Djurliv/Bondeliv

Lite bilder från statsbondgården i förrgår :)

Happy


Fölpuss


Lite rolig och söt på samma gång


Wonderful

PS: Lagt en gråare nyans i bakgrunden ;)

Getfight


Kuckelekuu

Buss

Asså omg man blir ju trött för mindre. Som ni vet har jag tatt förarbevis nu och hem och från moppestället har bussen kommer minst 5 min. till 12 min. försent, visst det kanske inte är så mycket men om man har en tid att passa (I detta fallet på ditvägen) så blir man "smått" irriterad nåväl nu ska jag inte gnälla mer på det, håller på o lägger in nya bilder på datorn sen ska jag bara skriva på dem och lägga ut dem här :) Nya bilder kommer inom kort ^^

SHOHO *STOLT*

Jag klarade det! Som ni kanske märkt har jag inte skrivit så mycket i bloggen dem senaste dagarna endast lagt in några få bilder, anledningen till det är att jag pluggat som en tok för att jag idag och i tisdags skulle på kurs grejjs för att jag skulle ta förarbevis för Lätt mc eller även EU-moppe som den kallas i ungdomars språk ^^ Så ja, i tisdags hade vi en slags lektion och kollade på en undervisningsfilm på Ca. 10-15 min. men idag (Torsdag) Gjorde vi ett prov och gjorde den praktiska biten (Prov körde) Vi körde då först i Ca. 45 km/h och sen skulle vi tvärbromsa och bromssträckan skulle vara lika kort som en personbils längd ung. så det blev lite sådär, men det gick superbra :) Sen fick vi prova köra med en passagerare och det gick t.o.m. ännu bättre :D Det var såååå lätt att svänga och allt med passagerare man blev lite stadigare nästan kändes det som då tyngden blev tyngre :) Trodde det skulle vara svårt med passagerare men inte då ^^. 
Jarru, jag blev godkänd på båda delarna men tyvär får man inte börja köra förns kortet har kommit (Alltså man fick inget papper eller nått sånt under tiden som jag har för mig min syrra fick) Jaja, kortet kommer iaf om Ca. 1 vecka till 10 dagar sa läraren. Lång tid tycker jag men men, jag kan nog stå ut ^^

Harre gått :) Skriver mer imon tror jag nog :) Nu ska jag hjälpa sis med ett skolprojekt.  

Bilder

Nu bjussas det på bilder i mängd fotade idag :)









Bilden under tagen igår på Hallands väderö

REKORD och NY TÄVLING

Rekord typ asså! 4 kommentarer idag! :O Kan det bli fler? :O BÄSTA/ROLIGASTE/SERIÖSASTE ELLER ÄRLIGASTE KOMMENTAREN VINNER:

¤ Äran
¤ En STOR reklamskylt till DIN blogg. Kolla på vinnaren för ett tag sen som fick en reklamskylt så ser du att den är stor :')

Tack på förhand och lycka till "tävlingen" avgörs kl: 20:00 ikväll! Skynda på:D

Hallands väderö.

Idag så var jag och M på Hallands väderö vi åkte hemifrån vid 08:45, var vid Torekov ca. 09:40, åkte med en båt över till ön som gick kl 10:00 var framme på Hallands väderö Ca. 10:30. Sen började vi gå :) Ön är Ca. 3 km2. Vi gick och vi gick och vi gick, vi kom dit för att hitta huggormar som det ska vara gott om, men inte en enda, vi fortsatte gå och då hittade vi en:


Jajjamensan, en hare? Som växlar från vinterpäls?

Vi fortsatte gå och hittade då:


KNUBBSÄLAR I MÄNGD! Dessa på bilden är ej de enda som var där flera stycken var i vattnet och på en annan stenklutt. :) Så söta :')

När vi hade gott i snart 2 timmar såg vi en stenmur, kollade lite och då ropade M till, han hade äntligen hittat en huggorm! :D
Tyvär stack ormen in i stenarna så fort vi försökte få ut den på gräsmattan så jag kunde ta några häftiga bilder. Och det var inte så lätt att fota där den var då grenar var ivägen och gjorde att kameran fokuserade på dem ist för ormen, men fick några halvbra bilder, här kommer en iaf :)



