Close-up +10

Nu har jag äntligen klickat hem det efterlängtade filtret, Close-up +10 filter, det stod mellan det och ett polariseringsfilter men jag kände att jag hade mest användning för ett close-up filter just nu :)

Hoppas nu bara att det kommer inom den kommande veckan senast på fredag näst nästa vecka men det borde den ju :)

Jo och från en sak till en annan, har nu varit på julskyltningen men det blev tyvär inga bilder, försökte fota lite med den vanliga digitalkameran men bilderna blev kassa så jag tog bort dem, ni hade ändå inte sett så mycket på dem. Tyvär...

Nu ska jag se på lite tv och sen går jag o lägger mig, skola imon :( Helgerna går alltid för snabbt. Orka skolan!


Close-up +10

Jag tror jag blir tokig snart, jag bara måste skaffa hem ett close-up +10 filter helst innan resan till teneriffa, hade varit kul att fota häftiga vattendroppar vid polen och "exotiska" kryp. Så jag ska kolla up hur lång leveranstiden är hos tvspelsweb.se där ett close-up +10 filter kostar 99 kr + frakt- 29 kr alltså totalt 128 kr vilket jag tycker är ett rimligt pris för den styrkan på close-up filter.

[kollar leveranstiden på tvspelsweb.se]

Sådär nu har jag kollat leveranstiden och det verkar ju lovande :) Klickar nog hem ett filter redan idag kanske, men mamma måste hjälpa mig ofc, fattar inget av sådant där, + att jag är ju inte myndig ;)

Från tvspelsweb.se om leveranstid:
En order som läggs före kl.14.00 måndag-torsdag så är målsättningen att skicka varan samma dag, förutsatt att varan finns på lager. Vid förskottsbetalningar tillkommer ungefär 1-2 arbetsdagar, då betalningen måste registreras i vårt system innan vi skickar varan.

Julskyltning

Idag är det julskyltning och såklart ska man gå på den :) Och givetvis så kommer jag lägga upp en massa bilder här på bloggen efteråt :)

Skriver inge mer än såhär just nu men det kommer fler inlägg ikväll :)

Bye bye :D

Recension- 2012

Den här filmen var mycket bra. Dock kunde man förutse vissa viktiga saker, vilket gör filmen lite ointressant. Filmen 2012 var välgjord och det såg väldigt äkta ut på vissa scener, men på andra kunde man lätt se att det var tillgjort. Men annars så tyckte jag att den var spännande.

Den var ganska lång men det kändes inte så och man kom snabbt in i filmen.

Jag skulle gärna vilja se den igen. Och den var helt klart värd pengarna.

Jag tycker dock att filmen var lite överdriven ibland och rekommenderar därför inte filmen till er som inte gillar sådant. Men till er andra så tycker jag absolut att ni borde se den.


Jag ger filmen  i betyg p.g.a. att den var så pass välgjord och intressant som jag tyckte.


2012

Bio ikväll, äntligen kan jag se filmen 2012 som jag så länge har väntat på, skulle ha sett den med en vän dagen efter premiären men det blev inte så p.g.a. att jag blev sjuk och det vore korkat att gå på bio med 39° såååå....

men nu äntligen! Spännande! :) Kommer en recension senare ikväll eller imorgon :)



Gymnasievals mässa

Idag är det gymnasievals mässa i Halmstad Arena som är arrangerad utav Tv4 och Region halland m.m. Elever i åk. 8 och 9 är välkomna med förälder. Kl: 10:00-18:00.

Elever från olika gymnasieskolor uppträder under hela dagen på scenen och även Idolgänget kommer uppträda.

Jag var på mässan och det var inget speciellt alls faktiskt, jag vet redan vad jag skall välja men hade jag inte vetat hade jag inte blivit mycket klokare.

Var eller ska du på mässan? Berätta om din upplevelse och om det hjälpte dig med ditt gymnasieval.


