Bokad

Imorgon är jag bokad från kl. 15:00 till balfotografering, fotografering av min syster (S) och några av hennes kompisar, med limosin, på röda mattan?, osv, japp, det ska bli rejält många och fina bilder :) Fotas såklart av min systemkamera (Sony Alpha 350) ny laddad och ny tömd på foton får plats med 1500 (ca.) nu så ehm tror nog att det räcker ^^

Sen kommer jag ju även fota på hennes student men ja det är senare jag tar en sak i taget ^^

Som ni kanske har märkt har jag varit lite oaktiv här i bloggen men det är mest för att jag kämpar med att hitta mig själv och få tiden att ticka igen.

Under dessa dagar jag varit borta från bloggen (har skrivit lite men knappt något) har jag funderat på en massa mål, skrivit upp dem i min dagbok m.m. ett utav dem målen som jag vill är att bli polis,nu tänker ni säkert "ööh hon? Bli polis? Knappast!" Men det bryr jag mig inte i (ett annat ord än "bajsar" jag i) alla ni som tänker så kan jag säga direkt, det hjälper inte att ni försöker predika om vad jag kommer få se som polis (om jag blir det) jag vet att jag kommer få se, höra och känna både det ena och det andra. Jag vet att jag är en mes nu, det är vad ni tror kanske? Men innerst inne klarar jag vad som helst jag är ingen mes jag är inte svag och jag kommer bli av med mina bacillfobier. Och hörs sen!

God natt nu ska jag se på Robinson så det så!


Jaadu?! XD

Har man tråkigt så har man då tittar man hellre på sånt här:



På filmen under går du till tiden 3:40 (Ca.) x] 




 

 

Lyssna på gapskrattet på slutet XD

Fåglisarna

IIIIIH JAG ÄLSKAR MINA FÅGLAR VERKLIGEN :') Putte är ju så himla kelig och gry så himla söt, Adam så himla vacker och Lollo så himla ??? :O Jag känner knappt Lollo, hon har varit ganska skygg sen hon flyttade hem till dem andra av mina fåglar jag var inte så aktiv ett tag och det gjorde att Lollo aldrig blev tam, hon går att ge mat med fingrarna och så men inte att hålla på fingret i huvud taget, jag bestämde i fredags att verkligen lära känna henne mer och bry mig mer om henne också, då hon inte är tam blir hon inte lika rolig som dem andra och det gör att man umgås mer med Putte, Gry och Adam. Men Lollo ska ALDRIG mer behöva känna sig utanför FAKTISKT!

Vem är jag egentligen?

Om jag ska vara riktigt ärlig mot mig själv så kan jag inte påstå att jag vet vem jag själv är, jag har aldrig haft min egen stil haft mina egna intressen eller ritat som jag själv känner, vi börjar vid kläder, jag "härmar alltid min syrra" intressen, ja det är väl badminton och gymnastik jag har gått på men gymnastik var jag med i bara för att mina vänner var med i en sån grupp och badminton spelade jag och min andra syrra kanske, hmm 1 gång? Sen slutade vi :/ Något både jag och min äldsta syrra har gemensamt är hästar jag har typ alltid älskat hästar min syrra med och vill gärna börja rida men det blir nog inget med det, sen till något annat jag älskar: Att rita! Men det enda problemet är att jag inte ritar mina egna känslor och uttryck, jag letar oftast upp en fin bild och målar av den, i en bok eller på nätet spelar ingen roll men det kommer oftast aldrig direkt ur hjärtat, who am I? Jag har härmed bestämt mig för att göra allt som krävs för att hitta min egen stil, rita mina EGNA känslor och tankar och gå till statsbondgården oftare så man åtminstånne kan titta på hästarna där.... Har man tur kommer dem väl fram till en.....

Jag ska hitta mig själv i min egen kropp! Det kan bli tufft men det är alltid värt ett försök! SÅ DET SÅ! ^^

c",)


Favorit i repris



Jag gillar denna bilden på nått sätt, kroppen är långt ifrån och blir liten medans huvudet som är nära blir stort, och så dem gröna ögonen i kontrast mot den svart/vita bakgrunden, men det bästa är ju kattens supersöta leende :'> härligt :)

Sommar




såg inte dessa bilder skönt sommriga ut? :')

Svar på 88 & 56 frågan

Svaret är 88 Besökare under den dagen varav 56 unika besökare :) REKORD! :D TACK!