Observera dem otroligt oranga ögonen ^^ 

Sen finns det ju massa fåglar också men dem får ni se sen, byebye :D


Gräsand


Wonder Heart



denna va den jag ritade igår som jag ej hann lägga in i bloggen dårrå, håller redan på mä nästa x]

Funderar på att ha slags "kurser" t.ex. hur man får det att se ut som att flickan i detta fall har en klubba (Man ser utbucklan i kinden) det blir i en snar framtid :)

Wonder Color



Gillar du den? Kommentera då! Även om du inte gillar den ^^

Och NEJ! Det är inte normal att en mun blinkar MEN! mina "gubbar" är inte normala XD

Wonder NAMN

Nu är det bestämt :) Jag kommer döpa ALLA mina ritade flickor/pojkar till Wonder och sen ett passande namn det behöver inte vara t.ex. Wonder Maria utan det kan vara nått knasigt som Wonder Dream eller precis vad som helst :)

Wiihoo!

Efter typ 2-3 timmars jobb är jag äntligen klar med SKISSEN! O_O Har fått göra om flera ggr och flickan på pappret har nu haft 3 olika frisyrer, 4 olika handställningar och typ 10 olika tröjor och även 2 olika halsband XD NU! Äntligen var jag klar med skissen, ni kanske får se slutresultatet redan idag :) Det beror på om jag hinner med skuggan :) Nä nu ska jag rita lite mer igen, Harre gott :D

Svart/Vit eller Färg?



Målade lite igår (På papper) sen redigerade jag den i photoshop (La dit färg) vilket flicka är finast? Med eller utan färg? Lämna en kommentar :)

PS: Skratta inte åt byxorna XD Jag glömde göra färdigt dem när jag la in bilden i datorn men det är fixat nu, slutresultatet kanske kommer gågon gång :)

Sen vill jag även att ni hjälper mig DÖPA dessa flickor, (Som jag kommer göra många fler av, har redan börjat med nästa) Ni får komma med egna förslag och skriv gärna er blogg så skriver jag det efter förslaget (blir lite reklam för dig samtidigt) sen när det är 5 eller fler förslag så kommer jag ha en röstning och det vinnande namnet, Ja, det "vinner" ^^ Vore extremt tacksam om du som läser min blogg ville hjälpa mig med detta, lämna bara en kommentar till detta inlägg om ditt förslag och kanske även om du tycker färg eller utan är finast på dessa två bilder över :)

PS: INGET är rätt eller fel, jag kommer inte skratta åt dig om namnet låter "roligt" eller liknande! Don't worry, be happy! :D

#1.
#2.
#3.
#4.
#5.
+

Fiskmåsar

Hihi när jag då var vid Tre Toppar- Träslövsläge passade jag på att fota några Fiskmåsar, jag orkade inte äta hela struten så gav resten till fåglarna, dem attackerade nästan mig ^^ Fick många fina bilder men det slutade med att jag satte mig i bilen med öppet fönster och fotade i stället då det flög en miljon fiskmåsar över mig, och vem vill ha en fågelbajs i huvudet (?) Inte jag iaf x]






Tre Toppar





Jaa du! Jag rekomenderar starkt att du någon gång i livet ska åka till Tre Toppar i Träslövsläge och käka glass! Åkte dit idag och MUMS! va gott det var, åt en hm vad hette det nu igen S något det var en glass med olika strössel i och så en chokladkula såklart :) Med kall chokladsås på toppen. Och strutarna är såklart EGENGJORDA! Dem är JÄTTE goda! Man kan välja på jätte många olika topping, Varm egengjord chokladsås, kall chokladsås, nötsås, grädde, sylter, strössel och en himla massa andra saker. Och dem har många roliga smaker på glassen som fläderglass, Maskrosglass m.m. sådan glass som inte finns på andra ställen alltså. OCH dem varierar också ett tag hade dem skumgummi glass och gelebjörnsglass. Mycket gott vill jag säga, stället ligger vid havet och man kan sitta både ute och inne eller varför inte äta sin glass samtidigt som man går längs stranden eller vid dem fina båtarna? :)


Endast Nivea-produkter

Nivea är ett ganska billigt märkte PRISMÄSSIGT! Själva produkten tycker jag själv är bra. Jag har avnänt många olika nive-produkter genom tiderna och är för det mesta alltid nöjd med dem. Dock kan det vara lite svårt ibland men det beror ju inte på märket. Nivea Beauty Lift är väligt fin när man gjort det ordentligt men har man brottom är just den foundation:en så bra då det krävs nogranhet så det inte blir en såkallad fjortislinje!