Gammelmormor <3

Grattis på namnsdagen älskade gammelmormor <3

Veckans blogg tävling

Nu när jag har kommit med tråkiga nyheter för jag väl fixa stämningen igen med att komma med en bra nyhet!

Jo jag blev nämligen veckans blogg hos storbloggaren Lill-smeds, nr 20 på top 20 listan här på blogg.se :)

Efter många försök att få en bra placering så vann jag! Grattis till mig själv :) *Stolt*

Är även med i hennes fototävling nu med bilden:

kanske inte den finaste men jag hoppas på att bli en utav finalisterna i alla fall :)


Kaos

Finns det någon skola med mer kaos och problem än den jag går på? Jo visst finns det väl det men men...

Idag hade en annan skola studiedag och då kom "några" elever till våran skola. Det blev slagsmål och andra bråk med kanske över 50 inblandade totalt. Det slutade med att tre polisbilar kom. Det är inte första gången som polis har varit tvungna att komma. Under de senaste 3 veckorna har följande skett på vår skola:

• 5 översvämningar på toaletterna
• 3 stinkbomber
• all sofforna i uppehållsrummet saknar ben (bortsparkade m.m.)
• Rejält stort slagsmål/bråk, 3 polisbilar inbandade
• Allmänt stök
• Andra förstörelser
• + annat...

Detta kan man väl säga att det är en vanlig dag på ------skolan. *Suck*
Och det är ju det att vi som inte är inblandade blir ju drabbade av det också.


Me like


Crazy shoes







And the winner iiiiiis...

BIRENBAUM

Det var en kall och regning oktoberdag när ett fullastat tåg kom in i lägret Birkenau. Vi stod uppradade framför godsvagnarna i väntan på att dörrarna skulle öppnas. Vi hade fått order om att skjuta alla som flydde.

Dörrarna öppnades och judar rusade ut ur vagnarna. Jag såg en man med sin lilla dotter på kanske fyra år som försökte fly. Jag siktade mitt vapen mot dem och sköt. Den lilla flickan föll ihop i en hög på marken och hennes pappa likaså. Jag mådde illa, jag ville därifrån, vad hade jag gjort? Jag var tvungen att skjuta, men jag ville inte. En annan vakt vände sig åt mitt håll och nickade åt mig och så ”bra jobbat, de där råttorna måste bort”.

Råttor? Hur kan man kalla dessa människor ”råttor”?

Från detta ögonblick hade jag fattat mitt livs största beslut. Från och med nu skulle jag sätta andras liv före mitt.

Jag hade ingen aning om hur jag skulle lyckas. Lyckas hjälpa oskyldiga människor att överleva något så fruktansvärt som detta. Men en sak var jag säker på det var att jag skulle göra vad som helt för att lyckas.

Det blev natt och dags at sova i lägret. Jag och en annan vakt gick runt och kollade så att inget var fel. Jag såg några barn som sprang in i en barack, en utav barnen blev slagen på huvudet av en vakt som förmodligen tyckte att barnet inte var värt att leva… bara för att han var jude. Jag och den andra vakten gick vidare och vi tittade på varandra, han sa något till mig men jag hörde inte riktigt vad han sa men det var något som ”jag vet vad du håller på med, var försiktig”. Jag var inte säker på att det var det han sa men på något sätt visste han vad jag hade för planer. Det skrämde mig för att jag visste att om någon skulle veta om vad jag höll på med så skulle jag kanske inte lyckas hjälpa någon och kanske dessutom dö själv.

Det var dags att ge sig iväg till våran sovbyggnad som låg några kilometer bort från Birkenau. Jag lade mig ner i min säng och somnade om. Under natten hade jag hemska mardrömmar, de kändes så verkliga precis som om jag hade upplevt dem på riktigt. Det var hemskt, det var på en vacker äng där man kunde känna doften av underbara blommor och mitt på ängen stod min familj och vinkade till mig, plötsligt hördes ett skott avfyras och sen ett till. Hela min familj föll ihop på ängen och de gula blommorna färgades röda av blod. Jag vaknade svettig och skräckslagen och en kall ond känsla rusade genom kroppen på mig. Jag satte på mig min uniform och gick ut i köket för att dricka te, jag hällde i lite socker i koppen och satte mig ner på en stol. Jag blundade och en tår rann ner för kinden. Jag kunde omöjligt sluta tänka på den lilla flickan och henne far. Jag drog tekoppen intill mig och luktade på teet, det var det teet min mor brukade dricka. Det väckte många gamla och nya minnen och mardrömmen spelades upp i mitt huvud om och om igen.

