KATT :'D

Mina tårar rinner nästan jag är överlycklig tänk en av mina största drömmar går i uppfyllelse. VI SKA SKAFFA KATT! Det är något jag har velat, jag vet inte hur länge, typ hela mitt liv som jag varit gammal nog för att förstå vad som händer. dock finns det en nackdel, fåglarna mina älskade små söta nymfparakiter, dem måste bort, vi kan inte ha både och. Vi har frågat sis om hon och henne sambo vill ha dem då dem redan har flera stycken och 2 av mina gamla, hoppas dem vill för jag vill vara säker på att dem får det bra. Nu killar det i hela min kropp. Tänk för 10 min. sen blev det sagt att vi ska skaffa katt och här sitter jag o skriver :D ni är dem näst första som får veta :) jaja måste kila bye

kram fotoiblodet :')

Tjurarna slår tillbaka

"Tjurrusningen i Pamplona var nära att sluta med dödsfall i söndags. Två män vårdas nu på intensiven efter mötet med monsterbjässen "Ermitaño."
/Källa

"I fredags dog Daniel Jimeno Romero, 27, efter en närkamp med tjuren "Capuchino".
/Källa

"2006´- Den 503 kilo tunga tjuren Pajarito skrev in sig i de mexikanska historieböckerna genom att hoppa upp bland åskådarna under en tjurfäktning."
/Källa







Det är ju så att jag sitter här och skrattar åt dem som far illa genom att plåga "små" oskyldiga djur! RÄTT ÅT ER SÄGER JAG BARA!

Seriöst säkert över hälften av alla spanjorer (kan ju inte säga en specifik summa då jag ej vet) tycker sådant här är spännande, intressant och hysteriskt roligt. Men är det i huvud taget någon som fattar att det är djurplågeri? Uppenbarligen inte för då hade dem väl inte gjort såhär?

Förberedelser

Ungefär en månad före fighten börjar tjuren förberedas. Tunga vikter hängs om nacken på tjuren så att inflammationer ska skapas och på så sätt göra det enklare för matadoren att komma åt de känsliga nackmusklerna med sina stick. Långdragna slag mot njurarna och vikter i könet gör att tjuren har svåra smärtor och svårt att röra sej fort.


Drogning förekommer också så att den blir ännu mera avtrubbad. Stora mängder sulfat (4-5 kg) läggs i tjurens vatten och ger diarré, smärta i tarmarna och dessutom brist på kordinationen. Det har hänt att man efter strid funnit upp till 25 kg sulfat i tjurens kropp. Ofta är tjurens stämband avskurna och dessutom är ögonen insmorda med vasselin så att tjurens syn är kraftigt desorienterad. Det är inte heller ovanligt att metallstift trycks in kring analöppningen, allt för att skapa en skenbart vildsint tjur, trots att den är fullständigt förlamad av smärta redan innan "kampen" börjar.


Det är vanligt att ett par centimeter av tjurens horn skärs av så att tjurfäktaren inte ska riskera att bli skadade av de vassa spetsarna. På samma sätt som katten behöver sina morrhår så behöver tjuren sina horn som hjälper till med att hålla balansen. Att såga av hornen är olagligt, men det är det sällan någon som bryr sig om. Tjuren hålls i totalt mörker några dagar innan tjurfäktningen, och strax före striden bränns ett stålemblem med uppfödarens märke in på tjurens rygg och sedan slungas den ut på den bländande arenan. Smärtan från brännmärkningen gör att tjuren tillfälligt verkar våldsam och aktiv. 