Klicka här för att sminka en människa som liknar dig med endast nivea-produkter!

Före och efter min sminkning (PS: Jag tog en som liknade mig själv så gott jag kunde, finns typ 8 pers. o välja på så.. och tog en mä blå ögon dock med brunt hår)



#1. Foundation - Nivea Beauty Lift - 010 Ivory
#2. Concealer - Nivea Stay-On Coverstick - 09 Beige
#3. Puder - Nivea Colour Real Complex - 80 Sunset Bronze
#4. Rouge -  Nivea Beauté Stay Real Blush - 04 Terracotta
#5. Ögonskugga - Nivea - 90 Pyrenees Matt
#6. Eyeliner - Nivea Eye Line & Design - 30 Pure black
#7. Mascara - Nivea Colour Release System - 33 Black
#8. Läppglans - Nivea Volume Shine Lip Gloss - 06 Volum' Kiss
#9. Naglar - Nivea Beauté Calcium Power - 22/53 Sun Rose

Japp det blir ingen liten inköpslista om du vill se ut som henne på bilden men det är värt det om du kanske ska vara lite extra fin någon gång :)

Har du någon av dessa produkter? Skicka gärna en kommentar om vilken utav dem och vad DU tycker om den/dem!

PÅSK

Japp nu har jag varit borta ett tag under påsken så här kommer allt som hänt :)

I fredags åkte vi iväg till en bit av släkten vi hade äggaskjutning, och äggaskjutning är då att man ligger och skjuter på pappersägg med gevär då alltså, "äggen" finns Ca. 50? 100? m. bort.  Detta gör vi då på påsken och priset för de vuxna är ägg. Superkul är det :D Och priset för barn/ungdom är påskägg. Detta året gick det inte så superbra för mig jag kom vidare första vändan med 5 av 5 träffar men när "ägget" blev mycket mindre vart det "endast" 3 av 5 träffar. Och då kom jag tyvär inte vidare men ett litet påskägg blev det iaf :) Däremot så var jag med i tipsrundan och där vann jag i barn/ungdom. (Det var samma frågor för alla iaf) Supergla´ :) Efter vi även fikat m.m. åkte vi tillbaka till stugan, vi lekte lite med kusinerna (6 & 3 år gamla) supersöta :') Dem e´ såååå goá :D Mimmi och Pelle (Katterna) höll sig undan, när det va så mycket folk blir det lite för mycket för dem, men dem hade nog lika kul ute o jaga råttor :) Vi hade påskfirande och åt go´ mat. :D Sen hade vi några lekar och det a jätte kul. Haha fick gå till badplatsen/lekplatsen typ 100 ggr mä kusinerna ^^ Men det är bara kul :) Har dessutom 2 stora fläckar med miniblåmärken på bena efter att ha gjort det där där man klappar på benen sen höger hand mot vänster hand sen tvärtom och sen på båda händerna (där man är 2 o 2) Jahopp, det va allt som allt, kort sagt ^^ Nehe nu ska jag gå och titta lite på tv :) Harre gott igelkott, och hoppas ni också hade kul på påsken (som inte riktigt är slut ännu)

OMGOSH!

Jag läste just en evighetslång artikel om Vad man får fotografera och vad man får publicerautan tillstånd m.m. Det var väldigt intressant och väldigt bra att läsa om man är fotograf.

Har ju alltid funderat på vad jag får fotografera och om jag får publicera det utan tillstånd.

Läs hela artikeln här: Fotosidan 

Och jag trodde faktiskt inte att man fick fotografera vem som helt och publicera i t.ex. blogg utan den personens tillstånd :O Däremot kan det ju va fint om man frågar om det är okej ändå!

Fotoiblodet's handbok del. 1.

Fotoiblodet's handbok om nymfskötsel (Nymfkakadua)

Innehåll:

• Vad bör du ha hemma innan du skaffar dig en liten dunvän?
• Gott och kul
• Egengjorda leksaker
• Buren
• Extra skoj
• Giftigt och giftfritt
• Hitta eget


Kapitel.1. Vad bör du ha hemma innan du skaffar dig en liten dunvän?