Nu hade alla de andra vakterna också vaknat. Det var dags för en ny arbetsdag på lägret. Jag hällde i mig de sista dropparna te och sprang ut till bilarna. Två andra vakter klev in i samma bil som jag och sen körde vi iväg.

När vi kom fram till lägret såg vi att ett till godståg redan fanns på plats. Vi blev tilldelade arbetsuppgifter och idag skulle jag föra judar till gaskamrarna.

Det var som en lampa som tändes ovanför mitt huvud! Skulle jag kanske kunna ta en grupp judar till gaskammarna och i sista sekund låta dem springa och gömma sig? Nej, vad tänkte jag med egentligen? Det skulle vara omöjligt, vi är allt för många vakter på lägret för att ingen skulle upptäcka dem. Jag måste börja med något lätt. Mat!

Jag gick till ett befäl och bad om att få byta arbetsuppgift till att dela ut bröd. Det var helt okej för honom så jag gick till huset där allt bröd förvarades. Jag möttes av en stank utav mögligt bröd men jag knep igen näsan med fingrarna och tog några bröd och stoppade här och där innanför uniformen sedan gav jag mig av till Birkenaus familjeläger och delade ut bröd till barnen.

Jag blev inte så bra bemött av judarna men efter att ha kämpat vann jag deras förtroende och tillslut fick jag en bra kontakt med familjen Birenbaum. Jag beslutade då att det var dem jag skulle hjälpa först och främst eftersom att jag visste att jag inte skulle kunna hjälpa många judar att överleva. Familjen Birenbaum bestod utav sex familjemedlemmar varav fyra befann sig i Birkenau. Isaac 45, Petra 39, Anne 17 och Frank 13 år. Petra och Isaac var gifta och hade tre döttrar och en son. Det var en fattig familj som var vana vid att inte kunna äta sig mätta men här i lägret skulle de aldrig ha någon chans att överleva själva.

Varje dag kom jag med bröd till familjen Birenbaum, jag ordnade även lite vatten åt dem och andra i familjelägret. Jag hade kollat i alla listor och jag hade sett att de inte fanns med i listan med personer som skulle gasas under den kommande tiden, så det fanns goda chanser att överleva om jag fortsatte att ge dem mat.

En dag när jag kom till familjelägret så hade jag som vanligt bröd och vatten med mig men jag kunde inte hitta familjen Birenbaum, de var inte där dem skulle. Jag började bli orolig men tänkte på att dem kanske bara hade nya arbeten och nya arbetstider, så jag gick tillbaka för att utföra mina egna arbetsuppgifter.

Dagen efter gick jag tillbaka med bröd och vatten till familjen Birenbaum igen, men de var inte där nu heller. Jag sprang för att kolla i listorna vad som hade hänt med familjen Birenbaum. Jag sprang så fort jag kunde och plötsligt kände jag någon ta tag i mig hårt. Det var en annan vakt. Han stirrade på mig och skrattade. Han förde mig till järnvägsspåret i lägret där jag fick stå och vänta. Två vakter till kom och ena sade ”Du trodde väl inte att du inte skulle bli upptäckt? Familjen Birenbaum är döda! Vi tog dem direkt till gaskammaren direkt när vi förstod vad du höll på med. Saknat dem? Ja men då skall du få träffa dem igen.”

Han riktade sin pistol mot mitt huvud och sköt.


