Tjurarna slår tillbaka

"Tjurrusningen i Pamplona var nära att sluta med dödsfall i söndags. Två män vårdas nu på intensiven efter mötet med monsterbjässen "Ermitaño."
/Källa

"I fredags dog Daniel Jimeno Romero, 27, efter en närkamp med tjuren "Capuchino".
/Källa

"2006´- Den 503 kilo tunga tjuren Pajarito skrev in sig i de mexikanska historieböckerna genom att hoppa upp bland åskådarna under en tjurfäktning."
/Källa







Det är ju så att jag sitter här och skrattar åt dem som far illa genom att plåga "små" oskyldiga djur! RÄTT ÅT ER SÄGER JAG BARA!

Seriöst säkert över hälften av alla spanjorer (kan ju inte säga en specifik summa då jag ej vet) tycker sådant här är spännande, intressant och hysteriskt roligt. Men är det i huvud taget någon som fattar att det är djurplågeri? Uppenbarligen inte för då hade dem väl inte gjort såhär?

Förberedelser

Ungefär en månad före fighten börjar tjuren förberedas. Tunga vikter hängs om nacken på tjuren så att inflammationer ska skapas och på så sätt göra det enklare för matadoren att komma åt de känsliga nackmusklerna med sina stick. Långdragna slag mot njurarna och vikter i könet gör att tjuren har svåra smärtor och svårt att röra sej fort.


Drogning förekommer också så att den blir ännu mera avtrubbad. Stora mängder sulfat (4-5 kg) läggs i tjurens vatten och ger diarré, smärta i tarmarna och dessutom brist på kordinationen. Det har hänt att man efter strid funnit upp till 25 kg sulfat i tjurens kropp. Ofta är tjurens stämband avskurna och dessutom är ögonen insmorda med vasselin så att tjurens syn är kraftigt desorienterad. Det är inte heller ovanligt att metallstift trycks in kring analöppningen, allt för att skapa en skenbart vildsint tjur, trots att den är fullständigt förlamad av smärta redan innan "kampen" börjar.


Det är vanligt att ett par centimeter av tjurens horn skärs av så att tjurfäktaren inte ska riskera att bli skadade av de vassa spetsarna. På samma sätt som katten behöver sina morrhår så behöver tjuren sina horn som hjälper till med att hålla balansen. Att såga av hornen är olagligt, men det är det sällan någon som bryr sig om. Tjuren hålls i totalt mörker några dagar innan tjurfäktningen, och strax före striden bränns ett stålemblem med uppfödarens märke in på tjurens rygg och sedan slungas den ut på den bländande arenan. Smärtan från brännmärkningen gör att tjuren tillfälligt verkar våldsam och aktiv. 




Fighten

I en typisk föreställning gör tjuren entré och blir angripen av män som gör tjuren utmattad och frustrerad genom att jaga och springa runt i cirklar. När tjuren är trött blir han attackerad av s.k. picadorer. Picadorer är män på hästar. Hästarna är oftast äldre och skadade och skadas eller tom dödas ofta under striden, vilket såklart är en extra bonus för den  mycket glada publiken. Hästarnas ögon och öron är förbundna och pluggade med trasor och även hästarna är ofta drogade eftersom dom känner doften av tjuren. Pikadorerna stöter in en vass lands i tjurens nacke för att skada delar av nackmusklerna. Samma sak upprepas tre till fyra gånger. Detta gör att tjuren förlorar sin förmåga att lyfta huvudet. De snurrar och vrider på spjuten för att försäkra sig om att tjuren ska förlora så mycket blod som möjligt.

Sedan kommer banderilloserna in med hullingförsedda spetsar. Dessa 6 spetsar ska dom försöka sticka in så nära det sår pikadoren gett tjuren med sin lans så att tjurens kött och nerver fläks upp. Det uppstår en otrolig smärta och tjuren får svårt att lyfta sitt huvud över en viss nivå.


Sedan gör den "modiga" matadoren sin entré.


Tjuren är vid detta laget slutkörd, förvirrad och döende. Ofta lägger den sej ner av smärta och av utmattning, varpå den snabbt provoceras upp igen genom slag mot njurar och underliv, drag i svansen och drag i hornen. Matadoren retar tjuren genom att göra några manövrar med sin muleta och sticker sedan ett mycket smalt svärd mellan tjurens skulderblad rakt in i tjurens hjärta. Lyckas det inte första gången stöts svärdet in i nacken tills den slutligen faller. Det är vanligt att lungan punkteras så att tjuren sakta kvävs samtidigt som den kräks blod. Om tjuren trots allt lever används en dolk för att avskilja ryggmärgen. Ibland görs detta mycket dåligt så det enda som händer är att tjuren blir paralyserad.


Om den "modiga" matadoren inte lyckats med sina dödande stick kallas en bödel in som tar livet av tjuren med några hugg mot ryggraden.

Några minuter senare förs en ny tjur in på arenan, och allt börjar om från början.

Källa

Låter det inte hiiiimla underhållande och så hiiiiimla underbart kul? NEJ! FY ******************************* Det finns inte ord för det jag tycker djurplågeri i högsta grad är det bästa ordet för denna vansinniga "sport".....



Efter en tjurfäktningsshow eller va man ska kalla det ser tjurarna ut....sårhär




...Ingen kommentar...

Kommentarer
Postat av: Evelina-Tävling!

usch säger jag bara! vill bara gråta. stackars tjurar säger jag, stackars tjurar :(

har du inget att göra så kolal in min tävling :D

kram

2009-07-23 @ 20:24:14
URL: http://silverninas.blogg.se/
Postat av: ERIKAerika

Ush att man kan plåga små oskyldiga djur sådär ush säger jag bara!

2009-07-28 @ 21:58:06
URL: http://gummsen.blogg.se/
Postat av: Jessan ♥

Nää, stackars tjurar! & vilka människor :¨(

*gråtande & rasande tjej* Det är som att plåga en häst & en ko! & tänk som att plåga en hund!

Stora djur är nästan lika känsliga!

2009-08-01 @ 17:19:52
URL: http://jezzanz.blogg.se/
Postat av: Emelie

Vet inte änns vad man ska säga, hemskt är det!

2009-12-19 @ 03:02:32
URL: http://essberg.blogg.se/
Postat av: Stella <3

fy fan , det där är vad man kan kalla dålig humor, stackars tjurar!

2009-12-23 @ 18:40:42
URL: http://boinq.blogg.se/
Postat av: ~ Elin Mattsson ~

de är helt sjukt, dom där äckel människorna som håller på med sånt där borde avrättas, sry för lite starka ord, men de är ju olagligt att plåga djur men det här är lagligt!? Helt sick -.-' <3

2010-04-10 @ 12:03:22
URL: http://elinmattssons.blogg.se/
Postat av: CJ

Jag instämmer, det finns inget värre än djurplågeri!

2010-04-16 @ 23:41:20
URL: http://cjskonstigheter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0