programmen hela tiden bara för att jag vill hålla på med 6.0 en gång och sen cs4 någon annan gång....

Mycket ni fattar av detta inlägg? haha! Jaja, jag har varit dålig på att uppdatera och har sagt många gånger att jag ska bli bättre, så nu får jag faktiskt hålla det!!!

don't know what to do

Hmm.... jaaadu vad ska jag göra egentligen? Har superdupertråkigt! Vill ut o fota lite men samtidigt inte, för... haha nej jag vet inte...lathet? Mjoo så är det nog! Kanske går ut senare men vi får se.

Hopp vad ska ni göra idag då? Berätta gärna, vad som helst vore intressant att lyssna på just nu! hihi!

Gissa bloggerskan!

Den första som klarar av att gissa bloggerskan vinner en länk här på bloggen! Hihi inte särskillt svårt att gissa om man tänker på bildens uttryck!


Choklaaad

Vaknade 12:30 idag! Oopsi. Halva dagen gått då ju! Jaja har iaf bakat chokladmuffins och chokladbollar idag så jag har iaf gjort något vettigt! Funderar på o gå en fotorunda senare men är inte så fint väder så får se hur det blir med det!

Ciao!


What's new?

Haha, jag hoppas ni ser att det har hänt något nytt på bloggen? annars bör ni nog kolla synen! Valde färgglatt denna gången då jag länge har kört med olika grå nyanser samt den senaste i sepia.
Mörkrosa och grönt!

Blev rätt nöjd! Men vad tycker du? Hiss eller Diss?

Obs!!! Som ni ser i de äldre inläggen så sticker bilderna samt filmklippen utanför MEN det är för att denna gången gjorde jag en smalar inläggsgrej så då blev det så, men kommande bilder m.m. kommer inte att vara utanför så ju fler inlägg jag skriver ju snabbare försvinner de gamla inläggen ifrån förstasidan ;D

Ha det gott sålänge!


Och btw...

...it's gonna be freaking awesome!

Stort bloggprojekt på g!

Ja ni hörde rätt! Jag kommer att renovera bloggen totalt! Det kommer ta väldigt lång tid att få det klart men ojojojoj vad det kommer bli bra! (Kanske inte det första försöket men jag kommer göra om det om och om igen tills det blir bra! på en annan blogg dock så ni slipper oredan!)

Jag kommer även göra fullt med reklam för min lilla blogg vilket förhoppningsvis kommer att höja min statistik vilket kommer resultera i att...damdarradam - att jag kommer uppdatera MYCKET oftare! Med bilder, tävlingar och en massa annat skoj!
Och jag skulle uppskatta om ni kanske kunde hjälpa mig med det, som t.ex. att skriva en liten länk i er blogg och så vidare. :)

Men nej nu hinner jag inte skriva mer, ska genast fortsätta med bloggdesignen!!!

Ha det gott sålänge!

Haha x]

Haha detta är så roligt! iaf för mig som har extremt dålig humor idag ! Stackars tanten men han fick vad han förtjänade!


The moon


Rätt kass kvalitet men jag älskar att man verkligen ser groparna och det!


Vad skulle du göra....

...om du visste att du skulle dö inom en månad? Skulle du spendera alla dina besparingar på att åka en jorden runt resa? Skulle du försöka uppfylla någon dröm? Skulle du spendera all din sista tid på att umgås med nära och kära?

Skriv en kommentar om hur DU skulle spendera din sista tid i livet!

Fredag den 13:de...

...är min turdag.

Ändra färgen på ögon m.m.


Bieber who?!



Ska bli intressant o höra hans sångröst när han kommer in i puberteten...hahahaha hata mig inte alla bieberlovers, smaken är som baken...olika. Adieu!


Vi var ute och plockade svamp idag....

Visa 0_1.jpg i bildspel
...inte så lyckat!


Sony AF-DT 50/1,8 SAM ?

