Visste ni att...


Genomsnittsmänniskan äter under sin livstid ca 50 ton mat.

Du blinkar över 10 miljoner gånger per år.

Från början innehöll Coca Cola kokain.

Människan föds utan knäskålar. De är först utvecklade vid sex års ålder.

Eskimåer använde kylskåp för att inte maten ska frysa.

Varmt vatten fryser snabbare än kallt vatten.

En kackerlacka kan leva utan huvud i nio dagar, innan den svälter ihjäl.

Man tillbringar sex månader av sitt liv på toaletten.


Älsklingarna

Nu har jag letat upp lite information om mina tre små kissar - Chilli Chess och Chicco.
Fanns verkligen inte mycket information men här kommer lite:

Chilli
Namnet han hade på katthemmet: Cecce
tigré/vit
Upphittad på Maraton


Chess
Namnet han hade på katthemmet: Chess
Svart/vit lite långhårig
Upphittad övergiven i Röinge


Chicco
Namnet han hade på katthemmet: Spättan
grå/vit
Uphittad i Trönninge tilsammans med lilla Sillen (dem kom in tillsammans men är inte syskon - en teori är att de som kom in med dem hittade på storyn med upphittad i trönninge men att de i själva verket har haft dem hemma men sedan tröttnat)


Dagens låt

B.o.B ft. Bruno Mars - Nothin' on you


dålig update sorry

Sorry för dålig uppdatering. Lovar att publicera fler inlägg snart! (sitter i skolan - rast. så detta är det enda jag tänker skriva nu)

Ciao!

Hovs hallar

Idag så var jag, moster, sis och mamma till hovs hallar och kollade in grottorna och grillade. Usch vad jobbig vandringen men ack så värt slitet! Det var otroligt vacker och bilderna nedan ger absolut ingen rättvisa!

Blev lite fotografering på blommor, grottorna, stenar, havet och såklart grillningen (Kan ni gissa vem som skötte grillandet av korvarna? *Fniss*)














(dessa två bilder ovan är nästan lika dana men man ser mer av allt på den nedre)


(Gissa grillaren!)












Kommentera jättegärna bilderna!

/PS: Att någon gång åka till hovs hallar i båstad är ett måste!


KÅV me BÖD

NOOOOOOOOOO nu luktar kameraväskan grillad korv... SPYR!


Kattfotens katthem

När denna grupp har minst 2000 medlemmar så kommer jag att starta ett projekt där jag kommer att samla in pengar till kattfotens katthem i halmstad. Kattfoten behöver all hjälp dem kan få då dem inte har råd med hyran som kommunen ej är villiga att betala. Kattfoten behöver även pengar till kattmat, leksaker, ordentliga, burar, inhängnader m.m.

Vill du att jag skall starta detta projekt? Bli då medlem i denna facebookgrupp. Det krävs endast 2000 medlemmar och jag tror personligen att det finns så många djurvänner där ute att det kommer gå snabbare än ljuset att få ihop 2000 medlemmar.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL GRUPPEN

Pringles

Nu drar jag till coop och köper pringles!

byebye!

Bergdalar

Ritade denna bilden med ritplattan häromdagen. Blev faktiskt väldigt nöjd med målnen. Dem brukar aldrig bli bra när jag målar med datamusen men med ritplattan ser dem faktiskt ut som måln!

(träden är gjorda med en färdig pensel)


Dagens låt

Chori Chori - Aneela Ft. Arash


Blommor

Två favoriter från gårdagens och idags fotografering! Jag älskar den översta p.g.a. blommans sånna där frögrejen (minns inte va det heter) samt det gula som liksom flyter ihop.

Den undre, blå blomman älskar jag också för färgerna är så fina och jag lyckades få till vinkeln bra!

Nu är jag väldigt nöjd! Inatt kommer jag nog sova bra ^^ (OMG! Två smilisar i två inlägg på raken! Försöker undvika smilisar då jag själv inte gillar att läsa inlägg med så mycket sådant men ibland kan jag helt enkelt inte låta bli! Man visar ju mycket lättare om man är glad, arg, seriös, galen m.m.)





Tycks?

Go´natt allihopa!