Fighten

I en typisk föreställning gör tjuren entré och blir angripen av män som gör tjuren utmattad och frustrerad genom att jaga och springa runt i cirklar. När tjuren är trött blir han attackerad av s.k. picadorer. Picadorer är män på hästar. Hästarna är oftast äldre och skadade och skadas eller tom dödas ofta under striden, vilket såklart är en extra bonus för den  mycket glada publiken. Hästarnas ögon och öron är förbundna och pluggade med trasor och även hästarna är ofta drogade eftersom dom känner doften av tjuren. Pikadorerna stöter in en vass lands i tjurens nacke för att skada delar av nackmusklerna. Samma sak upprepas tre till fyra gånger. Detta gör att tjuren förlorar sin förmåga att lyfta huvudet. De snurrar och vrider på spjuten för att försäkra sig om att tjuren ska förlora så mycket blod som möjligt.

Sedan kommer banderilloserna in med hullingförsedda spetsar. Dessa 6 spetsar ska dom försöka sticka in så nära det sår pikadoren gett tjuren med sin lans så att tjurens kött och nerver fläks upp. Det uppstår en otrolig smärta och tjuren får svårt att lyfta sitt huvud över en viss nivå.


Sedan gör den "modiga" matadoren sin entré.


Tjuren är vid detta laget slutkörd, förvirrad och döende. Ofta lägger den sej ner av smärta och av utmattning, varpå den snabbt provoceras upp igen genom slag mot njurar och underliv, drag i svansen och drag i hornen. Matadoren retar tjuren genom att göra några manövrar med sin muleta och sticker sedan ett mycket smalt svärd mellan tjurens skulderblad rakt in i tjurens hjärta. Lyckas det inte första gången stöts svärdet in i nacken tills den slutligen faller. Det är vanligt att lungan punkteras så att tjuren sakta kvävs samtidigt som den kräks blod. Om tjuren trots allt lever används en dolk för att avskilja ryggmärgen. Ibland görs detta mycket dåligt så det enda som händer är att tjuren blir paralyserad.


Om den "modiga" matadoren inte lyckats med sina dödande stick kallas en bödel in som tar livet av tjuren med några hugg mot ryggraden.

Några minuter senare förs en ny tjur in på arenan, och allt börjar om från början.

Källa

Låter det inte hiiiimla underhållande och så hiiiiimla underbart kul? NEJ! FY ******************************* Det finns inte ord för det jag tycker djurplågeri i högsta grad är det bästa ordet för denna vansinniga "sport".....



Efter en tjurfäktningsshow eller va man ska kalla det ser tjurarna ut....sårhär




...Ingen kommentar...

Glömde en liten sak

Jo juste jag glömde en sak, dem flesta av er läsare förstår väl redan det, men då jag far iväg till västerås/dalarna kommer det förmodligen inte bli så mycket inlägg kommer ta med mig datorn men kommer inte ha tillgång till internet så ni får klara er utan mig i en vecka  :) Ni är väl förmodligen vana då jag gör lite små uppehåll då och då men sånt ska jag försöka lägga av med, vill ju inte förlora er läsare ^^,

Många kramar från fotoiblodet

Äntligen

Äntligen har mitt objektiv kommer! Och tänka sig att det kom precis dagen före jag ska till Dalarna! Blev lite ledsen när jag fick veta att jag inte skulle hinna få det innan hade ju sett fram emot kattungefotografering men nu kan jag det iaf! Shohooo så glad jag är nu kan jag ju skriva ner kameran på min packlista :')

Jag o syrran hyrde lite filmer idag som vi ska titta på i bilen på väg upp. Det vart tre filmer och det är då:

¤ I taket lyser stjärnorna - En berättelse om en flicka med en cancersjuk mor, flickans dikt i huvudet lyder, "Om du dör mamma, då tar jag livet av mig"
¤ Otrliga liv - En film om en bebis som föds som 80 år och åldras bakifrån och förälskar sig i en flicka som åldras normalt.
¤ Changeling - En sann historia från andra världskriget då en mor förlorar sin son och återförenas en tid efter, problemet är att det inte är hennes sån hon återförenas med utan en annan pojke.