Det finns vissa saker du MÅSTE ha innan du åker och köper/hämtar din nya lilla vän, här kommer en lista på nödvändiga saker och saker som du inte måste ha men som är bra att ha.

Måste listan

• Bur
• Frön. T.ex. fröblandningar för nymfkakadua eller lösvikt som du hittar i dem flesta djurbutiker.
• Frukt/Grönsaker (Läs vidare på Giftigt och Giftfritt längre ner)
• Pellets, Sand eller Sandpapper som du lägger på burbottnen. Rekomenderar pellets, (Kattpellets)
• Någon leksak i buren.
• Skålar att lägga frukt/grönsaker, frön och vatten i.
• Viktigt att din nya vän har vatten och frön!


Bra/kul att ha listan

• Fler än en (1) leksak.
• Stegar och roligare grenar att gå på.
• Skopa (när du rengör buren, t.ex. kattskopa)
• Hirskolv, (se hirskolven som godis INTE grundmat)
• Solrosfrön, (lika som hos hirskolven, solrodfrön kan dem ha hela tiden men andra frön måste också finnas då solrosfrön innehåller mycket fett)

Kapitel. 2.  Gott och Kul

Något som nymfar älskar som både leksam och godis/tilltugg är videung! Dem tycker det är superkul att plocka sönder dem små videkissarna och dra sönder grenen, dock är du lite lat och inte orkar städa mer än 1 gång i veckan kan jag säga att videungkvistar inte är det bästa då dem plckar sönder kvisten så den blir i 10000 bitar x]
Videung är perfekt nu såhär på våren då dem kommer fram. Dock ska dem vara som på bilden under, ej med pollen om kan ge allergisk reaktion!

Mina nymfar's favoritfrukt är äpple och det är en riktig hit. Prova det du med! Däremot. Skär äpplet i ca. 4 delar för att blir dem för små så ligger alla bitar på ditt golv eller på burgolvet efter en kvart. (fröna på äpplet skall plockas bort) Samma sak med all frukt. Ärtor gillar nymfarna även, men dem är väldigt lätta och det gör att allt ligger på golvet snabbt som blixten. Fast det tycker ju nymfarna är kul, att reta oss alltså ^^ Så varför inte låta dem få lite nöje om du inte har något emot att städa?! :)


PS: Detta med videung är EJ min idé!

Kapitel. 3. Egengjorda leksaker.

Är du kanske kreativ? Eller har du knappt någon fantasi alls? I så fall kanske detta kapitel kan vara något för DIG!

Det funkar alltid lika bra om inte bättre att tillverka sina egna nymfleksaker. Här kommer du få en gnutta instruktioner på 1 leksak som både är rolig, bra och gör din fågel inteligent. Ja, du hörde rätt, nya leksaker m.m. i buren gör faktiskt nymfkakaduan smart! Tänk efter att du läst denna handbok kanske din nymf har blivit jätte smart?

(då mitt photoshop slutade fungera så fort jag försökte rita, ritar jag i paint ist. Kanske inte lika kul att titta på men det får duga just nu)

Grengungan med frögömställen:





1. I första bilden ser du bara en vanlig gren. Ta en ifrån en skog eller liknande, men kom ihåg att det kan finnas någon som äger skogen så ta inte bara, eller så tar du en gren som redan är avknäckt eller liknande men då ska den inte vara rutten! Grenen som du tar får inte vara så smal att fågels fot räcker runt den!

2. Borra nu två (2) hål i ändana av grenen. Ej för stora och ej för små.

3. Nu ska du ta sex (6) lagomstora färgglada trådar/rep ta inga trådar/rep som är för tjocka och inga som är för smala (du kan ta smala om dem klarar av tyngd) Det är viktigt att dem inte är så smala att dem snurrar lätt vilket kan orsaka död till fågel då den kan strypas. ta några trådar som är stabila. Typ naturtråd som är kanske hård! EJ bommulstråd!!!
Fläta nu tre (3) av trådarna och sen dem andra tre (3) så att du får två (2) lagomlånga flätor.

