2 veckor har gått sen sist

Nu har det gått ca. 2 veckor sen jag skrev ett "normalt" inlägg och det är p.g.a. att jag har varit utomlands och firat jul hos släkten så nu kommer ett låååångt inlägg ist för flera små!

*Host host*


Först och främst skall jag berätta om Teneriffa resan som varade i 1 vecka. 

Det ni ser på bilden ovan är då mitt lilla handbagage som skulle räcka i 5-6 timmar x 2.


Vi både på Hilton hotell natten till dagen vi skulle åka, så vi hade riktigt nära till flygplatsen. Vi hade en "fin" utsikt över flygbanan och vi bodde på 10:de våningen.


Ser inte så högt ut ut här men live var det ganska läskigt att kolla ner från 10:de våningen.


Sen blev vi hungriga så vi gick ner till hotellets restaurang och åt lite. Resans första skål!


Detta åt jag, jag älskar både hiltons och hard rock cafés hamburgare så det blir oftast det jag äter på hilton när vi är där.


Till efterrätt blev det olika sortes glassar den längst till vänster var svartvinbär sen var det en utsökt blåbärsglass den oranga glassen var fruktansvärd helt enkelt och vi kunde inte lista ut vad det var för smak, vi frågade servitrisen men hon visste inte heller. Och den vita är vanilj (svårt gissat NOT) Och så är det lite kaksmul strött över glassarna.


Bort från marken och upp i luften. Detta var flygplansmaten på vägen Till Teneriffa. (Efter att jag har förstört ordningen) Vi satt i comfort class och fick då omelett med svamp det var absolut inte något jag gillar, varken omelett eller svamp så jag fick äta bröd och frukt. När jag öppnade yoghurtsförpackningen så sprutade allt på mig så då blev jag arg på den och ville inte ha ;)


Jag satt då vid fönstret och fick se den vackra utsikten. Ja, fast detta var ju inte den allra finaste av utsikter från flyg då men fint var det :)


Bilden ovan och följande bilder är från lägenheten vi bodde i (Marylanza)












Som ni ser så var det inte superkul väder när vi kom och även några andra dagar men men det var iaf sol varje dag, bara inte hela ;) Polen ovan är en av de två stora polerna denna är dock den mindre men det var vid denna vi solade och i denna vi badade eftersom att vi hade lägenheten precis där jag fotar. Har alltså bara tagit något steg utanför "bak"dörren så vi hade ett perfekt läge :)


På onsdagen åkte vi på en liten utflykt till Los Gigantes, isch vad läskigt det var att åka buss i de branta bergen. Bilderna kommer inte ge någon rättvisa alls man måste uppleva det själv men men... (PS: På bilden ovan har vi inte hunnit långt upp men när vi var längst upp så befann vi oss Ca. 1090 meter över havet.


På platsen ovan befinner vi oss ganska högt upp men här var det som en "plattform" och längst där borta är det ganska brant rakt ner.


Detta var 900 meter upp om jag minns rätt och det var ganska obehagligt att stå vid kanten och fota ner, mkt värre i verkligheten än på bilden ;) Man ville nästan lägga sig på marken så läskigt var det.


Det finns 13 kanarieöar och nummer 13 är ju ett olyckstal och därför kallar man "ön" ovan för den 14:de kanarieön.


När vi hade varit uppe i bergen åkte vi ner igen för att bl.a. kolla in världens äldsta Drakblodsträd. Det finns massor med olika berättelser om just detta träd.


Efter att ha sett drakblodsträdet åkte vi vidare till Garachico. Garachico är en stad som är byggd över en lavabegravd stad. Det ni ser på bilden ovan är lava bassänger, men just denna dag var det röd flagg p.g.a. de stora vågorna och det vore livsfarligt att bada i dessa bassänger i de vågor som var den dagen. Det var även i Garachico som vi åt lunch.


När vi var klara med Garachico var det dags att bege oss uoo i bergen igen, denna gång till den helt otroliga Mascadalen. Och som jag sa i början ger bilderna ingen rättvisa mam måste uppleva det själv.




Det var LITE bilder från Mascadalen. Och det var grönare live än på bilderna, bara så att ni vet. Detta var något alla borde uppleva!


Det fanns fullt med ödlor i Mascadalen. Och då menar jag det verkligen!

Så allihopa nu är del 1 av resan gjord, del 2 gör jag snart :)

Hare gott sålänge!