Till porträttfotografering hade jag tänkt. Jag mejlade Elin Kero om hon hade något tips och det vart då detta objektivet. Har läst en hel del om det nu och det verkar ytterst bra. Bra pris också för den delen. Priset är runt 1800kr. Ska kolla runt lite mer men detta objektivet låter suveränt!
Objektiv normal Sony AF-DT 50/1,8 SAM
Bild


Hiss / Diss


Svar på frågestund


vem är din förebild?

Svar: Jag kan nog inte riktigt säga att jag har någon riktig förebild men det finns många personer som jag beundrar och ska jag rabbla upp alla så kommer det ta en evighet ^^

 

Har du någon idol?

Svar: Samma svar som på frågan ovan ^^

 

Hur gammal är du??

Svar: 16 år.

 

Vilket är ditt favorit djur ?

Svar: KATT såklart! ;)


Vilken är din favoritfärg?

Svar: Hmm… Pastellfärger! Men även neonfärger! Sån är jag- kan aldrig bestämma mig!

Favoritmat?

Svar: Grillat! Och min mormors ROSA potatissallad! Den smakar goare än någon annan potatissallad och det vore en ren kränkning att ens jämföra den med sån där äcklig vit potatissallad ^^

 

hur många syskon har du?

Svar: 2 st :)

 

Vad är det tråkigaste du har varit med om detta år? ;o.

Svar: Ojj den var svår den… den kan jag nog inte ens svara på!

 

Vad är det roligaste du gjort under denna sommaren hittills??

Svar: Rhodos (Grekland) och Dalarna :D

 

Vad lyssnar du på för musik?

Svar: Allt utom opera, hårdrock  och alla dem där konstiga >_< USCH!


Din största dröm?

Svar: Att kunna öppna min alldeles egna fotostudio för både människor och djur! :)





Vad heter din kamera?

Svar: Sony A350 (systemkamera ofc) ;)

 

Hur ofta fotograferar du?

Svar: Det var faktiskt ett tag sedan jag tog en riktig fotorunda! Men annars så gör jag det rätt ofta. När jag har lust helt enkelt :)

 

Jag undrar om du har några bra tips på hur man ska få till intressantare bilder för att använda på sin blogg?

Svar: Jag föreslår att du provar på nya roliga vinklar. Bara av att hålla kameran snett kan göra en bild mycket mer intressant. Tro det eller ej! Köp eller ladda ner något gratisprogram. Det är jättekul att leka med bilderna och det räcker med att bara ändra nivåerna och kontrasterna så har du en dramatisk eller drömlik bild :)



Vad fick dig att börja blogg?

Svar: Nja vet faktiskt inte vad som fick mig att BÖRJA men det som fick mig att fortsätta var för att jag började fotografera och ville ha någonstans att lägga upp dem. :) Och för att jag ville dela med mig av min (ointressanta) vardag! ;)


Ångrar du att du skapade en blogg?

Svar: Nej det gör jag inte däremot så kan man ha lust att sluta ibland för att det kan va jobbigt att uppdatera. Men det kommer jag nog inte göra inom den närmaste framtiden ;).


Vad är det som har fått dig stannat, alltså fortsatt blogga?

Svar: Hm.. För att det kan va kul att ha någonstans att lägga upp sina bilder och självklart p.g.a. alla glada, snälla och roliga kommentarerna jag får av er läsare!


Vad tycker du en blogg ska innehålla för att vara rolig/intressant att läsa?:)

Svar: Många bilder och humor! Absolut inte för långdragiga inlägg utan lagoma så blir det inte så tråkigt att läsa :) Liksom vem vill läsa om en evighetsutläggning om vad man åt till frukost osv. ?



gör du gratis designer?

Svar: nepp :) Undantag när det är tävlingar där jag lottar ut bloggdesigner osv. ;)


Vilket program använder du när du gör bloggdesigner och sånt?