Novell skriven av mig! Och jag uppskattar om du frågar om du vill låna idén eller vill använda något stycke ur texten av något skäl! Kopiera EJ något utan att fråga, och respektera ett NEJ!
Copyright by http://fotoiblodet.blogg.se kopiera EJ! Kopiering anmäls!


Tuam ipsam vive vitam, quia tuam ipsam oppetes mortem.

Lev ditt eget liv, för du ska dö din egen död.

Jag skulle så gärna kunna tala latin, jag skulle inte ha någon användning för det men det skulle vara kul att kunna.

Man kanske börjar gå några kurser när man blir "stor"

Cibi condimentum est fames

Hungrig :)

Önskelista


Close up

jag blir så sugen på att köpa mig ett close-up +10 filter allra helst nu i sånna här regnperioder. Insekter och regn skulle bli mycket roligare att fota med ett close-up filter. Ja det blir nog det jag köper nästa gång jag köper nått!

☆ Robinson ☆

Ikväll börjar robinson, ni kommer väl titta? :)

Här är alla deltagarna i Robinson Karibien Foto:TV4/Daniel Ohlsson
[bild från tv4.se, Daniel Ohlsson]

Annons

Vill du annonsera på fotoiblodet.blogg.se? För endast 50 kr gör jag annonsen och sätter sedan in den i menyn där den får sitta i 6 månader. Efter 6 månader är det bara att betala 50 kr till så får den sitta där i 6 månader till. Svårare än så är det inte!


UTLOTTNING AV BLOGGDESIGN

Nu lottar jag ut en bloggdesign till er mina kära läsare, en ensam vinnare vinner bloggdesignen på Söndagen den 22/11 kl: 18:00

För att delta i utlottningen gäller det bara att slänga iväg en liten kommentar i detta inlägg och sen är du med helt automatiskt, OBS! Glöm ej att skriva din bloggadress!



[Klicka för större bild]

Lycka till! :)

Imun

Att vara i imun mot svinis känns bra, fast jag blir lite orolig över hur det blir i framtiden med det här med vaccinet eftersom det inte är testat så mycket som "vanliga" vaccin :/


nöff på dig själv ditt svin


Kissarna

Hellu allihopa, nu har mina små sötälsklingsmissar kastrerats, dem ligger just nu o sover för nu för tiden söver man tydligen katten helt. (förut var det tydligen bara lokalbedövning) Chili har vaknat till och gått runt lite grann men sover nu igen, måste vara jobbigt o vara kisse ibland. Han såg helt borta ut när han gick några steg, han behöver nog sova lite till. Läskigt att dem har ögonen öppna :O

Ciao

Farmville

XD Hade många många fler nyss men jag ränsade "lite" x]

Svininfluensavaccinerad

Ja, då var man vaccinerad då... Ville inte först men eftersom vi ska till teneriffa så bestämde vi oss för att vaccinera oss i familjen. Gjorde det dock i skolan, medans mamma och sis inte kan göra det förns dem fått in vaccin på vårdcentralen(?) så dem kanske inte kan göra det innan vi åker... då blir jag ensam med det :'{

Gör riktigt ont i armen. Men det brukar jag få, hoppas bara jag inte får några andra biverkningar :/

Hejsan allihopa

Hej, detta är väl en dålig bortförklaring men jag har varit sjuk så jag har helt enkelt inte orkat blogga. Men nu har jag tillfrisknat så imon blir det skolan igen :( :)

Har blivit uttagen till en utav finalisterna i lillsmeds veckans tävling (igen) och denna gången hoppas jag på en bättre placering ^^ så om ni känner att jag är värd en vinst? Då tycker jag att ni ska rösta :)

OBS: Max 1 röst per person och IP-nummer reggas så rösta inte mer än en gång!!

Rösta här (på nr .10) :D

(http://jessicalillsmeds.se/2009/november/dem-som-gatt-vidare-ar.html#comment)

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Konst

Jo tack tag vet att jag är begåvad och får körkort och sånt i förtid men inte visste jag att jag skulle få äran att få upp mina bilder på muséer?! :O

*Fniss*


Style by fotoiblodet

Hejhopp :)

visst är den fin? :D 149 kr på Ginatricot tycker den är jätte fin, finns i flera färger och jag gillar den persiko(?)färgade och denna grå bäst!