Wakeuplight

Sha allihopa idag så åkte jag och mamma till Gekås en sväng, men det var nog rekordlite vi handlade :O Så gick vi in på netonnet också efter gekås, där köpte mamma en likadan mobil som mig fast rosa :O Den jag ville ha först men men... Köpte även en sån där soluppgångsväckarklocka, den lyser som en soluppgång ett tag innan fågelkvitter, vattenfall, radio eller vanlig ringsingnal sätts på. Jag har riktigt svårt för min gamla väckarklocka så jag hoppas denna gör mina morgonar!

Centrum CRW-500
PS: Ang. resan och julinlägget som jag skrev att jag skulle göra, ni vet det där jättelånga, jag kan säga det att jag håller på för fullt med det, jag har kommit en bit men jag tar det steg för steg. Jag kommer publicera det snart! :)


S5032...

...är mobilen jag köpte idag. Skulle ha köpt den rosa men den var tydligen jätte populär så den var slut nästan överallt. Mamma såg dock att den fortfarande fanns på netonnet, den rosa alltså, men men... Köpte iaf den svarta och hittills är jag mycket nöjd med den.


(Alla som undrar så är det inte den gamla mobilen som ser näääääääääääääästan likadan ut men enda en stor skillnad)

Hola!

Hej allihopa, hár kommer en till liten update frán varma teneriffa! Igàr var vi pà en utflykt som jag sa i förr gàr. Det var riktigt kuol faktiskt, hemskt läskigt att àka i de branta bergen 1117 meter över havet. Vi àkte i en liten buss till bl.a. Garachico där det fanns en stad ovanför en annan stad begravd i lava. Sedan àkte vi vidare till Mascadalen (vi var först i en annan dal där man odlade bl.a. mandel m.m.) för att komma till Mascadalen àkte vi riktigt smala, krokiga och branta vägar med ett stud pà kanske +200 meter stud rakt ner. Det var mycket läskigt och i varje stop eller rykning blev man nervös men det var helt klart värt det!

Hinner inte skriva mer nu!

Hasta la vista!

/Tenerife!

Hola!

Hola amigos! Här kommer en liten update av resan :) Alla detaljer och sádant kommer sen nár jag kommer hem, har bara en liten stund pá mig att skriva sá jag fár skynda mig!

Idag regnade det, tyvär. Men bara inatt och morgon och sedan även en liten och kort skur mitt pá dagen. Imorgon skall vi pá en liten utflykt ska bli riktigt intressant, har inte fotat sá mycket ännu men imorgon kommer jag att fota som en galning pá de vackra spanska landskapen. Hinner inte skriva mycket mer nu, ska springa iväg o bada lite och sáklart sola!

Hare gott i kalla Sverige! :D

Adios!

Marylanza

Hejsan allihopa, jag sis och mams kom till teneriffa idag tidigt tidigt vaknade, nñrmare bestämt kl. 03:00 pà natten. Kom fram till teneriffa hela 50 min. innan förväntad ankomst. Sà där sparade vi lite tid :) Vi har redan varit nere vid havet och oj vilka vàgor där var! Jag har bara 10 min. att vara inne pá datorn och nu är tiden snart slut. Uppdaterar igen nàgon annan dag. Men bilder kommer endast sen när jag kommer hem!

Adios!

/Fotoiblodet - pà härliga Teneriffa!

Flygplan

Jag skulle ha lagt upp ett flygplans"skämt" i form av en animering som jag gjorde men jag vill inte riskera att det ger oss otur och därför kommer jag lägga upp den efter resan till teneriffa. Hehe! :)


Buhuuu

Buhuuuwää när är mina älskade små sötiskissemissar lämnade på kattpansionat då vi ska resa bort. Jag saknar dem redan och det känns hemskt tomt här hemma just nu. 2 veckor utan mina små älsklingar hur ska jag klara detta?! :O Tänk om dem glömmer mig! :O Det får aldrig hända, jag älskar dem och jag kommer sakna dem hysteriskt mycket jag kommer t.o.m. att sakna Chess "hundkraffsande" på min dörr när han vill in kl. 05:00 på morgonen. Buhuuubuuuuwwäää






♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Tandläkaren

Idag var jag hos tandläkaren ang. tandlagning jag har varit nervös sen jag fick reda på mitt lilla hål det vill säga att jag har varit nervös i 5 veckor (Ca.) det har känts riktigt kasst ochden senaste veckan har jag knappt vetat vart jag skulle ta vägen, kan knappast säga att jag har varit så "närvarande" dem senaste 3 dagarna, men nu är det äntligen över. Det tar 20-30 min. i vanliga fall att laga ett hål men jag har ju en tandläkarskräck så att säga, både det och inför tandregleringar är jag alltid nervös, det är det med att någon pillar i min mun som jag hatar så mycket. Det är inte så farligt när dem petar långt fram i munnen men när det börjar komma långt bak mot svalget och i gommen, det är då det blir obehagligt. Det tog ca. 40 min. för mig och min tandläkare är jättebra. Skulle aldrig kunna byta. Han är förstående och lyssnar på en, och när jag protesterade lite med ynliga gnäll så började han borra 3 sek. i taget. Och sen fick jag "vila" en liten stund osv. och då gick det jätte bra trots att det ilade "jätte" mkt, trots bedövning. Det är så skönt att det är över och nu kan jag äntligen länkta efter en skön semester på Teneriffa på söndag! Bedövningen håller på att lägga sig och sen ska jag ta och äta lite. Föresten, jag har nog inte nämnt resan här i bloggen? Eller?! FY PÅ MIG! Jag sis (mellanstora) och mamma är iaf borta i 1 vecka sen kommer vi hem och far sedan vidare uppåt för att fira jul med släkten! Kommer därför vara dålig uppdatering men har jag tid och lust så slänger jag iväg ett inlägg på Teneriffa också men jag kommer ägna all tid åt att sola och bada OCH ATT FOTA! Självklart har jag med mig kameran! Daaah liksom! Haha tar dock upp nästan all plats i handbagaget. Hehe.

I handbagaget har jag:

¤ Mattebok
¤ Boken "Ondskan"
¤ Boken "Var är min dotter"
¤ Desinfektionsservetter
¤ Pennor
¤ Systemkameran m. filter m.m.
¤ Skrivblock
¤ Godis
¤ Fototidning

Ja det är väl det hehe...ska ha jätte roligt i 6 timmar på flyget med de sakerna *Ironisk*

I resväskan har jag fullt med kläder, badkläder och i halva resväskan har jag mina "dykgrejer" alltså cyklop, snorkel, simfötter, skor till simfötter och dykartröja (typ) Dock kommer det inte vara lika varmt där som det är på grekland de gånger vi åker dit så jag kommer kanske inte vara så mycket i havet men jag kommer helt klart plocka en himla massa snäckor. Låter kanske töntigt men teneriffa är värsta snäckparadiset, det finns jättemånga häftiga, röda, skruvar, "hattar", svarta, kritvitaja allt ni vet sånna som man kan köpa i souvenirbutiker på olika ställen, som jag nästan alltid har trott är fejk. Så tyck vad ni vill men jag tänker iaf plocka snäckor. OCH FOTA! Hihi.

Detta kanske blir det sista inlägget på en eller två veckor det får jag se lite, så jag säger väl GOD JUL! Ha det så gott allihopa! Så skrives vi snart :)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!

[Öppna paketet genom att nudda med datormusen på paketet] :)

Inget o göra...igen.

1. Hur lång är du? - 166 typ
2. Vad vill du bli när du bli stor? - fotograf
3. Vad pluggar du? - Grundskolan.
4. Har du långt hår? - sådär
5. Vilken hårfärg har du? - min naturliga är väl den typiskt svenska råttfärgen men är blond nu :)
6. Sminkar du dig? Klart jag gör.
7. Använder du läppsyl? - Ja, ibland.
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? - Blandat
9. Har du kysst någon idag? - Nej.

FAMILJEN:
1. Bor dina föräldrar ihop? - Nej inte mina biologiska iaf.
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? - Mamma
3. Hur många syskon har du? 2 st om jag räknade rätt. ;)
4. Vad är det senaste du sa till din pappa? - Nej
5. Vilken mat lagade din pappa senast? - ?! Laga mat ?! XD
6. Hur många ställen har du bott på? - Två
7. Vem i din familj stör du dig mest på? - Säger jag inte ^^,
8. Vilken familjemedlem är snällast? - lika typ
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? - Huum hitta på o hitta på men bio för nån vecka sen

KOMPISAR:
1. När var du senast med någon kompis? - Venneh
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? - Never
3. Har du kysst nån kompis? - Haha nej.
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? - Nej
5. Vem har du varit kompis med längst? - Jag vet faktiskt inte, vissa som jag trodde var mina vänner var det inte så att säga.
6. Vem känner dig bäst? - Jag
7. Längsta tid du varit osams med en kompis? - Några månader
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde de? - Nej?
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? - Nej.