Svar: Photoshop elements 6.0 :)


När började du photoshopa?

Svar: Hmm... Det var nog ca. 3 år sedan :)


vad är det pinsammaste du gjort?

Svar: haha jaaadu…hmhm…den var svår den. Har gjort mycket pinsamt. En pinsam men kul sak var när jag och delar av släkten lekte följa john på Sergels torg (Stockholm). Varför vi gjorde det vet jag inte.


Vart handlar du dina kläder? :)

Svar: Lite överallt men oftast på Gina Tricot!


Vad har du för färg på din tandborste?

Svar: Rosa och vit!

Vilken är din favorit blogg?

Svar: Min egen såklart ;) Nejdå skoja bara. Har nog ingen favoritblogg men finest.se/falsksanning är kul att läsa. Fotoiblodet ♥ Skvaller!

Vet du vad jag heter i andranamn ;)?

Svar: haha nej det gör jag inte^^

Vilka bloggar läser du?

Svar:  Kandeedrawings.blogg.se, Egoinas.devote.se, Nevnarien.se, finest.se/falsksanning, kissies.se (haha ja jag vet… men det är sjukt kul att se när hon ”fixar” sina bilder x]), isabellestromberg.blogg.se, tinkerbella.blogg.se och några privata bloggar :)


Frågestund avslutad!


TÄVLING!!!


Ps. Ja, det är GRATIS att delta :)


Något nytt?

Japp som ni kaaaaanske ser så har jag fixat om i kategorierna. Det började bli lite för många och i vissa fanns det typ bara ett eller två inlägg och mer kommer det inte bli heller så jag valde att ta bort dem och så har jag även bytt namn på dem lite. Nu känns det redan lite renare och bättre!

!!!!!

AV MED TÄCKET! BORT MED KUDDEN! STÄÄÄLL DIG UPP!!! STÄÄÄLL DIG UPP! EN TVÅ TRE FYR! STÄÄÄL DIG UPP!

God morgon! Här sjunger fåglarna och det är strålande väder....
Nej inte direkt, inga fåglar och ingen sol. Men men ge inte upp än solen ser ut att komma fram och tja vem vet kanske får man höra lite fågelkvitter trots allt...

Ni har väl inte glömt frågestunden? Iaf om ni har det så kolla lite längre ner ! Frågestunden avslutas dock ej 15:00 längre utan när jag säger STOPP!

Fråga på!

Ciao!


Frågestund!


Ställ dina frågar via en kommentar i detta inlägg. Frågorna kommer börja besvaras direkt efter att frågestunden har avslutats


Taylor Lautner 2

Shoho igen! Har "gjort om" bilden på taylor lautner (som ni ser i ett inlägg lite längre ner) jag la till lite fler skuggor så han ser mer levande ut. Blev det bättre eller sämre?!


Go´morron!

Hejhej! Nu är jag hemkommen ifrån Rhodos (Grekland). Skönt att vara hemma samtidigt som det hade varit skönt med en vecka till men då hade man väl skumpnat ihop till en torrboll, mer än jag e nu då i och för sig... Visste ni att det bara regnar ungefär en enda vecka på ett helt år på Rhodos?! Snacka om lite! Men samtidigt är det ju bra för oss som reser dit för då behöver man inte oroa sig så mycket över att det ska vara regn när man är där. hihi...

hade gott!

Ps. P.g.a. att jag bara har uppdaterat typ 1 gång under tiden jag har varit borta så tänker jag uppdatera bloggen jättemånga gånger denna veckan och sisådär 5-10 inlägg om dagen!! Det duu!
*skakar av skräck* hur ska jag kunna hitta på något vettigt att skriva om i varje inlägg?!!!! Oroa er inte jag kommer på något!

Ps. (igen) Ja! Jag ska faktiskt uppdatera så ofta! Kan ni tro det va? Jag som uppdaterar megadåligt jämt!!!!!!


RSS 2.0