Dagens inköp


(skopunkten)

Dålig uppdatering som vanligt

Hejsan allihopa, som vanligt är det dålig uppdatering här på fotoiblodet, men jag har helt enkelt tappat suget att blogga igen. Men för att inte göra er helt besvikna på mig så ska jag försöka uppdatera med minst 1 inlägg om dagen iaf. Hur tråkigt jag än tycker det är! Kommentera gärna, det tycker jag alltid är kul! :D

PS: Nått nytt kommer upp på bloggen inom några dagar, men vad? Det får ni se :)

Eniro-Kartor

Hejsan allihopa. gå in på Åsögatan 176 på eniro kartor och klicka på gatuvy. Sedan drar du kartan åt höger tills du ser det röda huset. Där kommer något sticka ut från fönstret. Obs. äcklade läsare varnas ;)

Mini-inlägg

Oh herre guuuud vad spännande det är på Andra Avve nu. Kan inte vänta tills nästa avsnitt nästa vecka. Måste se det nuuuuu! Buhu.

Imon blir det nog ingen uppdatering kanske på kvällen. Ska o sola en snabbis och sen far det iväg till Friskis för i gymma!

Byebye!

Friskis och svettis

Japp då var det till o testa gymma lite, på friskis ;) Ska tydligen vara billigast där och det är ju faktiskt ett ganska stort gym så varför inte?

Ska testa på det sen så får jag se om jag fortsätter eller ej, det är ju ganska dyrt sååå...

PS: Ska inte göra det förns på torsdag. Sen så blir det till o sola lite på det också! Torsdag? Fredag? Det får vi se.

Ondskan

då var iaf ondskan arbetet färdigt. one finish eight to go...

serien läggs upp (kanske) efter att den blivit bedömd!


Ikapp tiden

Nu har jag kommit ikapp tiden och nu har jag bara en bild tills erien kvar att göra så den gör jag imorgon och sen får jag trots allt en ledig dag nu i helgen! Har dock även ett dokument att skriva också, renskriva all text till ondskan och sånt. Men det tar nog inte så lång tid så ja-aa härligt att jag blir färdig trots allt då! Nu ska jag se på tv, har suttit med serien i enda sen jag kom hem från skolan (matpaus på MAX dock).

Hoppas ni har haft en bra dag!

Jag vet...

Jag vet att jag är dålig på att uppdatera just nu men nu har jag faktiskt en ursäkt till det. Jag skrev ner en lista på saker som är aktuella i skolan just nu, minns ni? det var inte så länge sen. En av de sakerna var att göra färdigt Ondskan uppgiften och jag håller på med en serie till den. Det är totalt 6 rutor i serien och jag har endast gjort 2 ½ hittills och det ska vara klart på måndag (inlämningsdagen) så jag har inte så lång tid på mig, det har tagit mig många timmar att göra dem 2 ½ jag har gjort 1 varje dag ung. och jag ligger efter, för att hinna måste jag göra färdigt den ½ jag håller på med nu och göra en till idag (eller imon eller på söndagsåklart) men det börjar bli lite snålt om tid nu. Men jag SKA hinna!
Nu måste jag fortsätta, lägger upp serien på bloggen när den är klar och ev. även resten av uppgiften.

Hade gott!

UFO

Igår kväll låg jag och tänkte på rymden (universum), var slutet finns, när rymden skapades och varifrån rymden kommer ifrån. Någonstans måste väl rymden ha kommit i från? Någonstans måste det väl ha börjat? Tiden alltså. Planeterna blev ju gjorda av big bang (tror man iaf) men hur skapades universum? Gaserna, stjärnorna, planeterna? Det är en ganska meningslös fråga egentligen eftersom att det vore helt omöjligt att ta reda på det. Men liksam vad tror ni? Och tror ni att det finns annat liv? Något annat än vi människor och djur? Jag tror det iaf, jag tror på det till 100% för jag menar det finns så många filmer NASA har spelat in med saker som kan uppfattas som ufo:n så varför inte? NASA skulle väl aldrig hitta på något sådant? Eller? Sen så tror jag ju också på att det finns annat liv p.g.a. att vi kan ju inte vara de enda liv som finns i hela universum? Och var börjar universum egentligen? Det måste ju ta slut någonstans, men bakom slutet då? ett svart eller vitt tomrum då eller? Men det tomrummet då, vart slutar det? Och det andra livet som jag tror finns någonstans i universum, har dem lika många frågor som jag? Eller har dem uppfunnit någon konstig maskin som svarar på alla frågor i hela universum som finns? Är dem mycket smartare än vi? är dem mer korkade än vi? är dem fula? är dem normala? vad är egentligen normalt isf? Har dem tankar på att förgöra mänskligheten?