KLÄDER:
1. Vad har du på dig idag? - Kläder
2. Har du bytt om idag? - Ja, det har jag.
3. Favorittröja? - Olika.
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? - Venneh!
5. Har du gett bort kläder nån gång? - Jadå.
7. Har du handlat kläder genom internet? - Jappjapp
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? - Nej
9. Fulaste plagget andra könet kan ha? - Tajta jeans med utsvängda ben
10. Vad använder du för skor? - Humhumhum Puma?! Orkar inte gå o kolla

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? - Antagligen men vill inte
2. Klä dig annorlunda? - Knappast XD
3. Vara dig själv? - Klart.
4. Visa dig i bikini/badbyxor? - Ja!
5. Fisa inför för din flickvän/pojkvän? - HAHAHAHA
6. Pierca dig? - Antagligen inte
7. Ge dig på utmaningar? - Beror på vad det är för utmaningar.
8. Vara omogen? - Livet är för kort för att man nånsin ska växa upp!
9. Äta små kryp? - Ne.

SKOLAN:
1. Vad heter din skola? Kommer jag aldrig säga i bloggen
2. Vad heter din favoritlärare? - Börjar på P men mer säger jag inte. 
3. Vad är ditt favoritämne? - Bild typ
4. Snyggaste läraren på skolan? - Ingen
5. Fulaste läraren på skolan? - Hahaha vill inte förolämpa någon så det håller jag för mig själv ;)
6. Tråkigaste ämnet? - Matte & Engelska.
7. Har du skolkat mycket senaste året? - Jag skolkar inte
8. Hur tar du dig till skolan? - Går

NÅGON:
Som förstår dig: - Jag
Som du saknar: - G-mormor
Som du längtar efter: - Många.
Som du hatar: - Hatar är ett starkt ord men många...

VEM:
Kramade dig senast: - Mamma eller jag kramade henne GRATTIS MAMMA! :D
Pussade dig senast: - ...
Var hos dig senast: - Vet inte..
Var du hemma hos senast: - Humhumhum svår fråga svår fråga
Ringde dig senast: - mamma?
Ringde du senast: - mamma


Finner ingen rubrik i mitt huvud

JAG ÄR
[x] tjej
[ ] kille

[x] kompis
[x] syster/rar
[ ] bror
[x] mamma
[x] pappa
[x] kusin
[x] lycklig
[ ] ledsen

JAG ÄTER
[x] kött
[x] fågel (kyckling
[ ] fisk
[x] grönsaker
[x] frukter
[x] ost
[ ] yoghurt
[x] andra mjölkprodukter

JAG DRICKER
[ ] kaffe
[ ] thé
[x] O'boy
[x] mjölk
[ ] saft
[x] kranvatten
[x] vatten i flaska

JAG VILL HA
[x] pengar
[x] godis
[x] choklad

JAG HAR
[x] släktingar
[ ] bror/bröder
[x] syster/systrar
[x] mamma
[x] pappa
[ ] någon allvarlig sjukdom 
[x] fobier
[ ] kort hår
[x] mellan långt
[ ] långt hår
[ ] brunt hår
[x] blont hår
[ ] rött hår
[ ] svart hår
[ ] pojkvän
[ ] flickvän
[x] en vän
[x] flera vänner