!Gissa vad!

88
&
56

gissa vad dem nummren står för?

Gissa på du :D

Svar kommer i nästa inlägg :D

Djurnamn

Kan ni komma på ett superbra djurnamn på bokstäverna Gr... ? Den som kommit på bäst namn t.o.m. 24/5-09 kl: 15:00 vinner en vacker bloggdesign gjord utav mig :) Skriv i en kommentar där namnet står och även vad din blogg heter!

Kram fotoiblodet.blogg.se

Ben & Jerry's

Ben & Jerry's Brownie Batter är den första Ben & Jerry glass jag ätit och den var gudagod! Måste ätas någon gång i ens liv alltså!


Börja prenumerare :D

Vill du börja prenumerera på min blogg? Klicka då på länken längst ner i vänstra spalten du vet där "senaste inlägg" och sånt finns :) Sen är det bara att följa instruktionerna på bloglovin som kommer upp :)

Ha det gott igelkott :D

Långt inlägg

Hade tänkt skriva ett långt långt inlägg denna gången men måste fara iväg med moppen såklart jag och S (syster) ska ha filmkväll så vi ska hyra filmer, men jag skriver när jag kommer tillbaka ist :D Kommentera/läs gamla/andra inlägg som ni kanske inte har läst? sålänge^^

Kram fotoiblodet.blogg.se

Ojoj :D

Det var länge sen man hade över 50 besökare på en dag :O Igår fick jag hela 54 besökare där av 46 unika! Det var inte nyss det inte ;) Hoppas det fortsätter såhär och att de 54 besökare stannar kvar i bloggen :)

27 dresses

nu ska jag titta på filmen 27 dresses vet ej om den är bra men lät bra :) Imon far det iväg till stan iaf.

Oh juste idag åkte ju jag och familjen till sis, jätte goda muffins L :) och guuud så söt lillen var en riktig gosegris :)

Ni som inte vet, så tog ju L med sig två av mina fåglar till sitt nya hem, Snövit och Gurra två underbara nymfkakaduor i färgerna Gurra=Helt gul med röda kinder Snövit= HELT vit från topp till tå hon ser ut som en duva :) Jo och då var det så att Gurra fick 3 små ungar för ett tag sen men olyckligtvis var det bara en som överlevde, och det var den som föddes på min födelsedag :') Vilken överlevare alltså :') Och den är så gullig och kelig har tyvär inga bilder på den med fjädrar endast med några fjädrar, bilder kanske kommer i framtiden :)

Hoppas ni har haft en trevlig dag kram Fotoiblodet :)

En regel!

Nu blir jag snart ordentligt sur! Jag skulle ut och fotografera idag, på ett fint ställe nära fågelstället jag och M brukar åka till, så där åkte jag lungt och fridfullt på huvudleden i mitten av körfältet, för plötsligt ett tut från bilisten bakom,efter ett kort tag kör han om och då ser jag att han kör närmare och närmare moppen (försökte antagligen preja mig) och åker sedan iväg surt, kort därefter hör jag ytterligare en som tutar dem kör om och skriker "KÖR PÅ SIDAN AV VÄGEN >:@" och så kör dem också iväg sen kommer ytterligare 3 bilister och kör om med en varsin tut åt mig, jag svänger då in mot det stället jag ska och lämnar huvudleden, stannar till och ringer upp mamma, jag var halvt förskräckt och allt, på vägen hem kör jag på cykelbanan (med anpassad fart) jag totalvägrar att köra på den vägen igen! Nu till detta inläggets anledning....

Vi moppedister ska och får köra på mitten av det körfält man är på, det är för att:

¤ Inte bli prejad
¤ Bilister bakom och framför ska se en tydligare

SÅ VARFÖR FATTAR INTE BILISTERNA DET?