Min fråga till ER:
Tror du på ufo:n eller utomjordingar?


Bild


SKOLARBETE

Nu har jag mycket att göra. På svenskan så ska vi lämna in några uppgifter om boken/filmen Ondskan och jag håller på med en serie i photoshop. Jag är förmodligen den enda som har möjlighet och vill göra det i photoshop. Jag gör det i photoshop frivilligt visserligen men ändå!

AKTUELLT I SKOLAN:

 


Otroliga byggnader

Här kommer en rad olika otroligt häftiga byggnader, byggda med en massa kreativitet.


En byggnad som ser ut att smälta (?)


Ett varuhus skulle jag tro, byggt som en matkorg.


Ett kul litet hus med även en unik och häftig insida.


Det är väl inte meningen att man ska gå in genom den "vanliga" dörren?


Samtliga bilder är ifrån google

Music á la Fotoiblodet

Lite musik från min lista i spotify


Kanske ni har fått lite tips nu? :)

DAGENS FRÅGA:
Vilken låt är din favoritlåt? (Svara i detta inlägg, tack)


Superdålig uppdatering

De senaste dagarna har det varit superdålig uppdatering men jag LOVAR att jag ska bättra mig. jag har ju trots allt ett antal bloggnyårslöften jag måste uppfylla och då krävs det att jag uppdaterar! Så som sagt var så ska jag uppdatera MYCKET mer!


Översätts till spanska men varför?

Vad jag än makerar, det spelar ingen roll var eller när så ploppar det upp en ruta med översättning till texten jag markerat, PÅ SPANSKA! Varför? Så vitt jag vet så har jag inte ens gjort någon sådan inställning. Jag menar, varför skulle jag vilja? O.o


Igår- Möte i skolan

Ja, som jag sa så kunde jag ju inte uppdatera så mycket igår p.g.a. möte bl.a. Och det gick bra, vi pratade om bl.a. det grova språkbruket som var på skolan och alla förstörelser och idag när jag gick till skolan, så känns det redan som att det var lite bättre och det är ju bra!

Det var pyttelite om vad som hände igår, hinner inte skriva mer än såhär, det blev iaf ett mini inlägg, mer kommer senare.

Hare gott!

Tingaliin


Mwahahaha tjaaa, man har ju sitt barnasinne kvar (om man nu kan säga det om man är 15 snart 16?)


Dålig uppdatering idag

Idag har och kommer det bli dålig uppdatering, för det första började skolan idag och sen så åkte jag och en vän till stan och nu har jag ett par timmar "ledigt" sen så skall jag och mamma på föräldrarmöte fast för barn och vuxna för att diskutera situationen på skolan, som ni kanske vet så är det ganska kaosigt på den skolan jag går på. Det börjar 19:00 och slutar vid 21:00 kanske senare så direkt efter det kommer jag nog att sova för att jag har bara sovit ca. 4 timmar i natt så jag är mycket trött.

Ni får nöja er med detta inlägg för idag. God natt!


Svar på frågestund

Vad är ditt mål bloggen?
Svar: Jag har väl som de flesta andra som mål att få så många läsare som möjligt. Jag vill helt enkelt dela med mig av mitt liv och mina bilder och till så många som möjligt.


när började du blogga?:)
Svar: Jag började blogga lite smått för ca. 2 år sedan men då var jag långt ifrån aktiv och det var inte på denna bloggen, men jag började blogga seriöst för ca. ½ år sedan.


vad får dig att blogga? :D 
Svar: Humm, jaadu det var en "svår" fråga, jag tycker ju som sagt var om att dela med mig av mina bilder och delar av mitt liv.


Hur kom det sig att du började blogga?
Svar: Min syster bloggade och jag ville testa hur det var så jag gick in på blogg.se och blev medlem, först var jag inte ett dugg aktiv men sen blev det mer och mer. Jag minns faktiskt inte vad min första blogg hette men jag har haft 2, 3 stycken nu tills jag till slut stannade här på Fotoiblodet.