JAG HAR
[x] borstat en katt
[ ] suttit kvarsittning
[ ] slagit en kompis
[ ] kramat grannen 
[ ] varit vaken hela natten
[ ] söndrat ett fönster
[x] sovit med kläderna på
[x] ätit torkade bananer
[ ] klippt av mitt hår
[x] bitit på naglarna
[x] busringt
[x] brutit ett löfte
[x] suttit på en moped
[x] lyssnat på klassisk musik
[x] hatat någon riktigt mycket
[x] ringt fel nummer
[x] spytt
[x] gråtit utan orsak
[x] bråkat med någon riktigt ordentligt
[x] ordnat ett disco
[ ] städat upp spyor
[ ] rymt hemifrån
[x] prenumererat på någon tidning
[x] varit (är) rädd för spindlar
[ ] gillat apor
[x] plockat bär
[x] plockat jordgubbar
[x] gått vilse
[x] sjungit i en mikrofon
[x] svalt ett tuggummi
[x] varit hos en läkare
[x] varit underviktig
[x] använt bikini
[x] druckit mjölk
[ ] använt hängslen
[x] andats in helium
[x] använt mascara
[x] inte vaknat av väckarklockan
[ ] stigit på fel buss eller tåg
[x] sett samma film två gånger efter varandra
[ ] varit på min favoritartists konsert
[x] hittat pengar på gatan
[x] sagt mamma/pappa till någon annan av misstag
[x] haft något bra intresse
[x] vunnit i lotteri
[ ] blivit förföljd av en främling (inte vad jag vet :S)
[x] läst en roman
[ ] förlorat en nära vän
[ ] använt minikjol
[x] känt mig ensam
[ ] stickat vantar
[x] sprungit allt vad jag orkat
[x] hittat på aprilskämt som någon trott på
[x] ätit pizza till frukost
[ ] varit i en ambulans
[ ] varit i en polisbil
[x] har/haft ett husdjur
[ ] sjungit solo
[x] kört moped
[x] somnat i skolan under en lektion
[x] läst någon annans dagbok i smyg
[ ] suttit vid datorn över 10 timmar i sträck
[x] målat en tavla
[ ] smakat på bläckfisk
[ ] glömt en bra väns födelsedag
[ ] blivit stucken av en geting
[ ] brutit något
[ ] gett pengar till en gatu-spelare
[x] först hatat någon, men sedan börjat gilla den
[x] tappat bort en biblioteksbok
[ ] lärt mig första hjälpen
[x] spelat golf/minigolf
[ ] varit med om en trafikolycka
[ ] beställt nånting jag inte har nytta av
[ ] varit i Lappland
[ ] varit med i tidningen (inte vad jag minns)
[ ] varit på bio utomlands
[x] gått på dagis
[x] använt reflex
[x] lekt med småbilar
[x] ätit någonting inom senaste timmen
[x] fått ett blåmärke inom senaste veckan
[ ] brutit något ben senaste året
[x] varit på sjukhus senaste året
[ ] varit hos doktorn senaste året

Ny vinterdesign

Ny vinterdesign på plats, kommer dock en finare och vintrigare om ett tag.

Gamla:  [klicka på bilden för större format]

OBS! Det är endast bilderna och det latinska citatet som har ändrats.

Liberae sunt nostrae cogitationes = Våra tankar är fria

Och sen nu när jag ändå håller på och skriver ett inlägg så vill jag säga det att det inte blir någon mer julkalender tyvär, kom tu på det att vi skall till Teneriffa en vecka och sedan därefter till dalarna och fira jul så julkalendern blir inte så särskillt lång så jag avslutar redan nu. Däremot kanske jag kommer köra någon tävling den kommande veckan ist för julkalender.

Bye bye.

Tattoo



handleden eller vristen? När jag blir "stor" så kommer jag tatuera in kattass avtryck på handleden eller vristen men kan inte bestämma mig, visst är väl det inget jag behöver fundera på än men men... Vad tycker ni är snyggast? OBS! Det ger inte rättvisa med bilderna eftersom man knappt ser vad kroppsdelarna föreställer men den översta är en handled och den nedre är en vrist, så vad tycker ni, vilket är finast?


Frosty wonderland



Bilderna är tagna i förrgår med mitt nya filter när jag var ute och gick någon timme och höll på o frysa ihjäl. Blev ganska nöjd med bilderna eftersom att det inte behövdes så mycket efterbehandling.
Det började dock bli mörkt när jag var ute så vissa av bilderna är liiite "mörka".

au revoir mènent la belle vie (rätta mig gärna om det blev fel med franskan, tycker franska är ett fint språk men valde ändå spanska på språkval, varför vet jag inte, gick in på google translate för att översätta min mening och allt blir inte bra på google translate så det kan ha nlivit helt fel som om du vet hur det skall vara så skriv gärna det i en kommentar)


Vinter på Fotoiblodet


Det är vinter men det snöar inte på riktigt så för att få lite vinterkänsla så lägger jag ut min animering i bloggen :)

Julkalendern lucka 3

[Luckan öppnas som mouseover, nudda bilden med datormusen så öppnas luckan]


Julkalendern lucka 2

[Luckan öppnas som mouseover, nudda bilden med datormusen så öppnas luckan]


Julkalendern lucka 1

[Luckan öppnas som mouseover, nudda bilden med datormusen så öppnas luckan]


Close-up +10

Nu har mitt filter kommit, det gick riktigt snabbt, beställde det i söndags och fick det redan idag (tisdag). Tog några testbilder och jag kan säga det att jag är RIKTIGT nöjd, lägger upp lite bilder senare :)

Tack www.tvspelsweb.se för en snabb och bra leverans :')

RSS 2.0