Vad tycker ni...?

Tycker ni jag borde lägga ut lite bilder på vad jag sysslar med? Hehe. Tyvär har jag inte fotat något av höbalandet och inplastandet och malandet och målandet och fösandet av tjurar och och och... men kattungebilder har jag fullt med och dem senaste dagarna har jag fått ihop minst 200 bilder som är bra! Så vad tycker ni, vill ni ha lite mer updates?! Haha!


28/6-10

Idag körde jag traktor. Kul och väldigt lätt! Trodde det skulle vara svårt och att det skulle rycka en hel del när det gällde kopplingen men det är verkligen inte som att koppla på en bil! (Har ju bara övningskört ca. 3 ggr så det rycker när jag ska växla o.s.v.) men inte på traktorn minsann!

Sen så har jag och "G" även gjort en till hage med mycket nytt och gott gräs till kossorna samt huggt ner gräset på åkern för att möjligtvis idag (om vi hinner annars blir det imorgon) samla upp allt och göra balar av det och sedan så ska vi bara plasta in dem.

1000 kg x 3 mot 50 kg

Solen värmer och svettet i armhålorna blir bara större och större. Jag står på en äng med gräs upp till låren och det ser ut som att jag är bara någon meter lång. Inne i skogen bredvid ängen prasslar och knakar det och ljudet av grenar som knäcks kommer allt närmare mig. Det enda jag har att skydda mig med är en kratta och jag står där helt ensam mot ljudet i skogen. Plötsligt kommer något springades mot mig snabbt, väldigt snabbt. Inte bara en...tre! De väger väl flera ton tillsammans och de kommer rusandes i full fart mot lilla mig på ca. 50 kg.
Tankarna flyger runt i mitt huvud och jag börjar springa men stannar tvärt efter 3-4 steg. Ska jag springa eller spela död? Nej, spela död hjälper nog inte då blir jag bara nedtrampad totalt. Springa? Nej! Knappast att jag springer, de kommer att komma ifatt mig innan jag vet ordet av... 
Dem kommer närmare, alla tre, mot mig. Jag drabbas av en liten panik men samlar mig snabbt och börjar slå med krattan i marken och jag känner att jag krymper ihop till en boll för att ta skydd. Dem kommer närmare och nu är dem bara några meter ifrån mig och fortfarande springer dem rakt emot mig.
Plötsligt börjar jag få upp tankar i huvudet om vad som kommer att hända när dem springer på mig, kommer jag att flyga flera meter, kommer jag bli nedtrampad, och kommer jag att kunna vakna upp imorgon och börja dagen som vanligt?
Pulsen slår och hjärtat ligger i halsgropen på mig. Nu är dem snart här! Jag slår och slår i marken med krattan som en galning och jag känner att jag kryper ihop mer och mer mot marken och snart är jag försvunnen i gräset.
Plötsligt! Så vänder dem håll i sista sekund bara några få meter ifrån mig. Dem är borta och jag står där nästan helt paralyserad.
Jag vänder mig om och börjar gå mot min mormor som står ca. 70-100 meter bort. Allt är som vanligt igen och vi fortsätter fösa tjurarna mot berget där dem ska vara hela sommaren...
Allt gick så snabbt och skräcken försvann även snabbt och nästa sekund går jag där med tjurarna som nu snällt går dit jag vill att dem skall gå...Det var på tiden det.

Den positiva biten med det hela är att jag inte (konstigt nog, det borde ju va tvärtom) är rädd för kossor längre.

Och kom ihåg...Ha ALLTID stor respekt mot stora (och små) djur! Glöm aldrig det mina vänner...

(och ja mamma jag mår bara bra (ifall du undrar) ^^, låt oss kalla detta ett "söndagsnöje" *fniss*)

Bildbomb!






























Sorry

Hejhej allihopa! Jag är hemskt ledsen över att jag inte har uppdaterat bloggen på över 5 dagar men denna gången är det inte mitt fel! Som jag har berättat så har jag åkt bort till dalarna m.m. och där jag befann mig i ca. 5 dagar gick det inte så bra för dongeln att hitta internet så jag kunde inte blogga. Men nu är jag hos mormor i dalarna och internetet funkar! WihooO! Har redan fotat 2 st kattungar samt gossat med 4! Dem är pyttesmå och väldigt sega. Hihi! Imorgon är det en ny dag (logiskt va?) och jag hoppas att det blir fint väder!