Vad är det bästa med att blogga?
Svar: Att få en massa glada kommentarer från er läsare!


Vad är det bästa med din blogg och att blogga?
Svar: Jaadu vad är det bästa med min blogg? Det kan jag faktiskt inte riktigt svara på eftersom att det är min blogg och att alla bildar sina egna uppfattningar men vill du verkligen ha svar på det så får jag väl säga att det bästa med min blogg är den ganska så braiga uppdateringen och att jag blandar inläggen ganska mycket. Sen så älskar jag ju andras fotobloggar också så... Och som sagt var så det bästa med att blogga är ju att få en massa kommentarer av er.


tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?
Svar: Det kan jag inte svara på men som det ser ut nu så ja. Jag hoppas ju det, det beror helt på om jag fortfarande kommer ha lust till att blogga. Men ja, det tror jag.

hur e det med dig då? :)
Svar: Det är bara bra med mig :)


Hur lång är du?
Svar: Det var ett tag sen jag mätte mig men det var någonstans mellan 1,65 och 1,69 m.


Hur gammal är du? :)
Svar: 15 snart 16 år :)


Vilken är din favoritårstid?
Svar: Alla! På våren fyller jag år, på sommaren är det varmt och gott, på hösten är det så himla vackert och på vintern är det jul/nyår så jag kan inte riktigt välja någon favorit.


vad gjorde du på nyårsafton?
Svar: Firade med familj, åt god mat och såg på fyrverkerier (som dock flög åt alla möjliga håll bl.a. bara några få meter ifrån oss, det var några folk som tydligen inte visste hur man hanterade fyrverkerier, livsfarligt ju!)


har du planerat något kul inför 2010?
Svar: Oja, planerat och planerat men till hösten börjar jag ju på gymnasiet och till vintern har vi bokat en resa till teneriffa i 2 veckor! Härligt!


vad är det bästa du vet? :D
Svar: Sommar, sol, bada, Frödinge Kladdkaka och ja släkt/familj och mina älskade katter också :)


Dröm resemål?
Svar: Jag har ju två drömresemål så jag måste få säga båda, 1 är till Island och rida på islandshästar på någon slags "camping" om man säger så, kanske att man rider i skogen och sen stannar och tältar och äter och sådant och sen rider tillbaka, vore superkul, men jag vet inte det kanske är för kallt för att tälta på island? Fast på sommaren kanske det inte är så kallt? Vad vet jag. Sen mitt andra drömresemål är till något riktigt varmt och gott ställe och bo jätte nära havet precis vid stranden i någon slags "stuga" och bo där i några veckor och bara ta det lungt.

Hur länge har du fotat?
Svar: Med min kära systemkamera har jag fotat i lite över 1 år nu. Tänk att det har gott ett helt år sen jag skaffade den! Men sen så har jag ju fotat med vanlig digitalkamera också men det är inte alls samma sak.


Vilken kamera fotar du med?
Svar: En Sony Alpha 350


hur fick du intresse att börja fota ? 
Svar: Jag vet faktiskt inte ganska snart efter att jag hade tagit den här bilden med en digitalkamera så började jag tycka mer och mer om fotografering och till sist skaffade jag mig en systemkamera och efter det har det blivit seriöst. Jag menar varför fick jag intresse för fotografering just efter denna bild? Den är ju inte speciell någonstans! Det lär nog förbli ett mysterium :)


Ditt favorit motiv att fota?
Svar: insekter och blommor(macro) och även djur som katter.


Hur länge har du haft fotografering som intresse?
Svar: 1 ½ år ung.


Tips på någon bra nybörjarkamera? Är nikon d3000 bra tror du?
Svar: Ja, alltså min kamera är ju jätte bra, och det är ju typ en nybörjarkamera fast man får väl säga att det är en bättre nybörjarkamera. Så en sony alpha 350 skulle nog vara bra för dig om du vet att du vill fortsätta annars tycker jag att du ska köpa en "billigare" jag vet faktiskt inte om nikon d3000 är bra. Jag rekommenderar att du kollar runt i olika forum och kolla tester och sådant om nikon d3000.