Ärlig talat får jag lust att skrika av ilska! Här är en smart/bra idé, när man ska ta körkort för bil så SKA det stå om hur moppedister m.m. får och ska köra så att det inte blir några missförstånd för att folk tutar (i det här fallet) på mig och skriker genom fönstrenna att jag gör fel bla bla bla när det i själva verket är DEM!

Om du är bilist och inte visste detta innan, respektera att vi kör i mitten av vårt körfält, vi SKA göra det! Det är NI som gör fel i att tuta och skrika! Och bara så att ni vet, nästa gång någon gör så ska jag allt skriva ner ert reg.nr. kommer hedanefter ha en lapp och en penna i facket framför mig....

Usch så less på att ni får mig/oss att tro att vi alltid gör fel när det är NI!

"Tack" och hejdå! >.< GRRR!!

Ledighet

Ååh så skönt det är att vara ledig imon och på fredag (+ helg) imon blir det avfärd til sis, sen vet jag inte, slappa kanske? Hade iaf tänkt åka ner (med moppen såklar^^) till Panduro och köpa en svart tuschpenna, måste verkligen prova på den där tekniken tusch och akvarell :)

Missar ju tyvär bilden i skolan nu när vi är lediga på fredag, hade tänkt hålla på med keramiklera med dem där maskinerna, jätte kul men väldigt svårt :/ Man får vara ytterst försiktig för ett enda feltryck med fingret så förstörs hela krukan och man får börja om igen, tro mig, det har hänt mig flera ggr...

Igår fick jag soppatorsk med moppen så fick rulla hem den, som tur var, var jag ganska nära hemmet, men det var väldigt jobbigt bara den biten *svettigt*. Syrran körde mig till OKQ8 och sedan statoil (eller hur det stavas) så jag kunde köpa en dunk och bensin, DUNKEN VAR T.O.M. DYRARE ÄN BENSINEN O.o

Dunken: 85 Kr
Bensinen: 59 Kr

Nåväl nu har jag ju den till nästa gång jag får soppatorsk (om)

Oj! Jag hade jätte-svårt att komma igång med detta inlägg men det blev ju rätt "mycket" trots allt :)

Ha det bra allihopa. :)

Mobbning på Toa


*Fniss*

Nej, seriöst nu alltså, tänk er en kille som blir retad eller har dåligt självförtroende p.g.a. det killar har där nere, och sedan komma in på en sådan här toa, tror ni den personen skulle må bättre? Nej! Visst det ser ju lite roligt ut när man kollar på bilden så helt seriös ska jag inte vara ^^

Bilden kommer härifrån men sen vet jag inte var hon/han lånat den.

Klaaaar :D

Nu är nya designen klar :) inte så stor skillnad då jag använde de gamla HTML-koderna ;) men helt annan färg och annan bild och lite sådär, dem är lika men ändå olika :) Tycks? :)

PS: Om ni ser något fel i designen som ser konstigt ut säg jätte gärna till då så ska jag fixa det :)

PS igen: Ni med firefox installerat på datorn eller er med väldigt stora skärmar kommer se designen annorlundare än vi utan firefox och med "normal"stora dator-skärmar bara så att ni vet :)

Kramar från fotoiblodet!

Ny bloggdesign

Oki, såhär är det nu då då, jag håller på med en ny bloggdesign så den närmaste tiden kan det vara så att min blogg kommer se en smula rörig ut, men håll ut, så fort det är klart blir allt som vanligt igen, om inte bättre :)

Ha det super duper bra :D

!Nu behöver jag er hjälp!

Såhär är det, jag letar och letar och letar efter någon sida där man kan ladda ner fotofilter i photoshop (det skall funka i photoshop elements 6.0) jag har hittat ett enda ställe men det funkade inte som det skulle. Jag har mejlat men vissa ser det som en liten hemlighet och det respekterar jag och letar då vidare. Vet DU någon sida där man gratis kan ladda ner fotofilter till photoshop? Och då inte bara på prov i t.ex. 30 dagar utan på heltid. Mejla till [email protected] eller skriv en kommentar där du skriver ner adressen till sidan där man kan ladda ner. Fotoiblodet mailen är endast till min blogg och används ej till något annat så det är inte någon mening att du försöker lägga till den som kontakt på t.ex. msn ;)

Som tack för din hjälp får du en egen "liten" STOR skylt i min blogg där jag länkar till din blogg och som tack vet du ju även för dig själv att du uträttat något gott för någon :)

Tack på förhand! :) Kram!