Leggingsen tog jag från google någonstans, har ingen betydelse i detta kollage ;)

Harre gott :)


Beslutsångest!

Hejsan allihopa, känner ni till den "nya" sidan Lockerz.com? Det är som gratismakeup m.m. fast mycket lättare och att man samlar poäng till elektroniska saker, men mycket annat också, det är superlätt och man behöver inte samla mycket innan man kan klicka hem något! Som t.ex. en 40 tums plattv 3000 poäng, är man aktiv så samlar man till det ganska snabbt, eller som jag, jag har endast 50 poäng och jag samlar till ett sminkkit med ID bare minerals ögonskuggor och man behöver endast ha 85 poäng för att klicka hem ett sådant kit! Me like!

Nu är det så att jag har en aning beslutsångest om vilken jag ska välja till sen och därför behöver jag er hjälp!

Vilket sort skall jag klicka hem?! Jag är blåögd och mörk/ljus blond. Så vilken passar bäst? :)

HELP!

Oh juste vill du också bli medlem på lockerz.com och samla poäng helt gratis? Skicka en kommentar med din e-mail då, man måste bli värvad för att kunna bli medlem, man kan alltså INTE försöka bli medlem på egen hand!

Harre gott :)

/Fotoiblodet.blogg.se


Fototävling hos Nilma

Nu har http://nilma.blogg.se en fototävling och här kommer mitt bidrag :)

Direktlänk till fototävlingen



Hoppas nu ni röstar om ni tycker att bilden är värd det :)

/Fotoiblodet

Video tutorial

Snart kommer en videotutorial med photoshop, men med snart menar jag inte snart snart, snarare om 4 timmar och ca. 30 min. Det är nämligen så lång tid det tar att ladda upp det gigantiska videoklippet som har blivit så stort p.g.a. att programmet jag använder för att filma skärmen tydligen är stort närmare bestämt så är klippet hela 1.930.094 kB -.- + att efter att klippet laddats upp tar det ett tag innan filmen kan visas på youtube, så mm... det kommer ta ett tag :/

Jaja ni får stå ut :)

/Fotoiblodet

DAGENS FRÅGA/OR - Svininfluensan

Hallå allihopa! Dagens fråga/or lyder:

Har du vaccinerat dig mot den "nya" influensan H1N1 (Svininfluensan) ?
Kommer du göra det?
Om inte, varför?
Om du ska, varför?
Har du haft svininfluensan?
Är du rädd för den?
Jobbar du med ett riskfyllt jobb som ökar risken för att smittas?
Känner du någon som har smittats?

Svara gärna på dessa frågor, så får vi se resultatet. Själv har jag många frågor jag vill ha svar på och därför kommer jag och en vän gå till skolans skolsyster och prata med henne, jag vill inte lyssna på massmedia då alla säger olika och man ofta överdriver med saker. Förhoppningsvis kommer jag få svar på någon av mina undringar. Och förhoppningsvis så kommer jag kunna bestämma mig om jag ska vaccinera mig eller inte :/ Som ni kanske minns så var jag väldigt orolig över influensan när den precis hade kommit och jag var helt instängd i mig själv så att säga, jag tjatade på att jag ville vaccinera mig sen när vaccin kom, men nu, nu är jag riktigt osäker, p.g.a. kvicksilvret, alla biverkningar och allt. Jag vill inte ha kvicksilver i min kropp trots att det är en mycket liten del och jag är rädd för de värsta biverkningarna. Jag borde egentligen inte det eftersom att jag har tatt många andra sprutor sen jag var liten (sånna som alla tar) med endast lite ont i armen efteråt, så varför skulle jag bli sjuk av detta vaccin?

SKA JAG VACCINERA MIG?! ='|


RSS 2.0