Designar du bloggar?
Svar: Ja det gör jag, dock inte gratis det kostar 50-200 kr för en bloggdesign och kodning ingår. Du kan ju kika in på http://sarasfotodesign.weebly.com om du är intresserad för där finner du mer info.


vart redigerar du dina bilder & hur ?
Svar: I Photoshop elements 6.0 gör jag allt. Jag börjar med att beskära bilden om det behövs och sen fixar jag nivåerna och lite sådant om bilden är lite kass i början men jag undviker att göra om bilderna för mycket.


vilket program använder du för att fixa dina bilder?
Svar: Photoshop elements 6.0.


Hur gör man runda hörn på sin blogg?
Svar: Jag gjorde så att jag först gjorde en ruta med rundade hörn med den vanliga "ruttillverkar" saken och lade ihop rutan med grundlagret och sen skapade jag ett till lager och lade dit bilderna jag ville ha sen lade jag samman det nyskapade lagret och bilderna, sen efter det suddade jag bara bort de kanter på bilderna jag inte ville ha så att de blev runda och så att bakgrunden (det gråa) fortfarande blev kvar. Det är hemskt svårt att förklara, jag kanske kan göra en tutorial någon gång om hur man gör.


om du kunde , hur skulle du ändra världen ? :)
Svar: Om jag hade all makt så skulle jag först göra fred på jorden och sedan ge alla svältande mat och pengar, men det är ju klart att jag inte kan men det var det jag hade gjort. a, och sen så skulle jag ju också stoppa klimatförändringen.


Vad är ditt favorit djur? =)
Svar: Helt klart katt, därefter kommer hund.


kissie eller dessie ?:D
Svar: *Host* Ingen men om jag måste svara så säger jag Kissie för att hon verkar uppdatera mest och hur var det? Ett gott skratt förlänger livet? :)


musiksmak?
Svar: Helt klart blandat men hård rock och opera hör inte hemma i min musiklista!


Favorit affär ?
Svar: hehe, jaadu, Maxi för där kan man köpa Frödinge kladdkaka. haha. Men annars tror jag, humm, cocoo.se för att dem säljer så söta och snygga smycken. Och för alla som kanske kommer fråga, nej jag gillar INTE affären p.g.a. att foki råkar köpa därifrån snarare tvärtom. Så nu vet ni det. :)


cola eller fanta?
Svar: Cola


godis eller chips?
Svar: Just nu är det chips bara för att jag har en hel låda med godis sen resan och ja, man kan väl säga att jag bööörjar tröttna på dessa sötsaker.


Hur många katter har du? Eller fotar du andras?:)
Svar: Vi har 3 katter men däremot så fotar jag även andras också.Men på de senaste bilderna är det endast mina små älsklingar! :)


jag undrar vad som får dig att fortsätta läsa en blogg. :) helt ärligt och inget 'egen stil, kör sitt race' om du nu inte tycker det vill säga ;)
Svar: det är olika, oftast är det dem som uppdaterar mycket och är unika som jag fortsätter att läsa men även de personer som skriver om saker som jag själv är intresserad utav, som t.ex. foto och bloggdesign.


Vilka bloggar läser du dagligen?
Svar: Nevnarien och egoinas sen så läser jag en massa andras också men inte dagligen.


Har du några djur?
Svar: Ja, 3 katter.


vad ska en blogg innehålla enligt dig?
Svar: Det den som sitter bakom datorskärmen tycker om själv och att bloggaren inte skriver om sådant som han/hon inte tycker om men skriver om bara för att få publicitet. Men det JAG gillar och gärna läser om är oftast om foto och bloggdesign.


vad är det som gör att du fastnar för en blogg?
Svar: Att bloggen handlar om något jag själv tycker om och är intresserad utav och att bloggen i fråga uppdaterar ofta. Sen är det ett stort + i kanten om bloggen har en fin design också för det känns som att det blir mycket roligare att läsa då än en helt svar eller vit blogg utan någon personlighet alls.


kommer du att fortsätta läsa min blogg?
Svar: Kanske :)


kommer du att läsa min blogg om jag läser din, och kan vi följa varann via bloglovin ?
Svar: Jag läser inte folks bloggar bara för att dem ska läsa min, jag läser bloggar för att jag gillar den. Men ja jag kanske läser din blogg, iaf om du skriver om något intressant som jag gillar :)


Favorit Färg?
Svar: "bebis"färger som ljusblå, ljusrosa, mintgrön m.m. även mörkgrå :)


Favorit Tv programm?
Svar: Andra Avenyn på SVT 1


Favorit Mat?
Svar: Oxfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås ^^ men en lite mer vardaglig rätt som jag gillar är kyckligwraps och spagetti med köttfärssås.