4. Knyt fast flätorna på grenen, och gör det hårt så inte grenen lossnar!

5. Sätt fast gungan i burtaket på lämplig åtkomlig plats. När du gjort det kan du ta solrosfrön och stoppa in dem i ögglorna i flätorna. (Det ska föreställa ett förstoringsglas på bild 5 och solrosfrön i flätan)


Kapitel. 4. Buren

Innuti buren ska det alltid finnas vissa saker här kommer en lista på de saker:

• Pellets, Sand eller sandpapper.
• Pinnar att gå/stå på gärna även i burgolvet.
• FRÖN
• Frukt eller grönsaker
• VATTEN!
• Leksaker
• Kalksten

Dem sakerna är viktiga, sen finns det andra saker som:

• Krossade snäckskal (bra för näbben)
• Fler än en (1) leksak.
• Flera roliga sittplatser.

Buren ska inte heller vara placerad i ett hörn! Den ska endast ha en (1) vägg vid sig, annars kan fågeln känna sig otrygg och den känner att den inte har någon flyktväg däremot kan buren stå brevid två (2) väggar OM en av väggen är minst 1 m ifrån.

Fågeln tycker det är kul med stegar från burgolvet och upp. ha gärna en eller två sådanna :)


Kapitel. 5. Extra skoj.

Som jag sa längre upp är videung lite extra skoj ha gärna en lagomstor gren inne i buren.

Tips:  Tar du en gren som är lite större kan du sätta den så att fåglarna kan använda den som gren att sitta på mitt i buren och gå omkring på grenen lite lättare.

Ett roligare tilltugg kan vara kokta spagettin som du hänger över burtaket (endast 1-3 i början då dem kan tycka spagettit är läskigt, samma sak är det med videung, dem betraktar det som ett "hot" först men sen kollar dem upp vad det är för mystiskt och sen är det som vilken leksak/mat som helst, så är det för nästan allt nytt du lägger i buren)
När nymfen betraktar spagettit som mat/leksak kan du börja lägga dit upp till 5-10 St lite utspritt i buren (hängandes i taket.)

En annan rolig leksak är kattleksaker såsån bollar m.m. om du köper en kattboll som har hål med i pingla innuti kan du hänga upp den i taket på lämplig plats och stoppa in ca. 5 pellets "pinnar" dem tycker det är jätte kul att tugga på pelletsen och att försöka få ut det själv :)




Observera att det inte är samma fågel på båda bilderna ;D

Kapitel. 6. Giftigt och Giftfritt

Det finns självklart saker som är giftigt för din nymf och det finns vissa saker som är direkt dödligt.

Saker du INTE ska ge din nymf är:

• Avokado.
• Okokt potatis, makaroner och spagetti (kokt sådant är helt okej)
• Citrusfrukter som citron, apelsin m.m.
• Salt och starkt
• Varmt och kallt

Det är grundsakerna du INTE ska ge dem sen finns det såklart. Kolla vidare på det i andra böcker/sidor.

Du KAN ge dina nymfar saker som du plockat själv (inga svampar m.m.) men som t.ex. maskrosblad, videung osv. osv. dock får du inte ge dem saker som växt nära en väg m.m. då dem kan vara nergasade av bildarna m.m.


Kapitel. 7. Hitta eget

Som jag sa i kapitel 6 kan man hitta egna saker såsom maskrosblad videung m.m. det finns massa saker man kan ge dem men ge ALDRIG dina nymfar saker som växt nära en väg eller saker som även är giftiga för DIG! Det som är giftigt för dig är även giftigt för din nymf. Ge dem aldrig svamp! Vissa svampsorter kanske går an men inte andra, du kan aldrig vara helt säker på att du ger din nymf någon svamp som dem kan äta så låt bli det!




Nu var denna lilla "handbok" slut. Hoppas du har lärt dig något nytt och att du tar väl hand om dina nymfar. Jag och mina underbara nymfar Putte, Gry, Adam och Lollo hälsar (Även Gurra och Snövit som inte längre bor hemma, dem fäljde med syrran) :)

Kom ihåg att ALLT material i detta inlägg är mitt, Text, bilder, ideér (idéer blandat men det mesta som leksaken m.m. är mitt!) ja allt! Du får ej använda något utan mitt tillstånd. Även Leksaksideérna är mina! Ha det gott nu :) Och GLAD PÅSK! :D

Kattfynd och sur orm?