Bilmärken Ahlgrens bilar




hemmagjorda ahlgrensbilar som nu har blivit ett varsitt bilmärke ist för endast gröna/rosa/vita bilar :)

Reflexskärm

Klicka för förstoringKlicka för förstoring
Bilder: tvspelsweb.se (utgå inte från namnet tvspel!)

Nu har jag bestämt mig för vilka reflexskärmar jag skall köpa :)

Skärmen hittar du här 

Pris: 299 kr.

Silvriga sidan: Kallare ton i bilden.
Guldiga sidan: Bronsaktig ton i bilden.

Halsont och porträtt

Hej kära läsare, har "lite" ont i halsen så tar det mest lungt just nu men det betyder ju inte att jag inte tänker skriva här i bloggen ^^

Har börjat rita porträtt med blyerts inte så jätte fint ännu och inte så många konturer men det kommer, som man brukar säga "övning ger färdighet". Har också funderat på att testa på akvarell och svart tusch. Verkar vara väldigt populärt och så blir det fint också :) Roligt att testa nya tekniker :)

Hade det! :)

Äkta VS Falsk

Man tro att man kan lita på sin bästa vän... men så är det inte alltid, sin bästa vän kanske för det första är sin enda vän? Man berättar allt för personen och gör allt med den. Man sviker inte varann... En gång hade jag sanna vänner men sen helt plötsligt tog drömmen slut och allt förändrades, 2 personer som jag trodde var mina vänner svek mig gjorde mig till åtlöje och fick dem flesta att hata mig för den jag inte var. Tiden stod still och jag trodde att jag aldrig skulle vakna upp från mardrömmen. Klassen splittrades och kluddades ihop med andra. Då trodde jag att jag hade fått en vän igen. Hon sa något jag trodde på. Hon sa "äkta vänner sviker inte varandra när en gammal vän kommer tillbaka" vi umgicks väldigt mycket den tiden men plötsligt tog den drömmen också slut. Hennes gamla vän återvände och återigen fick jag stå i bakgrunden..  Det gick ett tag och dem som svek mig i 6:an kom tillbaka. Tiden flydde och mina dåvarande "vänner" svek mig ännu en gång. Denna gången mer... jag fortsatte gå för mig själv. En dag kom en ny tjej till skolan jag var först skeptisk men det visade sig först att hon var en god vän, vi blev snabbt vänner och vi umgicks mycket i skolan. Men ännu en gång blev jag sviken. jag var en såkallad "förbättra mitt rykte på denna skola vän" jag trodde verkligen att denna gång skulle jag kanske få en äkta vän, men när hon fick andra vänner hamnade jag återigen i bakgrunden. Jag kan verkligen inte säga att jag har någon äkta vän, som jag kan lita på, som inte överger mig, som inte sviker... Men det jag vet att jag har är en äkta familj som stödjer mig som hjälper mig i alla situationer. Just nu har jag en vän som jag inte kan lita helt på men jag vet att hon inte kommer göra illa mig i hjärtat. Vi har bråkat, det har vi, men dagen efter är vi vänner igen. Det är bra, visst?

Tro inte att jag sitter här och tycker synd om mig själv...

Jag vet att det finns flera tusen människor i Sverige som mår dåligt av olika skäl och inte ens har en familj som bryr sig. Jag hoppas att om du är en sådan person som sviker och utnyttjar andra slutar direkt. Tro inte att folk mår bra av det ni gör dem.

De flesta som mobbar, utnyttjar och sviker mår inte bra själva, och gör därför detta mot andra, jag har insett detta själv och tar inte åt mig lika mycket nu och slagen mot mitt hjärta gör inte lika ont längre. Jag får sår i hjärtat men mina plåster är min familj och släkt. Dem plåstrena är dem starkaste i Världen.