Hare gott sålänge. Ciao!

*Tufftufftåg*

Hejhej allihopa. Som vanligt har jag inte uppdaterat på ett tag nu men nu beror det på helt andra orsaker!
Som jag har berättat tidigare så ska jag som sagt till västerås och dalarna. Och har varit inne på datorn bara en liten stund.

Men nu sitter jag på tåget o tråkar så nu har jag tid att blogga! Shohoo tänker ni? nej nej så speciellt är det inte! Haha. Jag har inte så mycket att skriva om förutom att jag ska skvallra med en grej. Moster låste ute mig igår så jag fick sitta ute o "frysa" ett tag medans dem sovde middag men ingen fara jag överlever ju alltid när jag har datorn om jag så vore strandsatt i sibirien.

Såååå....intressanta saker jag har att berätta för er va?

Nåväl nu ska jag fortsätta tuffa på. Ha det gott sålänge byebye!

Åker idag!

Hejhej! Tänkte bara säga att jag åker idag, kommer nog inte skriva något mer än detta inlägg idag men men vad ska man göra?!

Väntar på att vi ska åka till Fridolfs en fin och mumsig restaurang. Vet ni varför? JO! För jag har nämligen slutat grundskolan ÄNTLIGEN! Jag har väntat på detta ögonblick i flera år nu och efter 10 år i grundskolan (9 år + lekis) så är det mer än skönt att sluta!

Slutade igår på kvällen och man kan väl säga såhär, jag var nog den enda som inte bölade, visst lite tårögd blev man ju men det var inte för att jag skulle sakna skolan m.m. utan för att jag var överlycklig!

Så kan det va!

Straff

Det här med vad människor i Sverige borde få för straff när dem gör någon olagligt är ju en osvarad fråga hos oss "vanliga" människor (vi som inte jobbar inom polisen m.m.)

Det är många i alla fall i min omgivning som tycker att Sverige sätter för korta straff och det tycker även jag.
När det gäller Livstidsstraff så är t.ex. USA mycket bättre. Där är livstid verkligen livstid - livet ut. Medans i Sverige är det sisådär 12-16 år. Vad är det för straff liksom? Det är ju inte direkt så att det skrämmer andra brottslingar att begå samma brott.

Vad jag tycker om de olika straff som finns (i alla länder, inte bara Sverige):
Livstid - För ynkliga straff i Sverige. USA gör rätt i att sätta ca. 200 år i Livstid (när kroppen dör så blir den "frigiven")

Dödsstraff - Fel! Även om en person har tagit en annan människas liv så har den som uträttar dödsstraffet ingen rätt (enligt mig) att ta mördaren liv. För då gör ju han samma sak.
Sen så tycker jag även att det är fel med dödsstraff om personen som har mördat m.m. är psykiskt sjuk och inte befinner sig i sin egen kropp.


Såhär tycker jag:
Mord - Livstid. Har man tagit någon annans liv så är det att sitta inne resten av livet som gäller.

Rån - Flera år i fängelse. Har man hotat offren med vapen så straffet vara ca. 15-20 år.

Våldtäkt - Samma som i Polen, kastrera våldtäktsmannen! Samt ett straff på ca. +5 år

Kidnappning - +15-20 år

osv.

Någon som håller med om något här? Kommentera gärna isf.


(bild)


Blablablabla

Alltså jag är helt tom i huvudet känns det som. Absolut inget att skriva om alls. Känns lite som att jag sviker er när jag inte uppdaterar bloggen. Men vad ska man göra. Det blir ju bara töntigt om jag ska hålla på o skriva totalt meningslösa inlägg.

Har stor lust att fotografera lite idag men det regnar...to bad. Hursomhelst var ute och fotograferade lite hästar igår. Bilder kommer väl senare som vanligt...