Balklänningen

Hejsan allihopa! Detta får bli ett lite snabbt inlägg för snart nu börjar Vampire diaries!

Här är balklänningen jag och mamma köpte i förrgår (det är bl.a. därför jag inte uppdaterade då) Tack ÄNNU en gång för klänningen mamma jag ÄLSKAR den!


EDIT:
Hinner inte lägga upp bilden nu måste lägga in bilderna på datorn först men ni vet iaf att jag lever nu! Bilden kommer efter V-D!!!

EDIT: Sådär nu kommer klänningen!


måste börja sola :S

Fler besökare till bloggen

Hejsan alla bloggläsare! Visste ni att man lätt kan få fler besökare till bloggen?! Klicka bara HÄR så kommer du till en sida som heter Bloggtrafik.nu. Det går ut på att ju mer poäng (på bloggtrafik) du samlar ju mer besökare får du. Du får poäng varje gång du klickar på någon annans medlems blogg. Så lätt är det!

Och när du blir medlem första gången får du 33 "gratis besökare" (100 poäng som resulterar 33 besökare)

Det är HELT GRATIS att vara medlem, samla poäng och få besökare! Bra va?!

Så om du vill bli medlem så klicka då HÄR!

Lycka till!

Två amatörbilder

Haha man skämms ju när man ser andras underbara bilder.

T.ex. konstnärerna http://hellomiami.blogg.se/ , http://kandeedrawings.blogg.se , http://emmadamm.blogg.se/ , http://igorandandre.blogspot.com/ .

Jag vill också kunna rita...

Nåväl sluta tyck synd om dig nu.
Här kommer två av mina senaste bilder. Tror nog att jag ska hålla mig till photoshop.



Känner ni igen den?

Precis! Här kommer photoshop varianten!


Dem är inte riktigt lika dana men den nedre tycker jag är sötare (den på pappret gjorde jag före den nedre som jag gjorde med ritplattan i photoshop)


Solarium

Måste börja sola snart! Man vill ju inte se ut som ett lik på balen! Får ta en 12 minutare första gången kanske andra, vill ju inte bli röd! Sen så kan man ju sola ute nu också! Det är "hemskt" fint väder ute redan. Varmt och gott! Med tanke på värmen som är nu, undrar hur det blir i sommar?!


The sims 3

Nu ska spela lite The sims 3!



Gekås igår

Hejhopp! Va på gekås igår det var därför det inte blev några inlägg. Åkte vid 10:00 tiden och kom hem vid 15-16:00 tiden. Sedan efter det va jag ju tvungen att pyssla med mina nya grejjer, som t.ex. att testa lösögonfransarna. Det var nästan totalt omöjligt! Men till slut gick det. Dock tog jag sönder ena fransen då jag fick göra om det så många gånger. Nåväl, hoppas det går bättre nästa gång jag ska använda lösögonfransar.

Vad har ni hittat på i helgen då?!

Sa jag det?

Jag vet inte om jag berättade det men min penna till ritplattan gick ju sönder bara någon dag efter att jag fick hem den. Väntar på en ny dem skulle skicka men har väntat i snart en vecka. VILL HA DEN NU! Jag vill ju rita igen... Hoppas den kommer tidigt nästa vecka annars vet jag ine vad jag gör! Kanske jag slänger ut ritplattan genom fönstret? hehe nejdå så galen är jag inte. Jag menar varför skulle jag göra det? Det tjänar ju ingenting till! Usch vad jag babblar på det är nog bäst att jag slutar babbla nu annars dör ni väl av tråkhet.

LBS!

YES! Det är Ljud & Bild skolan som gäller till hösten! Jag kom in! Yippieee! visserligen är det bara den preliminära antagningen men förhoppningsvis står dem fast vid sitt beslut så att jag får gå på LBS. Det är ju det jag verkligen vill!


(logo från lbs)


Teater med skolan

Idag va jag på teater med skolan. Teatern hette Gul måne eller nått sånt och handlade om två ungdomar som rymde och lite sånt. Vet ni vem som var med i teatern?