Edward Cullen- Bella's Lullaby

Det är den bästa lungna härliga och allt det där låt jag någonsin hört. Ärlig talat föredrar jag den framför alla Beyoncé, rihanna, lady gaga m.fl. låtar jag har hört. Man finner ett lugn och glada minnen och tankar kommer tillbaka. Bella's Lullaby finns i mitt huvud nu och där stannar den också!

Sök på youtube.com på Edward Cullen- Bella's Lullaby eller för längre version kolla in bloggen http://tezzilicious.blogg.se/ en musikruta kommer synas klart och tydligt över första inlägget.

Det är pianomusik alla ni som undrar. Jag gillar inte pianomusik så jätte mycket men denna låt eller vad man ska kalla det är helt fantastisk!!!

Att lyssna på den låten är nästan ett måste. men VARNING! du kommer bli beroende av den x]

!Sluta Stressa!

Alltså man blir "smått" irriterad när folk kör så nära en i trafiken, inte förns nu har jag märkt hur jobbigt det är. När folk klagar tänker jag oftast "nämen så farligt är det väl inte?" men ärlig talat, det är det. Jag med moppe som är mindre känner mig faktiskt dessutom mindre trygg på vägen när någon kör så himla nära baken. det finns gått om utrymme KÖR OM! Har ni som kör bil bråttom hela tiden eller? Skulle inte tro det! Så varför köra så nära? Visa respekt för oss mindre!

Förarbevis

Yeay mitt förarbevis kom igår :D Har bara varit ute o kört därför har jag inte skrivit så mycket ;D

Ska spela lite betapet med en vän nu :) Ha de :)

GRRR JAG TROR JAG BLIR TOKIG!!!

Asså seriöst nu blir jag sur/arg mitt förarbevis skulle ha kommit för 2 dagar sen, men inte då, det har inte kommit idag heller O.o Visst okej sånt får man väl räkna med men ändå! Man blir lite frustrerad >.< Ska spela lite The Sims 2 på datorn nu :) Här får ni simsspelare lite fuskkoder.

PS: Dessa koder är för nybörjare som knappt visste vad fuskkoder var innan detta ;D

För att få upp fuskkodsrutan håller du in Ctrl + Shift + C samtidigt då kommer rutan upp.

Skriv då in:

Motherlode = 50.000 Simdaler
Maxmotives = Alla simmar på den tomt du skriver koden får fulla värden i mätaren (Hunger, Blåsa, m.m.) Detta fusk är bra om din sim håller på o dö och du inte har tid att ta hand om den eller så just då.

eh inte så många läsare som är intresserade av sims så här sätter jag .

Ha det bra :)

Svininfluensan


Foto

Alltså jag kan verkligen inte sluta tänka på det här med svininfluensan :/ Jag har den där oron i magen hela tiden just nu. M sa att det är större risk att ett flygplan krashar på skolan än att jag eller familjen i huvud taget drabbas av pandemin. Men trots det har jag fortfarande kvar oron. Jag har ett antal frågor ang. influensan som jag gärna skulle vilja få svar på men som kanske inte ens har visats på nätet :/ Tydligen finns det en frågegrej 020-20 20 00 men det kostar säkert. Några av frågorna:

Finns det läkemedel?
Börjar spridningen minska?
Hur länge kommer den pågå?
Kommer det vara som i förr i tiden då det var råttpest som härjade?
Kommer pandemin någonsin ta slut?
Kommer vi klara detta?
Kommer jag klara detta?

Som sagt var, jag har många obesvarade frågor och dessa är inte alla!

Orolig mage pga. pandemin? Läs detta! Kanske lugnar en aning :/

Det står där att Mexico lyckats tygla pandemin en aning, men resten av jordklotet? Och sen en sak om att det riktiga provet kommer mot vinter då det är influensasäsång. Vadå? Kommer den komma tillbaka om det går över tills dess?