Köpte ju såklart "lite" godis också ^^ Skulle ha hyrt någon rysare men det fanns inga som verkade bra ;)

Bio + Kändis

Hejhej bloggen :D Idag så va jag, sis och mum på bio, det blev Harry Potter och Halvblodsprinsen :) den va riktigt bra men besviken på slutet. FILMER SKA JU SLUTA LYCKLIGT! ^^, På vägen till bilen för att åka hem fick vi syn på Peter Siepen, vad han nu är känd för ^^ Han påstår att han är känd för sin attityd + snygga klädstil. Nja snygg vet jag inte men speciell, väldigt speciell ^^, slänger in ett bildbevis senare om ni inte tror mig ^^,

byebye!

Finns det nå' sötare? ^^,


objektiv

Man blir ju trött för mindre. Köpte min systemkamera i vintras. har längtat hemskt mycket till sommaren för att fota t.ex. kattungar ich kossor hos mormor, blommor och bär och allt som har med sommaren och göra. så går mitt objektiv sönder och det ska behöva ta evigheter att laga, lämnade in objektivet för typ 2,5 veckor sedan och det ska ta 2 veckor till TROR DEM! hela sommaren hinner ju gå innan mitt objektiv ska vara klart! Man borde ju åtmionnstånne få ett låneobjektiv eller nått men nej då här ska man behöva stå och köpa ett nytt, och hur kul är det sedan att ha 2 nästan likadana objektiv då? Ska man ha fler än ett objektiv vill man ju åtminnstånne ha en som är bra till helt andra objekt m.m.

GAAAAAH jag  blir tokig! Jag kan iaf inte se fram emot nå' kattungefotografering längre som jag längtat till så länge.... nu får jag vänta ett helt år till ist. "TACK" FÖR DET!!!!!!


........................

Scrapbookingen

Hejhej :) Nu kommer äntligen en bild på mitt första scrapbooking kort :) (i alla fall seriösa kort på väldigt läääänge)



finns en insida också men där finns en massa bilder "bara" ^^,

Kattdrömmar

Inatt var 4:e natten i rad som jag drömde att jag hade en liten katt och jag hatar att drömma sånna drömmar, jag älskar katter och har INGET emot dem det är bara det att jag blir bara besviken när jag vaknar upp efter en sådan dröm och märker att drömmen bara var en dröm och att jag inte har nån katt. nåväl...

vaknade typ kl 3 i natt p.g.a. värmen och kunde inte somna om satte på fläkten men den bullrade det för mycket så var tvungen att stänga av den igen tillslut somnade jag men ja det tog ett tag x]

Nu ska jag gå och äta lite sen kanske jag skriver mer men hoppas inte på för mycket ;)

Natt natt ifall jag inte skriver mer ;)

CATEYE

När jag väl höll på med photoshop målade jag två kattögon och animerade dem :)


En ful katt på 10 min.

Hej hej ;) Jag ritade en katt i photoshop på typ 10 min ganska Onöjd med resultatet XD Jaja vad förväntar man sig när det tar 10 min. (?)

Resultatet:


111 besökare

Tack till igår  då jag fick hela 111 besökare det är ju faktiskt rekord och det fortsätter så också har redan väldigt många besökare idag och det är bara förmiddag än sålänge :D  Fortsätt så ;)

Måste gå nu, ledsen för ett så onödigt inlägg men men...

Tandregleringen

Hej bloggläsare imon ska jag till Tandregleringen för att byta ut några gummisnoddar i min mun hoppas dem inte gör nått mer *vill inte* x] Haha nä fy vad tråkigt ämne att prata om :P Bara så att ni vet är jagjätte sugen på 4 besökare till för att då har jag fått 100 besökare idag och det skulle nästan bli rekord skulle jag tro :D Superglad :) Och sen vore det skojjigt om fler ville börja prenumerera på min blogg också om ni vill det så finns det en rosa ruta som är en länk längst ner i menyn och även längre ner i inläggen här ;)