Jo nämligen Cecilia Ljung! Jag tyckte jag kände igen henne och hennes röst men jag kom inte på vad hon hette men på slutet stog hennes namn i eftertexten. Så ja, idag har jag alltså stått typ en halv meter ifrån en kändis. Hehe hur ofta händer det liksom? Allra helst med vor skola! Tyvär så var det flera gånger folk avbröt dem. Nåväl man får väl hoppas att dem mognar någon gång...

Sånt här får mig att bara vilja kräkas!

Vad får någon att ens tänka tanken att göra något såhär fruktansvärt mot ett oskyldigt hjälplöst djur?

VARNIG! STARKA BILDER!

http://svtplay.se/v/1960994/rapport/ungdomar_tande_eld_pa_levande_kanin


Usch jag blir så ledsen när jag tänker på vad folk kan göra mot små djur. :'(


Andra avenyn

Shohoo! Idag är det Andra avenyn! Och som vanligt kan jag inte vänta tills det visas på tv ikväll utan jag gör som jag brukar och tittar på datorn nu direkt istället!

Någon mer som gillar Andra Avenyn som visas på Svt1?!

Läskigt

Usch va läskigt. Idag när vi skulle till affären (det hände för bara nån timme sedan) så stod vi och väntade på att få köra (vi stod då vid ett rödljus) och så kommer en lastbil i jättehög fart och just när den kör förbi skjuter den iväg något som förmodligen är en sten eller skrott eller något. Den träffar sidorutan vid förarsätet och hela rutan går sönder i små små bitar men som tur var flög den inte in på oss utan den stannar kvar, dock kommer det små små små glasbitar in i bilen samt någr större men vi hade ju tur som inte fick hela rutan på oss. Det kunde ju ha gått riktigt illa. Det var hemskt läskigt och min puls gick i typ 800. Men som sagt var så hade vi tur som slapp få hela rutan över oss.

Damdarradaaam

Tillåt mig presentera en ny liten idé jag fick idag!!

Jag skall börja med Bloggdesignauktioner ELLER Bloggdesignmarknad.

Inför varje försäljningstillfäller kommer jag att tillverka ca. 5 välgjorda unika designer som ni sedan kan köpa som en liten slags auktion via kommentarer eller för endast 50 kr (kostar i vanliga fall 50-150 kr och dessa designer kommer ligga på ett värde på ca. 100-150 kr så du tjänar alltså minst 50 kr på att köpa via denna speciella unika marknad) på Fotoiblodetmarknaden.


Frågan är då vad ska jag ha? Auktion eller Marknad? Rösta i en kommentar i detta inlägg.


Tack på förhand!

PS: På premiärbloggauktionen/marknaden kommer jag även att ge ut 1 st design HELT gratis till en lycklig läsare.

Något nytt?!

Oja något nytt har hänt i bloggen. Men vad? hmm PRECIS ny bloggdesign (svårt att gissa va?!) Blev inte så jätte nöjd så jag kommer finslipa den lite senare när jag har tagit årets första vårbilder. Blev lite blandat nu. Vår, sommar, höst och vinter!

FÖRE:



EFTER:



Tycks? var den gamla finare?


Gällande rynkor

3 dagar efter min 16 års dag kom detta mejl.



Tyckte väl att jag började känna mig gammal. Hade dock inte räknat med rynkor innan 17! Skoja bara!


Helg

Helluu allihopa. Förlåt att det inte blev så mycket uppdatering igår och idag men kusinerna är här och då har man ju inte tid och blogga då är du lek och skoj som gäller! Nä nu måste jag gå. byebye och ha en bra fortsatt helg!

En kul liten rosa gubbe


Åååh så kul det är med ritplattan! Håller på med enkla figurer för att lära mig att behärska plattan innan jag ger mig in på lite svårare saker.

Måste gå, blev inget långt inlägg men ska iväg o köpa lite mango, blev så himla sugen på det nu!

Byebye!


Nr. 2

Här kommer bild nr. 2 som jag har gjort med ritplattan. En liten kissemiss som påminner om lilla Chicco (en av mina älskade kissar) Jag har mycket o lära men jag tycker att det känns som att jag börjar kunna behärska plattan nu. Men som sagt var har jag lååångt kvar!

PS: Ni kommer få se många bilder nu den närmaste tiden. Men jag lovar att komma med normala inlägg också så oroa er inte, detta blir bara som en liten bonus!