Ang. det här med att jag ska iväg några veckor nu i sommar. Jo såhär är det. Jag åker på fredag kväll till Värnamo, efter att ha firat min avslutning (slipper denna skola nu ni vet!) Sedan vet jag inte riktigt när vi åker vidare ifrån Värnamo men det blir förmodligen på Lördagen eller Söndagen?
Sen så är jag borta i 3 veckor. SJÄLV! hehe. Nåväl sen så kommer mamma upp till Dalarna till mig och då åker vi vidare till Värmland och hälsar på mammas farmor och farfar? (så var det va mamma??) sen så vet jag faktiskt inte. Jag kommer iaf vara borta i ca. 4 veckor och sedan när jag kommer hem så är jag hemma i ca. 1 och en halv vecka sen så åker vi till Rhodos!!! Nice alltså!

Nu vet ni det iaf. MEN oroa er inte för jag kommer ändå uppdatera bloggen och lite sånt jag tar ju med mig en sån där dongel!


Se.. Det blev ju ett litet inlägg trots allt. Hehe. Kanske inte det mest intressanta men vissa av er kanske bryr er? I don't know!

Fågelskådar stället

Igår var jag på ett fågelskådar ställe och fotograferade lite med mitt nya objektiv.
Jag har fortfarande kvar mycket att lära men här kommer tre ganska bra bilder.






(de hade små ungar men dem gömde sig i gräset, men här kom iaf en fram en stund)


En liten fråga!

Jag har en liten fråga.

Är det okej att fotografera någon annans hästar (t.ex.) om man åker förbi en hage, och sedan lägga upp på t.ex. bloggen m.m.?

Så kan det gå...

Så kan det gå om man inte använder stativ när man fotograferar med teleobjektiv...

Men men man ser iaf vad det är för fågel? Det verkar vara en Fiskgjuse?!

Nåväl urkass kvalite men som sagt var man ser ju vad det är haha...



Btw objektivet har en jätte snabb och bra sådan där fokusgrej (sökmotor?) den som hittar fokusen på föremålet.


Nyfiken?

Nu blev jag hysteriskt nyfiken? hur kommer det sig att mina besökare helt plötlisgt började stiga enormt?! Jag som inte ens har uppdaterat idag? Någon ny besökare som kan avslöja om jag har blivit länkad eller något någonstans?

Tack på förhand!

Btw bilder från familjens stuga kommer imorgon bl.a. någon cool fågel fiskljuse? eller vad det nu var. Ska förstora bilden och visa för fågelexperten i familjen senare!

Ha det gott!

Kattungar

Fy vad jag längtar till dalarna och västerås! Längtar att få fotografera kattungar. Har hela 2 veckor på mig denna gången så då har jag gått om tid! *hihi*, bilder och allt kommer jag såklart lägga upp!

Bara en liten sak jag kom på inget speciellt intressant för er att läsa om kanske?!

NÅVÄL! Nu ska jag fortsätta se på Vd! (inte verkställande direktör utan vampire diaries så det så!)

Senaste dagarna

Hejhej alla bloggläsare. Förlåt för hundrafemtielfte gången att jag inte har uppdaterat på evigheter!

Här kommer lite kort vad jag har gjort de senaste dagarna:

- Köpt ett nytt objektiv (Tamron 70-300) Supernöjd må jag säga trots att jag inte har testat det "på riktigt ännu". Väntar på att mitt UV filter ska komma till det som jag slipper darra som en chihuahua när jag använder det (har man ett filter är det endast filtret som behöver bytas ut om man råkar repa den m.m. ist för att linsen på objektivet måste fixas - kostar väl en hel del att göra det till skillnad från att endast köpa ett nytt filter)

- Beställt nya filter den här och den här.

- Köpt en ny kameraväska som man kan ha på ryggen och som det får plats väldigt mycket i! Precis vad jag behöver!

- Nytt stativ. Superstabilt och bra!

- Den nya pennan till ritplattan har äntligen kommit efter hela 2 månaders väntar och en hel del ringningar! *Suck*.

- Börjat packa resväskan inför de tre-fyra veckorna efter skolavslutningen. Allt måste ju med, får absolut inte glömma något!!!


Ja det var väl i stort sett det jag har gjort de senaste dagarna!
Skriver mer senare. Ha det gott sålänge!

RSS 2.0