Nä nu ska jag logga ut från bloggen, God natt :D

Kommentarer

Hej kära läsare idag har jag fått rekord många kommentarer och ni får alltid något ut av att ni kommenterar, nämligen SVAR ni får alltid svar på era frågor och ickefrågor ja alla slags kommentarer i allmenhet ;) + att jag blir också jätte glad av kommentarer ^^ Kram :)

Den larviga larven Larve

Hej hopp jag håller på med en barnbok/saga som heter Den larviga larven Larve och den handlar om en larv som inte har en enda vän och letar efter en själva texten är klar och just nu håller jag på att rita bilder till boken (digitalt) här kommer en bild på första sidan


Börja prenumerera

bloglovin

Nu kan man prenumerera på min blogg också :) Var en av dem första tänk sen om bloggen blir känd? Då kan du stolt säga att du var en av dem absolut första prenumeranterna! :D
 Det hade jag velat på någon blogg iaf :)

Att prenumerera är jätte lätt klicka bara på den rosa rutan ovan då kommer det upp en ruta där ska du skriva in din e-mail och sen är det klart...tror jag ^^ har för mig det iaf, sen kommer det ett mail till din e-mail varje gång jag har skrivit ett inlägg superbra :)

Kram fotoiblodet! :D

Meloner

Haha jag hittade en sida där det fanns häftiga meloner ja ta en titt själva ;)




Jätte häftigt ju! :D tänk att någon har suttit och skärt i meloner och fått dem att likna något som t.ex. blommor eller ja...munnar....

Hitta fler skulpturer här ---> Källa

Scrapbooking

Hej alla bloggläsare :) Jag har börjat intresera mig för scrapbooking (igen) och mitt första kort blev jag riktigt nöjd med ska då mitt kameraobjektiv (till min sony alpha 350) är på lagning så kan jag inte fotografera det så jag har försökt rita av det i photoshop :)


Det var hemskt svårt att återskapa det i digital stil men här kommer en förklaring först en grund och sedan ett mönstrat papper (ganska bra återskapat mönster men ändå inte ens i närheten ^^) sedan skumgummibokstäver och en grön/gul plomma och under det mönstrade pappret ser du ett rosa "band" det "bandet" är metalic med små hål i nästan nätaktigt. och små silvriga luppar runt det mönstrade pappret (som man målar dit själv) jag kan helt ärligt säga att kortet på bilden ovanför denna texten påminner om orginalet iaf ;) tur det åtminnstånne :)

Ny bloggdesign :)

Nu är bloggdesignen klar ändrade inga färger då jag älskar denna gråa färg :) här kommer en före bild :) (inte förebild utan före bild ;)


(klickbar bild)

Före:


Efter bilden ser ni ju i bloggdesignen som är just nu ^^

Kära bloggläsare....

....nu är det såhär att det kan bli liiiiite rörigt i min bloggdesign under denna dagen KANSKE (observera kanske) jag ska göra så gott jag kan så att det bara kommer ta få minuter att byta koderna då jag kommer göra det i en testblogg först så att det bara är att klistra in ;) bloggdesignen kommer bli mkt mer anvacerad än denna då denna bara var en "tillfällig"

Kram fotoiblodet...

DJURPLÅGARE I HÖGSTA GRAD!

Det är så fruktansvärt idag när jag och mina familj var på väg hem från vår stuga efter att ha klippt gräsmattan m.m. så såg vi en bur ligga brevid vägen i det ganska höga gräset. Jag klev ur bilen och kikade. Och det var hemskt jag fick en stor klump i magen och det kändes som att jag skulle spy ett tag sen brast jag i gråt det var någon idiot som hade slängt/lagt buren där MED DJUR I! Hur *** kan man i huvudtaget göra något sådant? Ursäkta att jag är sådan här men när det handlar om djurplågeri har sista droppen runnit över bägaren alltså! Det var 2 råttor (tamråttor) tyvär var ena redan död men det var väl bara bra så att den slapp lida mer men den andra levde (konstigt nog) I denna hetta utan mat och utan vatten stackars djur... SERIÖST ALLTSÅ HUR KAN MAN GÖRA NÅGOT SÅNT MOT HELT HJÄLPLÖSA SMÅ DJUR? Man kan ju inte vara frisk i huvudet om man gör nått sånt....


GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH JAG VILL BARA SKRIKA! Hoppas den som gjorde det såg detta inlägg och får sig en rejäl tankeställare!

PS: För er som undrar vad som hände med tamråttorna så ska jag berätta vad jag vet, vi åkte till närmaste hus vid buren och pratade med dem som bodde där, och dem skulle ta hand om det, jag hoppas verkligen att dem gör det också.... Jag menar polisen kunde man ju ha ringt alltså det där numret 114 14 men frågan är om polisen skulle rycka ut för det "lilla". Hoppas någon iaf gör slut på råtta nr. 2's lidande :'( *Snyft*


Veckans blogg

Delta i veckans blogg hos http://designbyjessica.blogg.se det gör i alla fall jag :) Här är en direkt länk till tävlingen denna veckan

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN

The sims 3

Okej nu kommer en liten recension om spelet The Sims 3 skärmdumpor (som det kallas) och små korta filmer kommer (dock inget ljud då det inte följer med när man filmar på the sims 3) Ha en tevlig läsning och tittning ^^
Skriver information om varje bild/film under föremålet!


Jajamensan avundsjuka är en stor grej i detta superroliga spel. Här ser ni en rik tjej vid namn Daisy (vit klädsel) och en flörtig tjej  vid namn Stacy (rosa klädsel) som blir tillsammans med killen vid namn Adam (svart klädsel) Daisy och Stacy är syskon och Adam är Daisy's före detta men Adam tröttnade på Daisy's klagande och tjatande.


Ordna en mysig eld vid poolen kanske sitt där och ät t.ex. någon fisksort som du själv har fiskat eller köp en butiken. Bjud in några grannar och några vänner så blir det en höjdarkväll men vill du hellre ha en egen stund för dig själv så ja gör då som Adam (på bilden) Det går även att grilla annat du har köpt eller plockat...


Köp en gitarr och designa den själv, du kan rent av bestämma stil nästan HELT! När dú har tränat upp dig kan du spela för publik och tjäna en "liten" slant nej den är inte liten när du är riktigt bra kan du ju spela för dricks. Hon på bilden heter Sara och den simmen är den jag jobbar mest med hon är nu rockstjärna och kan skriva autografer och senast hon spelade för dricks tjänade hon över 2000 § och hon spelade inte länge kan jag säga!


På bilden ovan ser du Adam som är ute och joggar, välj själv vart du vill att din sim ska jogga/springa/gå och även hur långt/länge.


Känner du för att bråka gå då till närmaste granne eller varför inte ett hushåll på andra sidan stan? Du kommer garanterat in men frågan är när du blir utkastad! Här bråkar Sara med en strackars svag gubbe som stal hennes tomater från hennes underbara tomatplantodling! Gissa vem som vann? ;)


 
Nu hoppar vi till en annan del av staden. Till hushållet Kencley Tre syskon, en rik, en fegis och en flörtig.


Här ovanför ser ni en väldigt glad och utåtriktad flicka som lägger ner all tid på sina tomat plantor men hon odlar även en mycket unik och sällsynt frukt som heter Eldfrukt dem är svårodlade och ett enda misstag leder till att den vissnar. Äppelträd har hon också och även vindruvor.


Närbild på flickan som kommer sno en annan persons make.


här ser ni Förstöra äktenskapsflickan (blonda) maken och frun detta är när blondinen har lärt känna mannen ganska bra.....


Ehm... och detta är när de gifta har separerat och mannen har övergått till den onda? flickan. hur kommer detta förhållande sluta? Har flickan hittat den rätta eller kommer hon att leta vidare och dumpa mannen?


Nu kommer en gnutta filmklipp. Dem är inte redigerade eller klippta så ta dem med en nypa salt...




Fortsättning följer....

RSS 2.0