Mamma sa att detta mest kommer drabba dem som har dåligt imunförsvar typ unga och gamla men visst så kanske det är men, liksom, det kan ju inte bara vara dem :/

Skåne har köpt in flera tiotusen munskyddsgrejer till arbetare, kanske jag också ska göra det om det blir värre? Det får vi väl se, det är ju inte särskillt snyggt men vem bryr sig? VEM vill dö liksom?

Nåväl nu ska jag inte sitta här och deppa ihop helt, ska se om jag kan titta på lite nyheter och hålla tummarna på en förbättring :/

vill ni veta en sak? Det känns skönt att skriva ner allt såhär, även fast ingen läser så har man skrivit ner sina tankar, mina tankar känns inte lika tunga längre. Ska fortsätta skriva vissa ointressanta inlägg såhär, det känns ju bra :)

Ha det bra och Carpe Diem extra nu när detta pågår...



PS: Ist för att göra en blogg med enormt mkt inlägg om denna pandemi kommer jag ist uppdatera här, så håll koll så ser du om jag uppdaterat skriver nya saker nedan:


Nyheter
_____
4/5-09

Symptom
Influensaliknande symptom, bl a feber, torrhosta, halssmärtor, kroppsvärk, huvudvärk, frossa, extrem trötthet, illamående, kräkningar, diarre´, dålig aptit. Typiskt 24-48 timmar efter smitta.
Andningssvårigheter kan tyda en sekundär lunginflammation (antibiotika!).

Källa
_____
4/5-09

Efter att ha läst ett antal inlägg och så, så känns det redan mkt bättre visst har man oro i magen men när jag skrev det första ordet i detta inlägg så (om man räknar från 1-5) låg oron på 5 typ, nu ligger den på typ 2 typ x]

Pelle Prutt

"Pelle Prutt prutt prutt tog ett skutt skutt skutt över ån ån ån tappa tån tån tån in i kammarn efter hammarn spika fast den lilla tån, sprang han hem hem hem klockan fem fem fem fick han mat mat mat på ett fat fat fat det vad sork sork sork med lite kork kork kork sprang han ut ut ut då vart det sprut sprut sprut sprang han runt runt runt i vattnet som var grunt grunt grunt då åt han gräs gräs gräs och sen sa han fräs fräs fräs Mimmi kom kom kom och då gick dom dom dom in i stugan och somnade om om om" Jag vet x] Jätte dålig fortsättningen av dem gamla "Pelle Plutt" men men, nått nytt i denna blogg måste man ju komma på x] Här kommer en bild på Pelles UNDERBARA ögon :')


Valborg och sånt

Förlåt alla bloggläsare, jag vet mycket väl att det var ett bra tag sen jag skrev ett inlägg sist, hemskt ledsen för det, har ju varit Valborg och sånt. Efter valborg åkte familjen hem igen men jag stanade kvar hos Moster, Farmor, Pelle och Mimmi tills idag för att fotografera Pelle och Mimmi (Inte bara det såklart men ni förstår) åt Moster, det var jätte kul att stanna kvar lite längre :) Fick många fina foton och enormt många fräknar x] Solen har skinit hela helgen, igår drack jag nog lite för lite, fick lite ont i huvudet fram mot kvällen men det överlevde jag det finns värre beskymmer i världen just nu som Svininfluensan men jag säger Grisinfluensan för det låter inte lika läskigt ^^ Har knappt vågat titta på nyheterna eller läst tidningen är så rädd att bli smittad men igår tjuvlyssnade jag lite halvt på nyheterna och hörde då att smittat har "slutat" att sprida sig så känner mig lite tryggare nu :) Skönt att slippa den jobbiga oron jag hade i veckan *Pust* Jaja jag ska inte sitta här o oroa mig jag måste ta livet som det kommer, Carpe Diem. :) Sitter och skriver ett "CV" och tittar på "Hjälp" med syrran. Vi får se om jag får sommarjobb i år :) Ska söka till Kattfotens katthem. Men då utan lön såklart :) Jag gör det för att det verkar kul + för "välgörenhet" :) Har skänkt kattmat m.m. till kattfotens förut och nu kanske man skulle kunna sommarjobba där också :) Håll tummarna åt mig :D

Harre gott igelkott :)

RSS 2.0