Nu vart det slut på frågor. Ni har varit jätteduktiga på att fråga och jag hoppas att ni har fått svar på era frågor ordentligt.

Nu skall jag se på tv och sen sova, imorgon är det ju skola, buhuuu!


FRÅGESTUND AVSLUTAD!


FRÅGESTUND


Fråga vad du vill fram tills kl: 18:00 (obs, jag kommer inte svara på saker som är för privata)


Min snuskigt goda lunch

Hehe, detta åt jag till lunch idag! det skall föreställa snabbmakaroner med färdig köttfärssås från findus.

har man ont i tänderna så har man. Det ser inte så gott ut men det är det faktiskt.

köttfärsbild från findus.se

Mobil till Dator

Nu äntligen tack vara mammas hjälp funkar det att föra över bilder från mobilen till datorn. Så nu kan jag visa er den fina dukningen jag och sis gjorde på nyår.

Sis står för de fina servettringarna och jag för platsen där bordsplaceringslapparna skulle vara. Vi visste inte var vi skulle lägga dem först så jag satte dem där och det blev ju inte så förskräckligt. Och Resten av dukningen stod både jag och sis för. Kan tänka mig att både hon och jag är lika stolta över denna snygga dukning.


Chilli

Nej men ååh, jag hittade en bild på lilla Chilli efter att vi hade haft honom ett par dag eller någon vecka. Så himla mycket han har växt :')


Hihi *blink blink* med ögat.


Chilli, Chess & Chicco

Nu var det ett tag sen ni fick se hur mina älskade katter ser ut, dem har ju hunnit växa en hel del nu sen sist!

Chicco är först tvåa är Chilli och Chess bild är sist.


(Obs, han ser lite mullig ut på denna bild men så tjock är han inte i verkligheten)




Go' Morron

Jag funderade lite på att ha någon slags tävling, antingen en veckans blogg, eller bloggdesign tävling, eller kanske både och? Vad skulle ni tycka om det egentligen? Kanske ni har något eget förslag? Isf tycker jag att ni ska berätta det!

Tyck till i detta inlägg så berättar jag vad jag väljer i nästa :)

Så kom igen och tyck till via en kommentar i detta inlägg!


Föl nr 2

Sådär nu har jag fixat knäna på hästan. Vilken är finast? 1 eller 2 ?

1.

2.


Föl

Hejsan allihopa! Idag har jag suttit och ritat lite på ett föl jag vet inte om den är färdig eller inte den känns inte färdig men vad mer kan man göra?


Triops

Hahaha jag har aldrig sett nått så äckligt men enda så grymt häftigt. De sk. djuren (?) Triops levde på dinosauriernas tid och har överlevt enda till vår tid p.g.a. att det var någon torrperiod så att att vattnet försvann och att djurens ägg blev kvar men ändå klarade sig på land. Och sen när vattnet kom tillbaka så levde äggen fortfarande och har då överlevt enda till vår tid. Man kan beställa djuren på Coolstuff.se dem skickar små ägg som man lägger i vatten och redan dagen efter kläcks dem och växer tills dem blir 3-5 cm stora. Dem har 3 ögon och ser riktigt snuskiga ut men det är ändå häftigt. Man matar dem med foder som man får med och info m.m.

Skulle du kunna skaffa ett sådant hära djur eller vad det nu är? Inte jag iaf.




(bilder från coolstuff.se)

Det stämmer sååå bra


Vad?

Asså jag funderade på en liten sak, vad vill NI läsa om i min blogg egentligen? Jag vet att det är min blogg och jag som bestämmer men det är ju ni som läser den och ska tycka att den är intressant, så vad vill då NI läsa om?