Jajamensan! Idag va jag ute och cyklade lite, då såg jag årets första vitsippor, såklart man passar på att fotografera!!! Jag parkerade cykeln och gick in "skogen" mot blommorna, då jag böjer mig ner för att få en snygg macrobild så här jag ett starkt fräsande. Jag flyger upp backar några steg och kisar med ögonen för att se om det är något, då hör jag det igen, jag får lite panik och kutar ut mot grusvägen igen. Mmm. Juste jag hade parkerat cykeln långt in nära blommorna så att den inte skulle bli överkörd, jag samlar mod och tassar försiktigt mot cykeln tar tag i den och springer ut med den och cyklar snabbt iväg..........UTAN en enda bild på dem fina vitsipporna :/ Jaja, jag fortsatte cykla och då får jag syn på en URGULLIG liten katt. Då jag cyklade ganska snabbt blev det en tvärbromsning, jag gick försiktigt till katten som låg och spanade på åkern/ängen det var en raskatt typ Norsk skogskatt, Main Coon eller liknande :) SÅ SÖT! :D Här kommer lite bilder på den :)







Gråare nyans:

Kattfynd och Grodlårssoppa

Mjo, igår hitta jag en jätte söt katt på väg hem från ett fågelställe. Passade på o fota lite :)









Osså hittade jag "lite" grodor vid fågelstället osså :) (Ett gömsle där man kan skåda fågel)
Och vid grodorna fanns det typ 1.000.000.000 (en miljard) grodägg :O



Bilden under här är lite suddig då jag var tvungen att zooma allt vad jag kunde ;D


PÅSKLOV!

Hur många är det som har Påsklov nu? Jag har och det är dössahärligt, hela förra veckan har jag haft fullt upp i skolan och det kan inte passa bättre med lite paus nu :)



Bild från Google

Säger bara en sak, GLAD PÅSK-KYCKLING! (i förskott)

Färg eller Svart/Vit?!

Rösta på DIN favorit! :D



Vad är finast? Med färg eller svartvit? :) Gissa gärna vad det är för motiv också :D Du har chans att vinna en stor reklam skylt då :) (Som den ida900.blogg.se fick, kolla inlägget längre ner)

Soft, då va man 15 då :D

Mwihi ^^ Idag fyllde jag 15 :D SHOOOOHOOOOO MOPPE/FÖRARBEVIS NÄSTA!!!!!!!

Här kommer en bild jag fotade igår :)


Pink Lady

Rosa flicka med svart sopsäck? Ni får bestämma själva vad NI tycker påsen är till för :D Ritade den efter EMOgirl blev nöjd och ville fortsätta :D


EMOgirl

Satt oh ritade denna efter skolan idag :) Hade inget oh göra så började kludda lite på ett papper ritade sedan den i photoshop och har även bestämt mig för att göra fler liknande, jag gillade stilen och det bästa är att det är JAG som kom på idén med kroppstilen m.m. Fråga gärna om du vill låna idén men förvänta dig inte alltid ett JA.


Förlåt lixxom

Hej nu var det hela 3 dagar sen jag bloggade det är p.g.a. av att jag har så mkt oh göra i skolan just nu, jag pluggade stenhårt inför ett spanskaprov som vi hade idag, 5 timmar i streck (med lunchpaus), sen när jag kände mig klar stängde jag av dator då jag inte orkade skriva eller något annat. Imon ska jag redovisa ett engelskaprojekt vi har hållt på med i 7 veckor Young today (Ung idag) heter det, har lagt ner mkt tid på det och tyckte det va jätte kul i början men efter 7 veckor har jag tröttnat, så som tur e ska jag redovisa imon, egentligen förra veckan men det var andra som skulle redovisa före.
Sist ut vart man då :/

Eftersom det va ett tag sen får jag bjussa på lite gamla fågelbilder  :D




OOOOOOH! Juste höll på o glömma! :O Jag ska börja springa igen :D (Jogga) Ca. 3 km nästan varje dag så jag får upp kondisen igen :D Såsmåningom kommer vi ju börja springa på gympan som vi gör flera ggr varje år, och då kan det ju va bra att ha lite kondis :)

Jag kommer rita ett diagram över hur lång tid det tar varje gång så jag ser om det går bättre/sämre :)

RSS 2.0