PS
(igen) : Ja jag vet att kroppen är liten men det var faktiskt meningen!


Ritplattan!

Ritplattan kom idag och jag har redan gjort min första ritplatteskapelse! Det blev inte bra men den blev iaf inte katastrof. Bättre än vad jag trodde iaf med tanke på att det är den FÖRSTA bilden jag har gjort med en ritplatta.

Och det blev ett stort plus i kanten till ritplattan för dess utseende! Den är så himla snygg och den är typ 0.8 cm. tjock på det tjockaste stället. Måste skaffa mig en väska till den eftersom att man inte fick det på köpet (det får man ju ibland).

Hihi gissa om jag är glad?!


min första ritplatteskapelse! Ganska "snygg" för o va den första med ritplattan!


Goood morgon, goood morgon, hööör fåglarna sjungeeer glatt....

...not. Nerå skoja bara. Idag kan jag glädja er med att jag ska påbörja en ny bloggdesign. Mitt photoshop började fungera igen efter att mamma avinstallera och installera igen. *Pfju* Blev lite orolig först.

Dock tror jag inte att jag hinner bli klar med den men en bit kommer jag komma iaf.

Byebye!

GRRRRR

Ååååååh vad jag hatar krångel! Nu har photoshop flippat ur! Jag skulle öppna ps elements 6.0 för att påbörja en ny bloggdesign och så kommer en ruta upp där det står att jag ska skriva i serienummret m.m. = installera ps. Jag har ju installerat det för läääänge sedan varför ska det hålla på och krångla nu?!

ORKA!

Dalarna

Hejhej allihopa här kommer en liten bild från i helgen. Dalarnas naturer är så underbart vackra. INGEN bild kan göra det vackra landskapet rättvisa.

En massa bilder från katter till mer skog kommer senare.


WACOM BAMBOO FUN PEN & TOUCH MEDIUM



(bild från Dustin.se. Köpte den Dustinhome.se. Pris: 1 995 kr)

Denna goding har jag nu klickat hem. Hoppas den kommer nu på lovet så jag får extra mycket tid att leka med den i början!


Hemma igen!

Nu är jag hemma igen. Bara så att ni vet.... Ett "normalt" inlägg kommer senare ikväll!

Hare gott sålänge!

Mitt första CS4 verk!

Här kommer mitt första verk jag har gjort i photoshop CS4 (har använt photoshop elements 6.0 innan, kommer dock fortsätta använda det tills jag är mer van vid CS4)

En 3D boll



(inget märkvärdigt)


Byebye!


Regn, regn, regn och återigen regn...

Åååh vad trött jag blir. Ska det någonsin sluta regna?! Det var nästan lite soligt i tisdags men innan det samt efter har det bara regnat på.

Imon åker jag, systrarna och mamma till dalarna, får väl hoppas på att det kan vara uppehåll då. Inte så kul att åka och köra bild när det regnar, iaf inte när det ösregnar. Vi lär väl aldrig komma fram om vi blir tvungna att köra i (t.ex.) 50 km/h på en typ 90 väg eller nått p.g.a. regnet! Jaja strunt samma.

Hare gott! Blir nog inga mer inlägg förns på måndag med tanke på att jag åker till dalarna (åker ju inte dit för att va inne på datorn, + att jag tror inte att jag kommer ha tillgång till internet)

Däremot kan jag glädja alla som är vän med mig på facebook att det kommer att komma små uppdateringar på facebook precis som jag gjorde under stockholmresan!

byebye!

Rorövorarorsospoproråkok

Minns ni rövarspråket? Kom och tänka på det precis. Varför vet jag inte. Minns ni hur man pratar det? Jag har för mig att man ska sätta ett O efter varje konsonant samt lägga till samma konsonant efter o:et så att t.ex. R blir R + O + R = Ror, T + O + T = Tot o.s.v. visst var det så man gjorde?

T.ex. fotoiblodet blir ju då: Fofototoiboblolododetot

haha!

Konstigt "språk". Undrar om man har använt det på riktigt någon gång i tiden?!

Vill du översätta svenska till rövarspråk eller tvärt om genom att bara skriva din svenska text? --> http://www.rövarspråket.se/

RSS 2.0