LÄGG TILL MIG OCH JAG LÄGGER TILL DIG

Vill ni ha fler prenumeranter på era bloggar? Visst lägg bara till min blogg på bloglovin så lägger jag till din, direkt!

bloglovin

Gäsp

Gäsp, fy vad skönt att slippa skolan idag, har hela lovet trott att jag skulle börja idag och igår kände jag bara att jag verkligen inte ville men igår fick jag även veta att det inte blev så, att det blev på måndag ist! SHOHOOO! Just nu ligger jag fortfarande i sängen med tv och dator det är livet det!

Jag längtar ta himla mycket till nästa vinter! Varför? Jo för att då skall vi åka till Teneriffa igen, till samma ställe fast denna gången i TVÅ veckor. Det ska bli så härligt och det blir första gången vi firar jul utomlands! Haha undrar var jag kommer att äta mat typ på en gång när vi kommer dit? ^^
Chill Out kanske? Hahaha. Det är seriöst den bästa utomlandsrestaurangen jag har varit på (vad jag minns).

Åååh jag längtar så mycket men det är sååå lång tid kvar. Ett helt (nästan) år liksom! Jaja den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur är det man säger?


Gymnasieval

Idag så kom lapparna för gymnasieval men jag ska snacka med syven så att jag får rätt program på John Bauer (som andraval) ska ju välja IT-Media (foto) men det var lite konstigt så jag ska ta hjälp av syven ist ;) Varken jag eller mamma var säkra på vilket som var IT-Media nämligen :)

Men jag är helt säker på vilket 1:a val jag ska ta och det är ju naturligtvis IT-Media (foto) på LBS!

Hare gott nu allihopa och ni som ska välja till gymnasiet: Välj det som DU tycker om!

Buhuu :(

Asså det funkar ju inte, jag ska försöka fixa så jag kan lägga in bilder från mobilen till datorn men det går ju inte, man ska väl först köra de där drivrutinerna? Men det går inte det står att bla bla bla inte existerar. Vad är det som är fel? >.< HELP! Mobilen är en Samsung S5230 och datorn är nått :P men ny så det kan ju knappast va att den är gammal att det är därför för att datorn är  ganska ny FAKTISKT!

Chacha!

Hejsan allihopa, nu har jag lovat mig själv att ALLTID skriva minst 3 inlägg om dagen! Och jag ska dessutom trycka in bilder i nästan varje inlägg också det blir ju så mycket roligare för er att läsa då :)

Ska till tandregleringen och sätta dit tandställningspluttar på de två tänder brevid framtänderna.

(orginalbild från aftonbladet.se)

Hej då allihopa! :)


Ondskan

Igårkväll spelades filmen Ondskan på tv 4 plus. Och den är ganska obehaglig i vissa scener men det är klart en av de bästa filmer jag har sätt. Jag har även läst boken och det som är det dåliga med filmen är att vissa scener man tycker är viktiga i handlingen som står i boken inte finns med i filmen och att dem har gjort om handlingen på vissa ställen så det går till på ett helt annat sätt än i boken. Men det var riktigt bra ändå.

  • Andreas Wilson - Erik Ponti
  • Henrik Lundström - Pierre Tanguy
  • Gustaf Skarsgård - Otto Silverhielm
  • Linda Zilliacus - Marja
  • Jesper Salén - Dalén
  • Filip Berg - Carl-Johan
  • Peter Eggers - von Rosen
  • Sanna Mari Patjas - Stina
  • Johan Rabaeus - Eriks styvfar
  • Marie Richardson - fru Ponti, Eriks mor
  • Magnus Roosmann - Tosse Berg, gymnastiklärare
  • Ulf Friberg - Tranströmer, lärare
  • Lennart Hjulström - rektor Lindblad på Stjärnsberg
  • Mats Bergman - Melander, historielärare
  • Kjell Bergqvist - advokat Ekengren
  • Fredrik af Trampe - von Schenken
  • Petter Darin - von Seth
    (text från wikipedia.se)

    Jag rekomenderar alla att se den. Däremot tycker jag att åldersgränsen är för låg.

    Det finns flera statister man känner igen från andra ställer som bl.a.
  • Christian Hollbrink som spelar Håkon i SVT's dramaserie Andra Avenyn
  • Danny Saucedo som var en deltagare i Idol 2006
  • ´
    Danny i ondskan (Foto från filmen ihopklippt av Therese Hansson (?)


    00:00 NYÅR

    Ja som alla vet (konstigt vore annars) så var det nyår i natt. Det blev god mat och lite tävlingar. Men tyvär måste jag meddela att jag faktiskt inte har en enda bild att bjuda på. Fy mig! Och vid tolvslaget var det fullt med folk som stod ute i villaområdet och avfyrade fyrverkerier som galningar. Det var en raket som träffade vårt tak så mamma, jag och sis, gick till baksidan för att kolla. Sedan kom ett fyrverkeri ett litet tag efter flygande längs gatan. Usch!

    Vi skålade för det nya året och det som hade gått. Och sedan plötsligt kommer en raket flygandes in på vår gräsmatta där vi står allihopa och bara 4-5 meter ifrån mig smälls den (eller vad man kan säga) och det var ingen liten en. Och innan den smällde hade ytterligare en sprängts på vår gräsmatta. Sedan gick jag inomhus där man åtminstånne var trygg. Och det dumma är ju att man får INTE avfyra fyrverkerier i tätbebyggtområde, men vem lyder? Ingen. Och dem har ju ingen kontroll på fyrverkerierna heller. FY!

    Totalt var det 7 raketer som small på marken och flög åt alla håll under tiden som jag var ute sen var det säkerligen ännu fler.

    Det tycker jag är "lite" dåligt.

    Jaja GOTT NYTT PÅ ER! :)

    PS: Sorry om inlägget blev lite konstigt formulerat eller hur man nu säger.

    Teneriffa -09 DEL 2

    Nu fortsätter jag med mitt superlånga Teneriffainlägg. Leta längre ner för att se del 1.


    Det var på detta hotell vi bodde, Marylanza. Det var ett riktigt fint och rent hotell och dit kommer jag gärna igen!


    Som ni ser så hade vi gott om plats i vår safetybox. Min systemkamera följde ju naturligtvis med på resan!


    Detta är ett av mååånga bananodlingar i bananernas rike, Teneriffa! Nästan vart man än åker på ön så kommer man alltid hitta bananodlingar. Och när man är i bananernas rike då måste man naturligtvis smaka dessa bananer de är mycket sötare än vanliga bananer!


    Denna växt känner ni väl igen? Kan någon gissa vad det är? Skriv en kommentar vad du tror att det är sp skriver jag svaret i ett kommande inlägg!


    Här kom en till bild från lavabassängerna. Hade det varit vågfritt så hade man gärna viljat simma/bada där.


    Och som sagt var så var det ganska läskigt att åka upp i Los Gigantes bergen. Ser inte så farligt ut här kanske men som sagt var, live så blev man ganska svettig när man bromsade, svängde eller mötte en bilist, i huvud taget faktiskt, bara det att kolla ner! :O Men det var helt klart värt det.


    En livvakt vid havet, gul flagg var det nästan varje dag och i de vågorna skulle det vara omöjligt att snorkla i tyvär.




    Min älskade restaurang Chill out! Världens bästa restaurang! Dit kommer jag fler gånger ;)
    *Host* Vi hade ätit på ett annat ställe en kväll som föresten var "jätte"dåligt och sen ville jag ha Chill Out's efterrätt som var så himla god så vi gick till Chill out och inkastaren där talar flytande svenska så jag frågade om man kunde få ta med sig efterrätten till hotellet (en chokladtårtsbit) så han sa att jag kunde gå och prata med den långe killen där inne (ägaren) men sen sa han "eller vänta 5 sek. så förklarar jag" så då gick vi och han förklara på spanska och det gick jätte bra och så gick ägaren o fixade det sen så kom jag ut med ett litet foliepaket i handen. Mmmmh den chokladtårtan....





    Men att äta var inte det enda jag gjorde under resan. Vattenpolo spelade vi ju också. En dag spelade jag o sis med några barn men det var inte så särskillt kul alls, det var riktigt tråkigt nästan. Men en annan dag var det några vuxna som ville va med. Och då blev det blodigt allvar bokstavligen talat. Jag trodde inte jag skulle komma levande därifrån (skämt), haha.

    mhm, thats it, nu blir det inge mer.

    Hoppas ni har gillat inlägget/en.

    GOTT NYTT PÅ ER!


    GOTT NYTT ÅR


    RSS 2.0